با روشنایی دل می توان جهان را دید، تفاوتی نکند دیدن یا ندیدن چشم

نابینایی نا توانی نیست و چه بسیار افرادی با وجود داشتن مشکل نابینایی در زندگی خود موفق بوده و در واقع مصداق بارز شعر، "با روشنایی دل می توان جهان را دید، تفاوتی نکند دیدن یا ندیدن چشم" هستند.

 

خبرگزاری شبستان: اهمییت نابینایان به عنوان بخش بزرگی از جامعه انسانی باعث شده تا سازمان بهداشت جهانی دومین پنجشنبه ماه اکتبر هر سال را روز جهانی نابینایی نامگذاری کند، این مناسبت که از سال 2000میلادی آغاز شده بهانه ای است تا به نابینایان و مشکلات آنها بیشتر توجه کنیم.

 

روز جهانی نابینایان تلاش می کند تا توجه عمومی را به این نکته جلب کند که 80درصد موارد نابینایی قابل پیشگیری و یا قابل درمان هستند و دولت ها و موئسسات و سایر منابع سرمایه گذار را باید تشویق کرد تا در پیشگیری جهانی از نابینایی سرمایه گذاری کنند هر چند هزینه اقتصادی سالانه پیشگیری از نابینایی در جهان حدود 28میلیارد دلار است.

 

 

بر اساس آخرین آمارها، 161 میلیون نفر در جهان دچار اختلالات بینایی هستند که از این تعداد، 124میلیون نفر افراد کم بینا و 37 میلون نفر نابینا هستند، در کشور ما نیز 76 هزار نفر نابینا و کم‌‌بینا تاکنون از سوی سازمان بهزیستی کشور شناسایی شده‌اند که از این تعداد، 34 هزار نفر زیر پوشش این سازمان قرار دارند، به بهانیه روز جهانی عصای سفید با یکی از روشن دلان موفق و توانمند به گفتگو نشسته ایم.

 

 

موذن روشن دلی که نوای روح بخش اذان صبح را به همسایگان هدیه می کند

صابر امانی روشن دل اهل شهر اردبیل که کارمند اداره بهزیستی این استان است در گفتگو با خبرنگار شبستان اظهار داشت: من بزرگ شده محله تازه شهر اردبیل هستم که دچار نابینایی مادرزادی می باشم. از همان کودکی علاقه بسیاری به قرائت اذان مخصوصا به سبک مرحوم موذن زاده اردبیلی داشتم و با تمرین و کمک دوستان موذن خوبی شد ام.

 

وی تصریح کرد: از دوران کودکی موذن محله خود بودام و موقع نماز صبح با قرار گرفتن در بالکن منزل پدری شروع به قرائت اذان می کردم و به این وسیله همه همسایه ها را برای نماز صبح بیدار می کردم، در مواقعی از فصل سال که هوا بسیار سرد بود و شرایط قرار گرفتن در بالکن خانه فراهم نمی شد همسایه هایی که نماز صبح را خواب می ماندند از من گلایه می کردند که چرا امروز اذان نگفتی، البته باید بگوییم که در حال حاضر نیز هر وقت در خانه پدری خود باشم باز هم اذان صبح را با صدای بلند در بالکن خانه می گوییم.

 

مداحی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و قاری قرآن بودن بزرگترین افتخارات

این روشن دل اردبیلی که مداح اهل بیت عصمت و طهارت(ع)، قاری و مربی قرآن نیز است به عناوین و افتخارات مختلف خود اشاره کرد و افزود: من همزمان با تحصیل، دوره های مختلف آموزش قرآن کریم را سپری کرده ام که در حال حاضر به عنوان مربی و قاری قرآنی با کانون های قرآنی همکاری داشته و دوره های آموزشی مقدماتی و تکمیلی قرآن کریم را تدریس می کنم.

 

امانی ادامه داد: در طول فعالیت 30ساله قرآنی خود رتبه ها و مقام های مختلفی از جمله کسب رتبه اول و دوم قرائت اذان و قرآن کریم را در مسابقات مختلف کشوری دارم که آخرین آن ها انتخاب بنده به عنوان نفر دوم مسابقات قرآنی نابینایان کل کشور در سال جاری است.

 

وی مداحی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و قاری قرآن بودن را بزرگترین افتخار خود دانست و اظهار داشت: به دلیل علاقه مضاعف به حوزه های مختلف دینی به هیئت های مذهبی می رفتم و با توجه به استعدادی که داشتم از سوی استاد حجت پروین فر که خود وی نیز از مداحان برجسته و روشندل است به این کار تشویق شدم و در حال حاضر نیز مداحی می کنم.

 

 

جمله "معلولیت محدویت و ناتوانی نیست" تنها یک شعار نیست

این روشن دل اردبیلی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این مطلب که جمله "معلولیت محدویت و ناتوانی نیست" واقعیت است و شعار نیست، ادامه داد: خانوادها نباید با پنهان کردن نابنایان و معلولان خود در کنج خانه مانع شکوفا شدن استعدادهای آن ها بشوند چرا که هر یک از این عزیزان دارای استعداد های ویژه خود هستند که باید شکوفا شود.

 

این کارمند بهزیستی شهرستان اردبیل بیان داشت: من سخن معلم دوران دبستان خود را که می گفت، "با روشنایی دل می توان جهان را دید، تفاوتی نکند دیدن یا ندیدن چشم" را همیشه آویزه گوش خود کرده ام و این سخن مایه دلگرمی و دلیل همه تلاش ها و موفقیت های من بوده است.

 

امانی در زمینه دلیل استخدام خود در بهزیستی اردبیل نیز گفت: از همان ابتدا علاقه داشتم که به سایر روشندلان خدمت کنم به همین دلیل از همان ابتدا دنبال کاری بودم که در این زمینه باشد پس به اداره بهزسیتی استان رفتم و آن ها نیز طبق قانون حق استخدام معلولان با استخدام بنده موافقت کردند.

 

این روشن دل اردبیلی که در حال حاضر به عنوان پاسخگوی تلفن های مرکز و برقرار کننده ارتباط با سایر واحد های بهزیستی اردبیل فعالیت می کند در مورد نحوه انجام وظایف خود گفت: کارها و وظایف کاری خود را به خوبی انجام می دهم و حتی بهتر از یک فرد بینا چراکه تقریبا همه شماره تلفن های مرکز و واحد های سازمان را حفظ هستم و به راحتی ارتباط برقرار می کنم.

 

امانی در پایان سخنان خود خواستار توجه ویژه و ارزش گذاری اساسی توسط تمامی آحاد جامعه به ویژه مسئولین نسبت به معلولین شد و خاطر نشان کرد: این توجه ها باید بر اساس استعداد ها و حقوق اجتماعی ما معلولین باشد نه از سر ترحم یا دلسوزی چرا که ما هم مثل سایر افراد جامعه شهروند محسوب شده و حقوق قانونی خود را داریم.

 

تعداد معلولین دارای اختلالات بینایی در استان اردبیل 1200نفر است

در ادامه این گزارش رویا احمدیان مدیر کل بهزیستی استان اردبیل با اعلام این خبر که تعداد معلولین دارای اختلالات بینایی در استان اردبیل 1200نفر می باشند، اظهار داشت: از این تعداد بیش از 450نفر از آنان مستمری ماهانه دریافت می کنند.

 

وی پرداخت کمک هزینه نگهداری معلولین، پرداخت کمک هزینه تحصیلی در مقاطع مختلف تحصیلی، پرداخت کمک هزینه ایاب و ذهاب ورزشی، آموزشی، ارائه خدمات منشی و رابط معلولان در مواقع ضروری،برگزاری دوره های فرهنگی ورزشی و تجلیل از قهرمانان ورزشی، ارائه لوازم کمک توانبخشی را از مهمترین اقدامات و خدمات اداره کل بهزیستی استان اردبیل دانست و گفت: ارائه دفترچه درمان و بیمه مکمل دارویی و پرداخت کمک هزینه موردی درمان، پرداخت اجاره بهاء، هزینه ساخت و تعمیر مسکن، پرداخت هزینه ازدواج و تامین جهیزیه، پرداخت عیدی و ارائه بلیت نیم بهاء برای هواپیما و واگذاری مسکن از پروژه های مسکن مهر از دیگر اقدامات مهم این اداره کل است.

 

 

آشنایی با بیمارهای خطرناک چشمی که منجر به نابینایی می شوند

نتایج تحقیقات پزشکی نشان داد یکی از این بیماری ها گلو کوم یا آب سیاه است که می تواند سبب آسیب عصب بینایی و در نتیجه کوری شود. این بیماری در آغاز هیچ علائمی ندارد اما در طول چندین سال می تواند اثر خود را بگذارد که با معاینات دوره ای چشم می توان از ابتلاء به این بیماری جلوگیری کرد.

 

احتمال برزو کوری در مبتلایان به دیابت 25برابر افراد عادی است، درگیری چشم بر اثر دیابت یکی از 4 علت شایع نابینایی است که گروه سنی 20 تا 60سال را شامل می شود. در بیشتر موارد دیابت، عوارض چشمی بدون این که دارای علایمی باشد توسعه و گسترش می یابد و تا زمانی که عارضه چشمی به مراح پیشرفته نرسد تغییر در قدر بینایی به وجود نمی آید به همین دلیل ضرورت دارد بیماران دیابتی به طور منظم برای معاینه چشم به پزشک مراجعه کنند.

 

تنبیلی چشم یا امبلیوپی از دیگر بیماری های چشمی است که ممکن است پس از دفع هرگونه عیب ارگانیک در چشم وجود داشته باشد در حالی که با تشخیص و درمان به موقع به راحتی و به طور کامل برطرف می شود.

 

پایان پیام/

 

 

کد خبر 183479

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha