اعتبار ساخت یادمان سهرورد زنجان تامین شد

به گفته خورابه، ۴۰ هکتار زمین برای ساخت یادمان شیخ شهاب الدین سهروردی اختصاص یافته بود که اعتبار ساخت این یادمان تا ۱۰ روز دیگر از سوی سازمان برنامه و بودجه تامین خواهد شد و آمادگی داریم در روز شیخ شهاب الدین سهروردی کلنگ این مجموعه را به زمین بزنیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، کاوه خورابه معاون علمی پژوهشی انجمن آثار مفاخر فرهنگی در نخستین جلسه آثار و مفاخر فرهنگی استان زنجان با بیان اینکه انجمن در سال ۱۳۰۱ شمسی تاسیس شده است، گفت: این انجمن اقدامات خوبی در حوزه ساخت آرامگاه شخصیت ها در مشهد مقدس و شهر طوس برای فردوسی و ساخت آرامگاه باباطاهر در همدان و دیگر آرامگاه ها برای مفاخر کشور انجام داده است.

کاوه خورابه با بیان اینکه برای ۳۰۰ نفر از مفاخر کشور مراسم بزرگداشت برگزار کردیم و کتاب هایی نیز در این زمینه چاپ شده است، گفت: انجمن در ۳۳ استان کشور شعبه دارد.

به گفته وی، در کنار سرمایه های اقتصادی اجتماعی و فرهنگی از سرمایه نمادین یاد می شود که به عنوان رالی جدیدی در گسترش حوزه اجتماعی فرهنگی و اقتصادی  اثرگذار است، سرمایه های نمادین شخصیت های ما هستند که با آن می توان وارد گفتمان های جهانی شویم.

این مسئول با بیان اینکه از ظرفیت بزرگداشت مفاخر می توان برای نهادینه کردن برخی سنت ها همچون سنت نی زنی استفاده کرد، گفت: هشت مرداد به عنوان روز شیخ شهاب الدین سهرودی نامگذاری شده و همه ساله برنامه فاخری اجرا می شود همچنین می توان از ظرفیت انجمن ها برای این کار ویژه استفاده کرد.

به گفته خورابه، ۴۰ هکتار زمین برای ساخت یادمان شیخ شهاب الدین سهروردی اختصاص یافته بود که عملیات اختصاص بودجه برای ساخت این یادمان تا ۱۰ روز دیگر از سوی سازمان برنامه و بودجه نهایی خواهد شد و آمادگی داریم در روز شیخ شهاب الدین سهروردی کلنگ این مجموعه را به زمین بزنیم.

خورابه به اهمیت و نقش مفاخر فرهنگی و تاریخی ایران اشاره کرد و افزود: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور از جمله انجمن‌های تاثیرگذار کشور است که از بطن آن، وزارت فرهنگ، میراث فرهنگی و دانشگاه تهران تأسیس شد.

در ادامه معاون عمرانی انجمن مفاخر فرهنگی کشور با بیان اینکه استان زنجان به عنوان یکی از قطب های فرهنگی کشور می تواند اقدامات خوبی که مغفول مانده پیش ببرد، گفت: گردشگری و درآمدزایی می تواند برای اقتصاد کشور مفید باشد.

غفوری به جایگاه شیخ شهاب الدین سهروردی اشاره کرد و افزود: رایزنی های برای مرمت و اصلاح اساسی بنای سهروردی و تملک نهایی زمینی که کلنگ زنی شده است، انجام دادیم و امیدواریم بتوانیم با اجرای این پروژه به ترویج فلسفه اشراق به عنوان نماد فلسفه ایرانی اسلامی و فراهم کردن امکانات برای پژوهشگران فلسفه عرفان و جذب گردشگر در مناسبت های مختلف کمک کرد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز در سخنانی با بیان اینکه انجمن آثار مفاخر هفت عضو دارد که امام جمعه، رئیس مجمع نمایندگان، استاندار، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی  و سه نفر از هیات علمی دانشگاه عضو این انجمن هستند.

محمدی ادامه داد: بنیاد فرهنگ و هنر آذربایجان یکی دیگر از ظرفیت هایی است که قرار است اولین جلسه آن در روزهای آتی برگزار شود و محلی برای این انجمن و بنیاد در زنجان نیاز داریم.

مدیرکل میراث فرهنگی استان زنجان نیز در سخنانی با اشاره به اینکه در حوزه گردشگری یکی از محورهای ما محور حکمت است، گفت: این محور که از زنجان تا همدان گذر می کند یکی از مزایای این مسیر سهرورد و محل تولد شیخ اشراق است که جاذبه استان محسوب می شود.

به گفته موسوی در شهر سهرورد بنایی منتصب به شیخ اشراق وجود ندارد ولی اگر بنایی مشخص واحیا شود به عنوان بنای تاریخی ثبت خواهد شد. در زنجان خانه حکیمان داریم که در حال تکمیل است که می توانیم به بنیاد ایران شناسی، شیخ اشراق اختصاص دهیم.

اعلایی فرماندار قیدار با بیان اینکه ۸ مرداد روز شیخ شهاب الدین سهروردی با ایام صفر تقارن دارد، گفت: برای گرامیداشت روز شیخ شهاب الدین سهروردی کمیته هایی تشکیل می شود که یکی از این کمیته ها، کمیته پشتیبانی و اجرایی با محوریت شهرداری است همچنین خواستار همکاری دیگر دستگاه های اجرایی هستی. کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات فضای مجازی فعال است. کمیته صنایع دستی نیز برای معرفی صنایع دستی منطقه فعال است. کمیته انتظامات برای امنیت برنامه و کمیته دانشگاهی نیز برای ارائه پایان نامه دانشجویان فعال است.

رسول بیات مشاور سیاسی استاندار نیز در سخنانی با بیان اینکه در دوره ای، مسئولیت کنگره سهروردی را برعهده داشتیم و ۱۱ جلد کتاب هم چاپ شد، گفت: مقدمات تشکیل بنیاد سهروردی طی شده است و به زودی این بنیاد به شکل رسمی کار خود را آغاز خواهد کرد.

کد خبر 1822457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha