حجت الله مرادی، رئیس اداره محیط زیست شهرستان کهنوج به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به تنوع پوشش گیاهی و جانوری در جنوب کرمان، بسیاری از مناطق باید حفاظت شده و شکار ممنوع اعلام شود.
وی افزود: هر ساله از ابتدای آبان ماه، پرنده هوبره از مناطق سیبری به زیستگاه های جنوب کرمان مهاجرت می کند که متاسفانه علیرغم کمبود تغذیه ای در این زیست گاه ها و کاهش جمعیت پرندگان مهاجر ،شکار غیر قانونی نیز، این پرندگان را در معرض تهدید قرار داده است.
حجت الله مرادی افزود : شکار غیر قانونی هوبره از مناطق رودبار و قلعه گنج معضل جدی است و در این زمینه به تعامل رسانه ها و افراد بومی با این نهاد نیازمندیم،زیرا متاسفانه بومیان نیز در زنده گیری و قاچاق زنده این پرنده با متخلفان همکاری می کنند.
حجت الله مرادی گفت: به علت مشکلات مالی و عدم آگاهی ،روستائیان با دام و تله اقدام به شکار و زنده گیری این پرنده کرده و به قاچاقچیان فروخته که به کشورهای حاشیه خلیج فارس منتقل می شوند.
وی افزود: با توجه به اینکه هوبره در فهرست پرندگان در حال انقراض است؛ جلوگیری از شکار و قاچاق این پرنده بسیار ضروری است.
هوبره ( (Houbara Bustard)،پرنده ای زیباست که طول بدنش از نوک منقار تا انتهای دم، حداکثر به ۶۵سانتیمتر میرسد؛عموما پرندهای مهاجر است که در بیابان ها و دشت های نیمه بیابانی و خشک زندگی میکند و در دو فصل بهار و پاییز به سرزمین هایی بسیار دور دست مهاجرت میکند.
مهاجرت پرندگان به جنوب کرمان از اوایل آبانماه برای زمستان گذرانی شروع می شود که این گروه از دشت های سیبری می آیند و در این فصل با جوجه های خود هستند که توان کمتری در مواجهه با شکارچیان دارند.
پایان پیام/
نظر شما