کار دانشگاه علمی کاربردی تولید علم منطبق با نیاز جامعه است

نایب‌رییس اول مجلس شورای اسلامی گفت: کار دانشگاه علمی کاربردی تربیت جامعه‌شناسانی است که با نگریستن به جامعه، نیازهای واقعی را شناسایی و برای پاسخ به آن به تولید علم منطبق با نیازهای آنها می‌پردازند.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام محمدحسن ابوترابی‌فرد، نایب‌رییس اول مجلس شورای اسلامی امروز در پنجمین جشنواره ملی علمی کاربردی گفت: تمام تحولات عالم در سایه زمان شکل گرفته است که ما قدر آن را نمی‌ دانیم  اما در منطق دین باید قدر آن را شناخت، دین‌باوران سخت بر زمان و وقت خود احترام می‌گذارند.

 

نایب‌رییس اول مجلس نهم شورای اسلامی با اشاره به عمل صالح تصریح کرد: امروز حضور در صحنه تقابل با نظام سلطه و دفاع از هویت اسلامی، یک جنگ تمام‌عیار سیاسی و اقتصادی است.

 

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با بیان اینکه انسان در خسران است، چون از زمان استفاده معکوس می‌کند، تصریح کرد: اگر امروز انسان در خسران نبود تهدیدات، امنیت جهانی را در مخاطره جدی قرار نمی‌داد و زرادخانه‌ اسراییل به یک بمب خطرناک برای مجموعه جنوب غربی آسیا تبدیل نمی‌شد.

 

این نماینده مجلس با اشاره به اینکه از این قاعده تنها دو گروه خاص استثنا شدند، خاطرنشان کرد: گروهی که قرآن کریم آنان را با ویژگی ایمان و عمل صالح، عمل و علم و با ویژگی‌ عقل و عقلانیت در رفتار می‌شناسند. در واقع ایمان‌آورندگان انسان‌هایی هستند که به این کمال واصل شده‌اند.

 

وی در ادامه یادآور شد: گروه دوم افرادی هستند که در حیات عقلانی و رفتاری به عمل رسیده‌اند یعنی اگر ما به دانش نگاه می‌کنیم از منظر دانشی است که به جامعه ارایه می‌دهیم.

 

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد با بیان اینکه دانشجویان دانشگاه علمی و کاربردی دانشجویان دانشگاه علمی و کاربردی نظریه‌پردازانی نیستند که در یک اتاق فکر بنشینند و به تولید علم فکر نکنند، تصریح کرد: آنها جامعه‌شناسانی هستند که با نگریستن به جامعه نیازهای واقعی جامعه را شناسایی و برای پاسخ به آن به تولید علم منطبق با نیازهای آنها می‌پردازند، این کار دانشگاه علمی و کاربردی است.

 

وی با اشاره به اینکه از نگاه قرآن کریم دانش و علم، عقل و عقلانیت، ایمان و عمل صالح در کنار یکدیگر ارزیابی می‌شوند، افزود: از نگاه قرآن کریم ایمانی که محصول آن عمل صالح و رفتار کاربردی صالح نباشد، ایمان نام ندارد و ایمان افراد با رفتار آنها سنجیده می‌شود، بنابراین قرآن کریم محصول ایمان را که در دسترس و نگاه ما است، بیان می‌کند. یعنی اگر جامعه‌ای می‌خواهد ایمان را ارزیابی کند باید مدارج علم و عقل را با رفتار آنها بسنجد و به رفتار و کردار انسان‌ها توجه کند؛ این وضعیت علمی انسان‌ها است و دانشگاه علمی کاربردی نیز با این نگاه وارد شده است.

 

نایب‌رییس مجلس با اشاره به ویژگی عمل صالح خاطرنشان کرد: اولا عمل صالح عمل است یعنی یک واقعیت عینی میسر در زندگی افراد و جامعه، دوم اینکه این عمل از پشتوانه علمی و معرفتی برخوردار است و ویژگی سوم عمل صالح عقلانی و عمل علمی و انگیزه والای انسانی است.

 

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد ادامه داد: شما در مجامع علمی دانشگاه‌های جهان عمل را می‌بینید اما انگیزه انسانی پشتوانه آن نیست، عمل صالح باید انگیزه عالی انسانی داشته باشد و همچنین پاسخگوی نیازهای واقعی جامعه، در غیر این صورت عمل صالح محسوب نمی‌شود.

 

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی هر چه دارد از عمل صالح است، افزود: یکی از ویژگی‌های امام عمل صالح وی بود.

 

وی تصریح کرد: مسئله اقتصاد و صنعت را باید با نگاه علمی شناسایی کرد و سپس با تشکیل یک نهاد علمی و تعریف یک رشته علمی به برطرف‌کردن مسایل اقتصادی جامعه پرداخت.

 

نایب‌رییس اول مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دانشگاه علمی و کاربردی و مجموعه‌های آن دارای مهارت و حضور در رده‌های متفاوت اقتصادی و صنعتی کشور هستند و در راستای رفع مشکلات جامعه تلاش فراوانی کرده‌اند.

 

پنجمین جشنواره علمی کاربردی 19 مهر در سالن همایش‌های بین‌المللی صدا و سیما برگزار شد.

 

پایان پیام/

 

 


 

کد خبر 182127

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha