احیای نظام آموزشی استاد شاگردی/حمایت از بنگا‌ه‌های اقتصادی

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تلاش برای احیای نظام آموزشی استاد شاگردی خبر داد و گفت: از بنگاه‌های اقتصادی که نظام استاد شاگردی در آن وجود دارد، ضمن ارایه تسهیلات حمایت می‌کنیم.

عبدالرضا شیخ‌الاسلامی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان با بیان اینکه مهم‌ترین راه برای فائق‌آمدن در بحث بیکاری مهارت‌آموزی جوانان است، گفت: خیلی از جوانان ما درجات علمی بالایی دارند اما نمی‌توانند این علم را در عرصه اجتماع به عمل و ثروت تبدیل کنند.

 

وی با تأکید بر تقویت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی، خاطرنشان کرد: هر کسی اگر مهارت کافی را فرا گیرد بیکار نمی‌ماند، همان‌طور که صنعتگران و استادکارهای ما با وجود اینکه سواد چندانی ندارند، اما به دلیل توانایی و مهارت در زمینه کاری موفق هستند.

 

شیخ‌الاسلامی با بیان اینکه اگر بیکاران توانایی و مهارت لازم را فرا گیرند، مشکل بیکاری حل می‌شود، اظهار کرد: در گذشته آموزش‌های مهارتی و حرفه‌ای در بنگاه‌های اقتصادی به صورت استاد و شاگردی بوده است که کارآموزان طی چند سال مهارت کسب و کار لازم را فرا گرفته‌اند و در نهایت با جمع‌آوری سرمایه‌ای به استادکار ماهر مبدل می‌شدند.

 

وزیر کار، رفاه و تأمین اجتماعی با بیان اینکه برداشت‌های اشتباهی از نظام کار در قانون صورت گرفت، تصریح کرد: این نظام سنتی آموزش استاد و شاگردی به دلیل برداشت غلط منسوخ ماند و استادکارها به دلیل اجبار بر بیمه‌کردن شاگردها کمتر کارآموز گرفته‌اند.

 

تدوین آیین نامه نظام استاد شاگردی

وی با بیان اینکه از این ظرفیت بسیار خوبی که در بخش مردمی وجود داشت، بی‌بهره ماندیم، تأکید کرد: امروز درصدد احیای نظام استاد شاگردی هستیم یعنی مثلثی مابین صاحبان مشاغل، سازمان فنی و حرفه‌ای و جویای کار به وجود آمده است که حق و حقوق شاگرد و استاد محدود بماند که در این رابطه آیین‌نامه‌ای تدوین شده است.

 

وی یکی از شعارهای وزارت کار را "هر کارگاه، یک آموزشگاه" عنوان کرد و گفت: با حمایت از کارگاه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی آموزشگاه‌هایی را در این بخش‌ها به وجود خواهیم آورد.

 

وی با بیان اینکه دوره‌های آموزشی استاندارد در بنگاه‌های اقتصادی تعریف شده که آموزش به صورت نظام استاد و شاگردی ارائه می شود، افزود: آموزش‌هایی به افراد دیپلم و یا مدارک بالاتر داده می‌شود که طی برنامه‌ای به این افراد فوق دیپلم کارشناسی فنی و به تدریج مدارک مهارتی در سطوح بالاتر ارایه می‌شود.

 

به گفته وی، در سطوح آموزش عالی برای دوره‌های مهارتی در قالب نظام ملی مهارت آیین‌نامه‌ای تدوین شده و سازمان ملی مهارت برای توسعه آموزش مهارتی تأکید و در واقع از این فعالیت‌ها پشتیبانی می‌کند.

 

پایان پیام/

 


 

کد خبر 182651

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha