برگزاری اجلاس رایزنان فرهنگی با حضور سران قوا/تعامل با جهان، اصلاح تصویر ایران

دوازدهمین اجلاس نمایندگان فرهنگی جمهوری اسلامی همزمان با سی‌امین سالگرد تاسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شعار «دیپلماسی فرهنگی؛ تعامل با جهان، تصویر ایران» از تاریخ ۲۴ خرداد آغاز می‌شود و تا ۳۱ خرداد ادامه خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، عبدالرضا راشد، معاون توسعه روابط و مطالعات منطقه‌ای و بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیر اجلاس دوازدهم رایزنان فرهنگی امروز، دوشنبه ۱۹ خرداد در نشست خبری دوازدهمین اجلاس رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران گفت:این سازمان در سال ۱۳۷۴ با نظر و فرمان رهبر معظم انقلاب و با تجمیع نهادهای فعال در حوزه فعالیت‌های فرهنگی در خارج از کشور تشکیل شد. هدف این بود که این سازمان قرارگاه مشترک فرهنگی در بین نهادهای فعال و مستقر خارج از کشور بوده و حامل اقتدار فرهنگی و معنوی جمهوری اسلامی ایران باشد. اکنون و پس از سی سال ما در ۶۰ کشور ۶۵ رایزن فرهنگی داریم.

وی ادامه داد: ما باید در تعامل و تبادل نظر با این کنش‌گران حاکمیتی و غیرحاکمیتی تلاش کنیم تا تصویر نادرست را اصلاح کنیم.

راشد گفت: دوازدهمین اجلاس نمایندگان فرهنگی جمهوری اسلامی همزمان با سی‌امین سالگرد تاسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با شعار «دیپلماسی فرهنگی؛ تعامل با جهان، تصویر ایران»، از تاریخ ۲۴ خرداد ماه با حضور دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور آغاز می شود و مراسم اختتامیه در ۳۱ خرداد با سخنرانی محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی پایان می یابد. در این اجلاس وزیر امور خارجه نیز درباره وظایف رایزن‌ها سخنرانی خواهد کرد. دال مرکزی اجلاس این دوره، اصلاح تصویری است که در خارج از کشور به نادرست از کشور ما ارائه شده است.  

دبیر دوازدهمین اجلاس رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از سند راهبردی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان نقشه راه یاد کرد و افزود: این سند به تازگی در شورای عالی این سازمان به تصویب رسیده و به رایزنان فرهنگی ابلاغ شده است. برنامه‌های پنج ساله سازمان پیش بینی شده است. این سند بعد از ۳۰ سال تدوین شده و آسیب شناسی های متعدد سازمان در آن دیده شده است.  

وی تأکید کرد: برای بهبود تصویر ایران در جهان شش حوزه را شناسایی کردیم که عبارت‌اند از «هنر و رسانه‌های سرگرمی»، «رسانه‌های خبری»، «گردشگری»، «ورزش»، «علم و فناوری» و «صنایع خلاق و محصولات فرهنگی». ما برای هر کدام از این حوزه‌ها وزارتخانه و یا سازمان متناظری را در داخل کشور شناسایی کرده‌ایم.  

راشد افزود: در اجلاس دوازدهم، علاوه بر نهادهای دولتی، با تشکل‌های غیردولتی، آژانس‌های مسافرتی، رسانه‌های فرهنگی و هنرمندان نیز تعامل خواهیم داشت. جلسات مختلفی با مسئولان از جمله وزیر میراث فرهنگی، مدیران رسانه‌ها، رئیس سازمان سینمایی و مدیران خانه سینما برگزار می‌شود. همچنین میزبان مقامات بلندپایه مانند معاون بین‌الملل دفتر رهبری، معاون اول رئیس‌جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر ورزش خواهیم بود. هدف اصلی اجلاس، شناسایی مسائل و یافتن راهکارهای عملیاتی با مشارکت مدعوین است.

عملکرد رایزن‌ها

وی در خصوص مطالبه گری از رایزن‌های فرهنگی گفت: اداره کل ارزیابی عملکرد در طول سال، دو بار عملکرد رایزن‌های فرهنگی را مورد ارزیابی دقیق قرار می‌دهد و ما در واقع  عملکرد دقیقی از رایزن‌های فرهنگی خود داریم و در جلسات داخلی خود اگر لازم باشد به آنها تذکر می دهیم و یکی از برنامه های مستمر سازمان است و اگر احیانا موفق عملکرد نکردند ما پایان عملکرد هم زده‌ایم، زیرا آنها به عنوان سفیر فرهنگی کشورمان در خارج هستند و باید نمایندگی کنند.

معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، گفت: برش یک ساله ای از سند راهبردی سازمان، برای رایزنان تهیه شده است که به ایشان ابلاغ می شود. با این حال، ما این موضوع را توانسته ایم به اثبات برسانیم که توانایی تدوین برنامه پنج ساله را در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی داریم.

اسلام هراسی و معرفی اسلام

راشد در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان درباره فعالیت دینی رایزن‌های فرهنگی برای مقابله با اسلام هراسی  و معرفی اسلام و شیعه به ویژه در کشورهای اروپایی گفت: در کشورهای اروپایی موسسات غیر دولتی متعددی وجود دارد که بومی هستند و برای معرفی اسلام معتدل که اسلام ناب محمدی است، فعالیت می‌کنند که از جمله آن کشور فرانسه است که امروزه تعداد این موسسات اهل البیت(ع) بیشتر شده است.

وی تاکید کرد که سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مجموعه‌ای به نام  فرق وادیان دارد که با همه موسسات اعم از اهل تسنن و غیر شیعه و شیعه ارتباط دارد.

وی تصریح کرد که یکی از اهداف سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی احیای تفکر ناب محمدی و اندیشه مکتب اهل البیت(ع) است و در اساسنامه سازمان نیز آمده است و متناسب با شرایط به آن می‌پردازد. امروز در اروپا شرایط کمی متفاوت است و در برخی از کشورها محدودیت ایجاد شده است و اما در هر کشوری که ما محدودیت نداشته باشیم با موسسات دینی غیر دولتی در ارتباط هستیم و این همان بحث تصویر ایران است. مجموعه‌های دینی که به صورت غیر دولتی در این کشورها کار می‌کنند رایزن‌های فرهنگی ما با آنها ارتباط  دارند و نمایشگاه و همایش مشترک برگزار می‌کنند و رونمایی از کتاب مشترک با آنها داریم، زیرا در اساسنامه ما بر توجه به پیروان اهل البیت(ع) آمده است و این یکی از کارهای رایزن‌های فرهنگی ما در خارج از کشور است که مورد پیگیری است.

پیگیری گفتگوهای بین الادیانی

وی درباره توجه به گفت‌وگوهای بین الادیانی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، بیان کرد: ما در هر کشوری که رایزن فرهنگی یا وابسته فرهنگی حضور دارد ارتباطات خوبی با موسسات دینی بومی برقرار کرده‌ایم و با آنان در تعامل هستیم. در واقع، یکی از اهداف بلند سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، احیای مکتب اهل بیت (ع) و اسلام ناب محمدی(ص) است. از این رو، با هر مجموعه ای که به اسلام اعتدالی توجه دارد آماده همراهی و همکاری هستیم.

راشد، همچنین به جوان سازی نیروهای متخصص سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اشاره کرد و گفت: به زودی حدود 200 نیروی جوان که از طریق آزمون استخدامی کشوری شناسایی شده‌اند، در دو مرحله و تا پایان سال جاری وارد سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی می‌شوند.

تلاش برای تحقق دیپلماسی قرآنی

با توجه به تاکید ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بر تحقق دیپلماسی قرآنی گفت: ما یک مرکز بین المللی قرآن و تبلیغ در سازمان داریم که وظیفه آن انجام فعالیت تبلیغی است و یک قرارگاه تبلیغی در داخل کشور ایجاد شده است که مجموعه های فرهنگی که در خارج از کشور هستند قرارگاهشان در سازمان فرهنگ و ارتباطات هستند. محفل‌های قرآنی که در تانزانیا و پاکستان برگزار می‌شود درست که تهیه کننده دارد، اما توسط رایزنی‌های فرهنگی ارتباط گیری و برنامه ریزی  انجام می‌شود و اینکه برخی کارهای فرهنگی در رسانه‌ها کمتر دیده می‌شود ما به عنوان روابط عمومی باید در اختیار شما قرار بدهیم.

وی در سخنان خود به شاکر نژاد اشاره کرد و گفت: ایشان که داور و قاری هستند، به مشاور ایمانی پور در خارج از کشور هستند.

استفاده از ظرفیت زنان در وابستگی‌های فرهنگی

وی با اعلام این خبر که به زودی چند وابسته فرهنگی زن برای اعزام به کشورهای دیگر، معرفی خواهند شد، بیان کرد: با تلاش رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی ایران، انباشتی از سرمایه‌های فرهنگی در خارج از کشور به وجود آمده است. سفیران محترم هم در این زمینه، حمایت های لازم را انجام داده‌اند. با توجه به محدودیت‌های موجود، شرایط ارتباطات فرهنگی بین‌المللی کشورمان، مطلوب است.

معاون توسعه روابط فرهنگی بین‌المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ابراز کرد: یکی از مهم ترین وظایف رایزنان فرهنگی ما، ترویج زبان فارسی در کشور محل ماموریت‌شان است. در واقع ترویج زبان فارسی در کنار ترویج گفتمان انقلاب اسلام و امام خمینی(ره)، مطالبه مقام معظم رهبری از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بوده است که ما با تمام توان‌مان، تلاش کرده‌ایم که در این زمینه، فعالیت و حرکت کندیم.

راشد در پایان خاطرنشان کرد: در سال جاری برای نخستین بار، جذب دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در رشته دیپلماسی فرهنگی با مشارکت دانشگاه باقرالعلوم(ع)، انجام خواهد شد و گفت: ما بسترساز تعاملات دانشگاه‌های جمهوری اسلامی با محل مأموریت رایزنان فرهنگی‌مان هستیم. اما یکی از تأکیدات ما این است که برای کسب قدرت نرم، رایزنان فرهنگی ایران به جذب دانشجو برای تحصیل در دانشگاه‌های داخل کشور بپردازند.

کد خبر 1822038

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha