به گزارش خبرگزاری شبستان، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی دقایقی پیش در جمع مردم اسفراین به سخنرانی پرداختند.
بخشی از سخنان ایشان به شرح زیر است:
- اسفراین امروز با اسفراین قبل از انقلاب قابل مقایسه نیست؛ صنعت وارد این منطقه شده و دو کارخانه مهم از کارخانههای کشور در این منطقه واقع شده است.
- مشکلاتی در زمینه کشاورزی و کارخانجاتی که در این منطقه وجود دارد، هست که باید با همت مسئولان انشاءالله این مشکلات برطرف خواهد شد و یقینا تلاشهای لازم در این زمینه از سوی مسئولان امر صورت میگیرد.
- مراکز دانشگاهی در این منطقه استوار است؛ البته دانشگاههای خوب و متعددی نیز در مناطق کشور ایجاد شده است.
- آنچه که مهم است، توجه به مسائل اساسی کشور است که میتواند جهتگیری آحاد مردم در سطوح مختلف و همچنین مسئولان را مشخص کند و به ما بگوید که به کدام جهت حرکت کنیم، فردای ما چگونه خواهد بود.
- در جمع مردم بجنورد عرض کردم که استان خراسان شمالی با شاخصههای شور، سرزندگی و نشاط شناخته میشود و این سرمایه بزرگی است.
- خمودگی یک ملت، بزرگترین عامل عقبافتادگی آنهاست و شور و نشاط و سرزندگی در یک ملت زمینه اصلی برای پیشرفت آنها در همه زمینههاست.
- نباید اجازه داد که عوامل گوناگون این شور و نشاط همگانی را تضعیف کرده یا آن را از بین ببرند.
- مطمئنا یک نقطه مورد نظر دشمنان پیشرفت ایران، این است که به ملت ما حالت خمودگی دهند و این شور و نشاط را از بین ببرند اما نباید تسلیم خواست مغرضانه و خصمانه دشمنان شد.
- اگر ناامیدی به وجود آید، نشاط از بین میرود و شور و تحرک خاموش میشود.
- یکی از اصلیترین دلایل تبلیغات گوناگون امپراطوری خبری دنیا این است که جوانان ما را از تلاش و حرکتی که ناشی از آرمانخواهی آنان است از بین ببرند و ما باید نقطه مقابل آن را حفظ کنیم.
- بزرگداشت سرداران، رزمندگان و شهیدان و جوانانی که قبل از نسل کنونی یعنی شما وارد میدان شدند و در عرصههای گوناگون با شور و نشاط به پیش رفتند، میتواند بر شور و نشاط جوانان امروز نیز بیفزاید.
- یکی از مسائل اساسی که میتواند خلاف این تحرک عمل کند و متاسفانه به وسیله باندهای مرموز توسعه داده میشود، موادمخدر است. به اعتقاد بنده این خود جوانان هستند که باید با شور و نشاط با مساله موادمخدر مبارزه کنند.
- دشمنان تلاش میکنند که جوانان ما را اسیر کنند، حالت تخدیرشدگی، بیتفاوتی و زمینخوردگی را به جوانان ما تحمیل کنند، اما آنکه اول از همه در مقابل این مساله باید بایستد در درجه اول خود جوانان هستند. البته مسئولان ذیربط نیز وظیفه دارند، اما هیچ عاملی به قدر عامل درونی یعنی مردم نمیتواند در مقابل این انحرافات بایستد.
- قطعا ایستادگی جوانان ما خواهد توانست آنچه را که باندهای مهلک و مضر دنبال میکنند خنثی کند.
- روحیه شور و نشاط باید نگه داشته شود، باید توجه کرد که دشمن در صدد آن است که این شعله نشاط و سرزندگی و تحرک را از جوانان ما سلب کند اما باید از همین روحیه برای مواجهه با خطر بزرگ موادمخدر استفاده شود.
حضرت آیت الله خامنهای در ادامه سخنانشان در جمع مردم اسفراین با تاکید بر این که هدف پیشرفت است، فرمودند: پیشرفت به معنای تحرک دائمی است. یعنی اگر دقت کنیم هم راه است و هم مسیر است و هم هدف است.
- پیشرفت، هم راه است و هم هدف است و باید دائم به حرکت ادامه داد و پیشرفت. ملت ایران این استعداد را دارد که آنقدر پیشرفت کند که بتواند در جهات گوناگون به عنوان الگویی خود را در دنیا نشان دهد و چرا باید به خود بدبین باشیم و با نظر تحقیر به خود، ملت خود و آینده خود نگاه کنیم ؟ دشمن این را میخواهد به ملت ما تلقین کند و در طول سال های متمادی تلقین کرده است.
- یک روزی تاریخ به ما نشان میدهد که قضیه عکس بوده است، یعنی ما در دنیا پیشرو بودهایم. پیشرو در علم و صنعت، تمدن سازی و فرهنگ و دیگران از ما میآموختند پس چرا امروز همانطور نشود.
- همت جوانان ما و نگاه آنها به مقولهی پیشرفت باید چنان باشد که آن آینده را در نظر بگیریم و من به جوانان دانشجو و نخبه گفتم باید همت شما این باشد که در دنیا به وضعی برسیم که اگر کسی بخواهد به تازههای علمی دست یابد مجبور باشد زبان فارسی یاد بگیرد.
- آینده را به عنوان یک آیندهی حتمی و قطعی جومانان در نظر بگیرند و برای آن تلاش و کار کنند.
- نخبگان سیاسی، علمی، فرهنگی ما با این نگاه به آینده حرکت کنند و برنامه ریزی داشته باشند و به هیچ حدی قانع نباشند.
- پیشرفت شاخصهایی دارد و یکی از شاخصهای پیشرفت یک ملت عزت ملی و اعتماد به نفس ملی است. ادعای من این است، با لحاظ این شاخص ملت ما پیشرفت زیادی کرده است و ما امروز ملتمان دارای اعتماد به نفس در عرصهی سیاست بینالمللی است و ملاحظه میشود مسئولان کشور در مواجهه با قضایای جهانی با اعتماد به نفس کامل حرف میزنند، این ناشی از آن است که ملت ما احساس عزت و اعتماد به نفس میکنند و اسلام به ما این اعتماد به نفس را داده است.
- در مسابقات علمی جهان و رقابتهای سیاسی جهانی امروز ملت ایران حرفی برای گفتن دارد و مسئولان به اعتماد ایستادگی ملت در عرصههای جهانی در این عرصهها میایستند و این یک شاخص مهم است.
- شاخص دیگر عدالت است. اگر کشوری در علم و فناوری و جلوههای گوناگون تمدن مالی پیشرفت کند اما عدالت اجتماعی در کار نباشد اسم آن پیشرفت نیست. این یک پیشرفت سطحی، ظاهری و بادکنکی است.
- در شهرها و ایالتهایی از آمریکا افرادی هستند که در تابستان از گرما و در زمستان از سرما میمیرند، چرا باید در کشوری که ثروتمندترین افراد و گردنکلفتترین شرکتها و کارتلها در آنها هستند اینگونه باشد؟ این یعنی عدالت در این کشور که ثروتی افسانهای دارد وجود ندارد.
- ادعای بنده این است که ما در زمینه عدالت پیشرفت کردهایم، وضع ما نسبت به قبل از انقلاب پیشرفت داشته است و در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر نیز پیشرفت کردهایم اما اگر خودمان را با آنچه که اسلام از ما خواسته است بسنجیم، نه؛ با آن خیلی فاصله داریم اما باید تلاش کرد و این تلاش به عهده مردم و مسئولان با یکدیگر است.
- ما در توزیع منابع به همه مناطق پیشرفت کردهایم. یکی از استانهای بزرگ کشور پیش از انقلاب دارای پنج فرودگاه اختصاصی بود که به وابستگان دربار شاه متعلق بود و حتی یک فرودگاه عمومی هم در آن وجود نداشت؛ این بیعدالتی بود. اما امروز به لحاظ خدمات، جادهسازی،آزادراهها، فرودگاهها و ... سراسر کشور برخوردار هستند.
- امروز در همه شهرهای کشور امکان تحصیل و دانشگاه وجود دارد. تحصیل علم در کشور بین مناطق مختلف توزیع شده است. نخبگان شهرهای دور دست امروز امکان بروز و ظهور دارند، امری که پیش از انقلاب امکان آن وجود نداشت. اگر نخبهای نخبگی خود را نشان دهد در هر نقطهای از کشور که باشد دستگاههای گوناگون او را نگه داشته و از او بهره خواهند برد و این نسبت به گذشته یک شاخص پیشرفت و عدالت است.
میدانیم با تلاش میتوان همه این موانع را از بین برد. برخی از این موانع طبیعی هستند و باید با این موانع به شکلی زورآزمایی کرد و برخی از این موانع سیاسی و تحمیلی هستند.
- مشکلاتی را دشمنان پیشرفت کشور در برابر راه ما به صورت موانع ایجاد میکنند که باید با آنها نیز به شکل دیگری برخورد کرد.
- در عرصه رویارویی و جنگ ارادهها آنچه که تعیینکننده است، عبارت از تصمیم، اراده، بصیرت و روشنبینی شما مردم عزیز است.
- وحدت ملت ایران و اتحاد کلمه مسئولان کشور، همکاری دستگاههای مختلف و وظیفهشناسی و مسئولیتشناسی آحاد مردم میتواند ما را به پیشرفت برساند.
- دشمنان برنامهریزی میکنند و به خیال خود میخواهند در برابر این ملت بزرگ و با اراده موانع ایجاد کنند که پیشرفت ملت ایران رخ ندهد ولی آنها باید بدانند همچنان که از روزهای اول انقلاب تجربه کردهاند آنها در توطئهها و کیدهای خود شکست خواهند خورد.
- سیاستمداران مختلفی در کشورهای معارض ما همچون آمریکا و انگلیس آمدند و رفتند و هرکدام با یک دل پر از کینه و بغض نسبت به حرکت اسلامی و انقلاب اسلامی ایران آمدند طراحی و برنامهریزی کردند و تمام تلاش خود را انجام دادند، به این خیال که ملت ایران را به زانو درآورند ولی آنها رفتند و حتی نام برخی از آنها فراموش شده است و ملت ایران با سرافرازی در صحنه حاضر است با اراده قویتر راه خود را ادامه میدهد و این نشان دهنده قوت آینده نظام جمهوری اسلا می ایران و ملت ایران است که این نظام را خواستهاند، ایجاد کرده و از آن پشتیبانی کردهاند.
- البته ما نباید مغرور شویم و در کنار ذکر این حماسهها این موضوع را نیز عرض میکنم، غرور و غفلت کردن از کیدها و مکر دشمنان خطرات بزرگی دارد.
- بنده به مسئولان همیشه توصیه میکنم که قوی باشند ولی دشمن را نیز ضعیف نپندارند. از دشمن نباید غفلت کرد، چراکه از راههای مختلف وارد میشود. یک روز از راه تحریم، تعارض نظامی، روز دیگر از طریق جنگ نرم، تهاجم فرهنگی، دشمنان از راههای مختلف وارد میشود و باید هوشیار بود.
- این آینده روشن و افقی که در برابر ماست در صورتی قابل تحقق است که هوشیار و بیدار باشیم و دچار غفلت نشویم. تصور نکنیم همه چیز روبه راه است و با خیال راحت مشغول کارهای شخصی شویم و از نگاه به آینده غفلت کنیم.
به گزارش ایسنا، حضرت آیتالله خامنهای در ادامه بیانات خود در جمع مردم اسفراین، به حضور همیشه پرشور مردم استان خراسان شمالی در انتخابات اشاره کردند و یادآور شدند: مردم استان خراسان شمالی همواره حضور گرمی در انتخابات داشتهاند و شهر اسفراین نیز در این استان اول بوده است.
مهمترین محورهای بخش پایانی بیانات مقام معظم رهبری به شرح زیر است:
- حضور در انتخابات، آگاهی و بصیرت است. حضور در پای صندوقهای رای کاری از سر بیکاری نیست بلکه یک عمل صالح است.
- بنده در باب انتخابات در دیدارهای دیگر با مردم عرایضی خواهم داشت اما خود اینکه مردمی در یک شهر، استان و حتی کل کشور احساس وظیفه نسبت به آینده و مدیریت کشور میکنند و میخواهند در صحنه ورود پیدا کنند، ارزشمند است و ضد غفلتی است که دشمن میخواهد به ما تحمیل کند.
- روحیه حضور و شرکت در انتخابات و همکاری و تعاون را باید حفظ کرد. در مسائل اقتصادی این روحیه در مصرف تولید داخلی است.
- اینکه ما بر روی مصرف تولید داخلی در شعار سال و در سخنرانیهای پس از آن تاکید کردهایم به این خاطر است که تولید داخلی احتیاج به مصرف داخلی دارد و این به عهده مردم است.
- مصرف خود را باید از تولیدات خودمان انتخاب کنیم. اینکه برخی دنبال مارکها و برندهای خارجی هستند، خطاست. این کار فرو نشاندن یک هوس شخصی است اما از سوی دیگر ضربه زدن به یک کار عمومی است.
- مصرف داخلی، تولید داخلی را افزایش میدهد و همین مساله مشکلاتی چون بیکاری و گرانی را نیز برطرف میکند. یک سر این قضیه در دست ما مردم است که مصرف خود را چگونه انتخاب کنیم.
- حضور گرم مردم در همه مسائل انقلاب و مسائل مهم کشور مهم است و امیدوارم خداوند توفیقات خود را نسبت به ملت ما همچنان ادامه دهد.
پایان پیام/
نظر شما