به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از خبرگزاری فرانسه، جایزه صلح نوبل به خاطر شش دهه تلاش در ارتقای صلح ، آشتی ، دموکراسی و حقوق انسانی در اروپا به اتحادیه اروپا اعطاء شد. تصمیمی که در نهایت اختلاف نظر پنج عضو ژوری به ریاست توربوجورن جگلند اتخاذ شد.
و باز هم بوی پنهان نشدنی سیاست در پس این اتفاق کاملا شنیدنی است، هنری دو برسون، دستیار سردبیر سرویس فرانسه-اروپای لوموند و سردبیر مجله پاریسی برلین با تایید این مطلب در کنار چندین کارشناسی که بعد از این اتفاق به اظهار نظر پرداختند، ابراز کرد: کمیته جایزه نوبل این بار هم تصمیم سیاسی گرفت همچون دفعه گذشته که این جایزه در نخستین سال ریاست جمهوری باراک اوباما به خاطر مبارزه با جنگ طلبی های دوران جرج دبلیو بوش به او اعطا شد و در واقع مشوقی شد تا این جنگ ها پایان نیابد بلکه به کشورهای بیشتری گسترانیده شود.
جالب است که جایزه نوبل درست در زمانی به اتحادیه اروپا اعطاء می شود که بحران اقتصادی بر این اتحادیه حاکمیت دارد و راه طولانی رسیدن به صلح و دموکراسی را برای کشورهای اروپایی سد کرده است.
برونو لو مر، سیاستمدار فرانسوی و رییس سابق جنبش اتحاد مردمی در این باره گفت: اگرچه اتحادیه اروپا در طول دهه های گذشته توانسته است بر جنگ های حاکم بر کشورها فائق آید اما از سویی اعطای جایزه نوبل به اتحادیه اروپا با بحران اقتصادی و سیاسی حاکم در تناقض کامل است.
ژان لوئیز بورلانژ ، معاون رییس اتحادیه اروپا برای دموکراسی فرانسه در اظهار نظر در این باره اضافه کرد: اگر مشکلات حاکم بر اتحادیه اروپا را در نظر بگیریم در می یابیم که اعضای آکادمی نوبل حتما فضائل اتحادیه اروپا را در چشم اندازی دور در نظر گرفته اند که این جایزه را به او اعطائ کردند.
آنها حتما در مورد تاریخ 60 ساله اروپا باید به اسناد ارجاع کنند و ببینند اتحادیه اروپا فقط 20 سال است که به وجود آمده و عمری 60 ساله ندارد. شاید این جایزه تنها به خاطر پایان دو جنگ جهانی بوده و یا به خاطر آشتی فرانسه و آلمان؟
لیودمیلا الکسوا، مخالف سابق اتحادیه جماهیر شوروی و مبارزه روسی برای حقوق بشر در این باره با ابراز تاسف هشدار داد که جایزه صلح نوبل باید به مبارزان برای آزادی اعطاء گردد نه به بازیگران سیاسی جهان.
وی ادامه داد: به صراحت می گویم که از این انتخاب خوشم نیامد اتحادیه اروپا یک مجموعه است و این جایزه هیچ تاثیر در روند کاری آن در آینده ندارد من ترجیح می دادم که جایزه صلح نوبل به یکی از سیاستمداران ایرانی و یا مدافعان حقوق بشر روسی داده شود نه اتحادیه اروپا.
نیگل فاراژ، ماینده انگلیسی نیز با ابراز ناامیدی از این انتخاب خاطر نشان کرد که اتحادیه اروپا فقط فقر و برای میلیونها نفر بیکاری را خلق کرد و در میان کشورهای شمال و جنوب نفاق و فاصله طبقاتی ایجاد کرد.
حزب جدید مبارز علیه کاپیتالیسم در بیانیه ای ابراز داشتند: جایزه نوبل در حالی به اتحادیه اروپا تعلق می گیرد که این اتحادیه به واسطه قدرت های امپریالیستی خلق شد در شرایطی که به وضوح می بینیم ابر قدرت هایی چون فرانسه و المان در آن رو به نابودی می روند بعد از اوباما این باره نوبت اولین متحد آمریکا است که جایزه صلح نوبل را از آن خود کند این همان ژست تبلیغاتی است که اربابان دنیا همواره در پی آن هستند.
مرین لو پن، رییس جبهه ملی فرانسه نیز برآورد کرد: اعطای جایزه صلح نوبل به اتحادیه اروپا سه سال بعد از اینکه باراک اوباما مرد کار کشته جنگی آن را دریافت کرد نشان از شکست و ناکارآمدی کمیته جایزه نوبل دارد امروز اتحادیه اروپا اولین فاکتور تفرقه و بالا گیری تنش بین ملت ها و دولت ها است و با سرکوب واژه دموکراسی و قربانی کردن اندیشه ها رقابتی درنده میان ملت ها بوجود آورده است.
پایان پیام/
نظر شما