ورود حجاج به مسجدالحرام برای انجام طواف افاضه

حجاج برای انجام طواف افاضه به مسجد الحرام وارد شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از شبکه تواصل، حجاج پس از آنکه خداوند به آنها توفیق داد تا در کوه عرفات وقوف کنند، شب را در مزدلفه بگذرانند و در فضایی از آسایش و آرامش، به جمره عقبه در منا سنگ پرتاب کنند،برای انجام طواف افاضه وارد مسجد الحرام شدند.

از ساعات اولیه صبح روز اول عید قربان، حجاج در فضایی از ایمان، احترام و آرامش، مناسک حج را بر اساس سازماندهی دقیق و برنامه‌های عملیاتی مدون، سیستم جامع خدماتی به جای آوردند.

حجاج سحرگاه جمعه، با تکبیر و تهلیل به مشعرمنا رفتند و با پرتاب هفت سنگریزه به جمره عقبه، به پیروی از پیامبر اکرم(ص) شروع کردند. سپس برای خارج شدن از حالت احرام، موهای خود را تراشیدند یا کوتاه کردند، سپس طواف افاضه را انجام دادند، بین صفا و مروه پیاده‌روی کردند و در صورت واجب بودن، قربانی کردند.

حجاج در ایام تشریق، در فضایی از امنیت و آرامش، همچنان در منا اقامت دارند و هفت سنگریزه را به ترتیب به جمرات سه‌گانه پرتاب می‌کنند.

حجاج قبل از ترک مکه، با انجام طواف وداع  مناسک خود را به پایان می‌رسانند و از خداوند طلب آمرزش می‌کنند.

طواف اِفاضه یکی از ارکان حج است که پس از خروج از عرفات توسط حاجی‌ها انجام می‌شود.

طواف افاضه، یکی از ارکان حج است که بر آن اجماع شده است. افاضه اصطلاحی فقهی به معنای جابجاشدن حاجیان بین مکانهای مختلف برای انجام حج است. تعبیر افاضه در شمار مناسک حج، از آیات ۱۹۸-۱۹۹ سوره بقره گرفته شده است. افاضه دارای چهار مرحله است: رفتن از مکه به منا و به عرفات، انتقال از عرفات به مشعرالحرام، کوچ از مشعرالحرام به منا و مرحله آخر، برگشت از منا به مکه.

حجاج نمی‌توانند بدون انجام طواف افاضه از احرام خارج شوند و هیچ چیز نمی‌تواند جایگزین آن شود. حاجی پس از خروج از عرفات و اقامت شبانه در مزدلفه، آن را انجام می‌دهد. سپس در روز عید به منا می‌آید، رمی جمرات می‌کند، قربانی خود را ذبح می‌کند و سر خود را می‌تراشد. سپس به مکه می‌آید و کعبه را با طواف افاضه طواف می‌کند.

کد خبر 1821656

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha