شبستان: افزایش بی رویه جمعیت و متناسب با آن رشد سریع وسایل نقلیه بدون تغییر ساختار شهری هم اکنون ترافیک را به اصلی ترین معضل مرکز استان تبدیل کرده است و بسیاری از گره های ترافیکی اردبیل که با برنامه ریزی ها و طرح های کم هزینه ای می توانست کنترل شود، در هاله ای از ابهام قرار گرفته و این گره هر روز بیشتر از دیروز سفت تر شده و مردم این استان را رنج می دهد.
این در حالی است که هر دستگاه اجرایی یا مرجعی می خواهد حرف های خود را به کرسی بنشاند ولی توفیقی در کنترل ترافیک این شهر صورت نگرفته است و به گفته بسیاری از کارشناسان اجتماعی این استان در راه قدم گذاشتن به کلانشهر است، اما مدیریت کارآمد و تنظیم ترافیک در این شهر در محاق مانده است.
با اظهار تاسف باید گفت که هم مسئولان شهری در گذشته و هم در شرایط کنونی که تنها دید چند ساله داشته اند مجوز هایی را برای احداث مجتمع های تجاری و خدماتی صادر کرده اند که هیچ کدام از آنها دارای پارکینگ نیستند و جالب اینجاست که برخی از این صاحبان مراکز تجاری و خدماتی کوچه را پارکینگ خود می دانند.
پارکینگ طبقاتی آسمان شهر اردبیل در بلا تکلیفی مسئولان گیر کرده است
پروژه عظیم مجتمع تجاری، خدماتی و پارکینگ طبقاتی آسمان شهر اردبیل با مشارکت شرکت سرمایه گذاری توسعه و عمران استان اردبیل و شهرداری اردبیل در سال 85 شروع شد و پس از 5 سال وقفه در شروع عملیات اجرایی سرانجام در سال 90 عملیات گود برداری آن انجام شد ولی دوباره با به وجود آمدن مشکلاتی چند دوباره به خواب زمستانی فرو رفت و تاکنون هیچ اقدامی مینی بر تکمیل یا ادامه ساخت این پروژه صورت نگرفته است.
ولی بلاتکلیفی ابن پروژه تنها به این مطلب ختم نمی شود بلکه بلاتکلیفی چندین ساله زمینی که با وسعت تقریبی 3 هزار متر مربع در مهم ترین نقطه اصلی ترین خیابان تجاری شهر اردبیل قرار گرفته علاوه بر از دست رفتن فرصت های بزرگ اشتغال در زمینه های تجاری و خدماتی که می توانست با اتمام این طرح در شهر بوجود آید، از لحاظ روانی نیز در اذهان عمومی تاثیر گذاشته و افکار عمومی با دیدن روزانه این منظره نسبت به مسئولان استان خود نیز بدبین می شوند.
تامین پارکینگ برای تمامی واحدها و آپارتمان های مسکونی اجباری است
صدیف بدری شهردار اردبیل در گفتگو با خبرنگار شبستان طی سخنانی با اشاره به تعداد پارکینگ های عمومی اردبیل، اظهار داشت: تامین پارکینگ برای تمامی واحدها و آپارتمان های مسکونی اجباری است و اگر سازندگان مسکن نسبت به تامین پارکینگ بی اعتنایی کنند موفق به دریافت پایان کار نخواهند شد.
وی افزود: در حال حاضر پارکینگ طبقاتی طوی واقع در میدان سرچشمه اردبیل با ظرفیت 265 دستگاه خودرو سواری یکی از پرظرفیت ترین پارکینگ های استان است.
بدری در ادامه با اشاره به پارکینگ بازار امام حسین (ع) با ظرفیت 80 دستگاه و پارکینگ بازار صفویه با ظرفیت 85 دستگاه، افزود: پارکینگ درخشان با مشارکت بخش خصوصی و با ظرفیت 300 دستگاه، کارهای اجرایی آن تمام شده و در مرحله عملیاتی قرار گرفته است.
شهردار اردبیل همچنین به ساخت پارکینگ خصوصی با ظرفیت 240 دستگاه واقع در پشت خیابان امام، کوچه اسلامی اشاره کرد و بیان داشت: پارکینگ های مسطحی نیز به طور موقت در سطح شهر مورد استفاده قرار می گیرد که پارکینگ واقع در خیابان سی متری، کوچه طوی و سرچشمه نمونه هایی از آنها هستند.
وی با بیان اینکه مکان یابی پارکینگ های عمومی مورد نیاز شهری را انجام داده ایم، تصریح کرد: یک پارکینگ اختصاصی نیز تا آخر سال جاری تکمیل و به بهره برداری خواهد رسید تا باری از مشکلات ترافیک استان را بردارد.
بدری در ادامه با بیان اینکه پارکینگ بازار شوراسنتر اردبیل با 10 هزار متر زیربنا و با ظرفیت 500 دستگاه تا آخر سالجاری به پایان می رسد، اضافه کرد: علاوه بر این طرح ها و پروژه ها تامین پارکینگ برای تمامی واحدها و آپارتمان های مسکونی اجباری است.
طرح جامع حمل ونقل ترافیک شهری با 350 میلیون تومان اعتبار در حال تدوین است
این مسئول با بیان این مطلب که بر روی طرح جامع حمل ونقل ترافیک شهری با 350 میلیون تومان اعتبار کار می کنیم، عنوان کرد: این طرح تا نیمه دوم سال 92 به پایان می رسد.
شهردار اردبیل گفت: اصلاح تقاطع ها جهت روانسازی ترافیک از جمله میدان بسیج، وحدت و بزرگراه شهدا از جمله مکان های مورد نیاز طرح است.
بدری در بخش دیگری از سخنان خود تقویت و نوسازی ناوگان اتوبوسرانی را یادآور شد و گفت: در سال گذشته 5 دستگاه و امسال 13 دستگاه به ناوگان حمل ونقل اضافه کرده ایم.
وی با بیان اینکه اخیرا 5 دستگاه اتوبوس از شهاب خودرو خریداری کرده ایم، تصریح کرد: اجرای طرح بلیط الکترونیکی در مرحله انتخاب پیمانکار است و هزینه تقریبی آن یک میلیارد تومان برآورد شده است.
وی انتقال برخی مشاغل از مرکز شهر و توسعه مراکز خدماتی در نقاط مختلف را ضروری دانست و گفت: برای توسعه پارکینگ های طبقاتی در اردبیل به منظور کمک به کاهش پارک خودروها در حاشیه معابر، مراحل خرید زمین موسوم به گاراژ علیزاده توسط یکی از شرکت های سرمایه گذاری با اعتباری نزدیک به 25 میلیارد ریال به اتمام رسیده و با احداث آن شاهد روان سازی ترافیک در خیابان امام خمینی (ره) خواهیم بود.
بدری در پایان سخنان خود افزود: با این حال رعایت نکردن مقررات راهنمایی و رانندگی، تمرکز فعالیت های تجاری و درمانی در مرکز شهر و انسجام سفرهای غیرضروری از عوامل تشدید کننده ترافیک در اردبیل است.
ایستگاه های سنجش آلودگی در اردبیل فعال است
علی حمیدی مدیر کل محیط زیست استان اردبیل نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان در اردبیل با بیان این مطلب که با تاکید بر افزایش گرد و غبار و ریزگردها طی ماههای اخیر در اردبیل، گفت: این ریزگردها از کشورهای همسایه بویژه از کشور عراق به دلیل خشک شدن رودها و تالاب ها و تخریب منابع طبیعی آن کشور سال هاست که گریبان گیر کشور ما شده طوری که میزان آلودگی در سال جاری بیش از گذشته بود.
وی با تاکید به فعال شدن ایستگاه های سنجش آلودگی معتقد است خروجی این ایستگاه ها نشان می دهد اردبیل جزو استان هایی با هوای پاک است.
به گفته حمیدی از آنجا که در مرکز شهر با توجه به ترافیک موجود احتمال آلودگی زیاد است یک دستگاه سنجش آلودگی در خیابان امام و دیگری در خیابان جام جم راه اندازی می شود تا داده های جمع آوری شده از میزان آلودگی هوا در اردبیل بهتر سنجش شود.
گره کور ترافیک اردبیل هر روز سفت تر می شود
مهرداد رستمی یکی از شهروندان اردبیلی در گفتگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه روش های مختلفی برای کنترل آلودگی وجود دارد ولی هیچ کدام آنها در استان اردبیل پیاده نمی شود، اظهار داشت: آلودگی صوتی نیز معضل جدیدی است که بر خلاف کمربند ایمنی بستن جریمه نمی شود واین در حالی است که هر دو به یک میزان سلامت انسان و محیط را تهدید می کند.
این دانشجوی رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری با اشاره به اینکه صوتی مقدمه بیماری ها و مشکلات روانی بسیاری است، افزود: وظیفه مسئولان و دستگاه های اجرایی است که با چاره اندیشی و استفاده از نظرات مشاوران مربوطه هر چه زودتر نسبت به کاهش این دو مخاطره اقدام کنند.
رستمی با یادآوری اینکه فرهنگ سازی شهروندان ابزار مناسب کاهش آلودگی است، تصریح کرد: خیابان های اردبیل حتی ظرفیت تردد اتوبوس های درون شهری را ندارد و وسایل نقلیه در خیابان ها با فاصله میلیمتری از هم حرکت می کنند و به جرآت می توان گفت که ظرفیت محدود خیابان های اردبیل عامل مهم ایجاد ترافیک است زیرا ساختار خیابان های این استان با درصد رشد وسایل نقلیه تناقض دارد.
وی در پایان سخنان خود گفت: تا زمانی که فرهنگ رعایت قوانین از طریق رسانه های مختلف به مردم آموزش داده نشود راهکارهای کنترل ترافیک بی نتیجه خواهد ماند و نه تنها این استان بلکه تمام استان های کشور از این معضلات رنج خواهند برد.
در پایان باید گفت که گره کور ترافیک اردبیل که به عقیده کارشناسان می تواند با ساده ترین نظرات و طرح ها باز شود سال های متوالی است که به دلیل عدم همسویی نهادهای مسئول نتوانسته به راه حل های خود دست یابد و امیدواریم مسئولان مربوطه قبل از اینکه این تهدید به بحران تبدیل شود نسبت به کاهش یا کم کردن تاثیر آن چاره ای اندیشه کنند.
پایان پیام/
نظر شما