همه مددجویان تا پایان سال آموزش روان‌درمانی می بینند

مدیر کل زندان‌های استان یزد با تاکید بر گسترش و توسعه مشاوره و روان‌درمانی در زندان‌ها، اظهار کرد: همه مددجویان استان باید تا پایان امسال به صورت اساسی تحت آموزش‌های روان درمانی قرار بگیرند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، سیدحشمت حیات الغیب، مدیر کل زندان‌های استان یزد  در نشست تقدیر و هم‌اندیشی با روان‌شناسان زندان‌های استان یزد در ادامه با اشاره به اجرای طرح روان‌‌درمانی در زندان‌های استان، تاریخچه روان‌درمانی در زندان‌های کشور را یادآور شد و بیان کرد: کاهش بازگشت مددجویان از اهداف کلی مرکز مشاوره و روان‌درمانی است که تلاشگران در این امر تا حدود زیادی موفق بوده‌اند.
 

وی با تقدیر از اقدامات تاثیرگذاری که در بحث روان‌درمانی باعث عدم بازگشت زندانیان به زندان‌های استان شده است، گفت: بر اساس بررسی‌های دقیق علمی درخصوص بازگشت مددجویان به زندان، میزان برگشتی زندانیان اندرزگاه نسوان زندان مرکزی به حدود نصف درصد پیش‌بینی شده از سوی سازمان زندان‌ها رسیده است.
 

حیات الغیب افزود: کانون اصلاح و تربیت یزد نیز بعد از اجرای برنامه‌های روان درمانی برای مددجویان، هم‌اکنون تنها یک مددجوی سابقه‌دار دارد و آمار بازگشت زندانیان به حداقل ممکن رسیده که این آمار نشان‌دهنده تاثیرات مثبت و موفق مباحث روان‌درمانی در زندان‌های استان بوده است.
 

وی با اشاره به اندرزگاه سلامت در زندان مرکزی یزد و اردکان، تاکید کرد: این مهم اقدام پسندیده‌ای است که اجرای آن برای بسیاری غیر قابل تصور بود، اما امروز شاهد هستیم که اکثر مددجویان اندرزگاه سلامت زندان اردکان و مرکزی یزد به صورت اختیاری سیگار را ترک کرده و آموزش مهارت‌های زندگی، کنترل خشم و بحث‌های روان‌درمانی تاثیرات مثبتی در روحیه و دیدگاه آنها به زندگی آینده داشته است.
 

مدیر کل زندان‌های استان یزد، تقویت اقدامات بهداشتی و روان‌درمانی در زندان‌های استان را ضروری دانست و عنوان کرد: تقویت اقدامات بهداشت روان زندانیان اثرات بسیار خوبی خواهد داشت و کار بسیار ماندگاری است که نقش مهمی در اصلاح و تربیت مددجویان و تحقق یکی از رسالت های مهم سازمان که کاهش آمار بازگشت مددجویان و کاهش آسیب زندان است، دارد.
 

وی بیان کرد: انسان از دو بعد جسم و روح تشکیل شده است که باید از هر دو بعد محافظت نماید و نیازهای هر دو را برآورده سازد،بحث سلامتی در مورد انسان یک مسئله مهم است که معمولاعموم مردم سلامتی را مختص به جسم دانسته و به آن توجه می نمایند، حال آن که سلامتی روح نیز مهم است.
 

وی افزود: در اصل سلامتی جسم و روح لازم و ملزوم یکدیگرند که در بحث اصلاح و تربیت و برخورد با جامعه هدفی که دچار آسیب و مشکل شده‌اند توجه به بخش سلامتی روانی از اهمیت بالایی برخوردار است.
 

به گزارش روابط عمومی اداره کل زندان های یزد، حیات الغیب اظهار کرد: شخصیت ‏بهنجار از نظر اسلام، شخصیتى است که جسم و روح او متعادل باشد و نیازهاى هر کدام ارضا شود؛ انسانى که داراى شخصیت ‏بهنجار است، به جسم و سلامت و نیرومندى آن اهمیت مى‏دهد و نیازهاى آن را در حدى که شرع مقدس روا مى‏داند، برآورده مى‏سازد و همزمان با آن، به خدا ایمان مى‏آورد، عبادات و امورى را که موجب رضایت ‏خدا هستند انجام مى‏دهد و از اعمالى که موجب خشم خدا مى‏شود، اجتناب مى‏کند، بنابراین از نظر اسلام، کسى که پیرو هواى نفس خویش باشد، نابهنجار است و نیز کسى که خواسته‏هاى جسمانى خود را سرکوب کند و با رهبانیتى افراطى و ریاضتى شدید باعث ضعف جسمى خود مى‏شود و تنها به ارضاى نیازها و تمایلات معنوى مى‏پردازد نیز نابهنجار تلقى مى‏شود.
 

 مدیر کل زندان‌های استان در پایان نیز گفت: اسلام ویژگی‌های شخصیت نابهنجار و بیمار و به تعبیر اسلامی «فی قلوبهم مرض» را در بعد عقیدتی، عاطفی، عقلانی، شناختی و خصوصیات بدنی بیان کرده است به عبارتی اسلام توجه ویژه‌ای به هر دو بعد بهداشت جسم و روان داشته و دارد.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 183433

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha