نشست نقد و بررسی فیلم مراسم افتتاحیه المپیک با حضور مسعود فراستی منتقد سینما، غلامحسین شعبانی سردبیر مجله دنیای ورزش و دکتر محمدحسن خانی استاد روابط بین الملل برگزار شد.
به گزارش خبرنگار شبستان،دکتر محمدحسن خانی یکی از کارشناسان نشست مزبور معتقد بود در مراسم افتتاحیه المپیک هیچ نام و اثری از استعمارگری ،جنگ طلبی ،خشونت و زندان های مخوف ایرلند در اواخر قرن 19 نیست و مراسم طوری طراحی و تصویرسازی شده که مردم چهره واقعی انگلیس را فراموش کنند.
استاد روابط بین الملل در این نشست اذعان داشت: در تمام آیتمهای فیلم شاهد به نمایش گذاشته شدن قدرت نرم بریتانیا هستیم که با مهارت شگفت انگیز دست اندرکاران و کارگردان فیلم به نمایش در می آید.
وی با بیان اینکه این تصویرسازی به گونه ای بود که انگلیس از خود تصویری مثبت،مدرن و انسانی را به نمایش گذاشت افزود: حدود 80 هزار نفر در استادیوم و نزدیک به یک میلیارد نفر از طریق گیرنده های خود شاهد کار 7 ساله گروه هنری دنی بویل با حضور 5 هزار نفر بودند.
استاد روابط بین الملل دانشگاه های تهران با بیان اینکه طراحی این مراسم 168 میلیون پوند هزینه داشته است افزود: 4 هزار نفر به صورت داوطلب در این مراسم حضور داشتند.
وی با معرفی تعدادی از کلیدواژه های گویندگان مراسم گفت:« انقلاب صنعتی» و معرفی انگلیس به عنوان سردمدار پیشرفت های امروز جهان انگلیس و همچنین « جزیره عجایب » عباراتی است که در طول مراسم افتتاحیه شاهد آن بودیم.
خانی با بیان اینکه در این مراسم شاهد واژه ان اچ اس یعنی سیستم بهداشت و درمان انگلستان هستیم افزود: معرفی این سیستم با حضور پرستاران و بچه های بیمار از روی تخت ها نشان دهنده قدرت بهداشت و درمان انگلستان است.
وی ادامه داد: حضور هنرپیشینه های جهانی مستربین ،مجسمه چرچیل و همه تصویرسازی های دیگر طوری کنار هم قرار گرفته که مخاطبان بدون کمترین مقاومتی این مراسم را تقسیم می کنند.نورپردازی، ارکستر سمفونیک لندن، پرواز دوربین بر فراز شهر لندن، بیعت مردم انگلیس با ملکه و تنوع نژادی طوری با یکدیگر تلفیق شده اند که مفاخر هنری سیاسی علمی لندن امروز را به رخ جهانیان بکشد.
وی اظهار داشت:اما در این مراسم هیچ نام و اثری از استعمارگری جنگ طلبی خشونت و زندان های مخوف ایرلند در اواخر قرن 19 نیست و مراسم طوری طراحی و تصویرسازی شده که مردم چهره واقعی انگلیس را فراموش کنند.
خانی با شرح سایر آیکن های فیلم مراسم افتتاحیه گفت: حضور گلهای شقایق به نشانه احترام به شهدا و قربانیان جنگهای جهانی، وجود باران، و نوری که به یمن انگلیس بر سر مردم جهان می آید و حمل نمودن پرچم انگلیس توسط ارتش یگان این کشور حس غرور ملی را برای انگلیسی ها به ارمغان آورده است.
وی ادامه داد: هدف نهایی سیاستمداران و دولتها تسخیر اذهان و قلوب مردم به طرق نظامی گری اقتصادی،فرهنگی و ورزشی است که این فیلم سه ساعت و نیمه انگلیسی کار صدها هیئت مبلغ دیپلماتیک و دهها هزار آگهی تلویزیونی را در جهت معرفی و ترویج اهداف سازندگان خود انجام داد.
پایان پیام/
نظر شما