به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، محمدصادق وجدی، مدیرکل راه و شهرسازی کردستان امروز (19مهر) در جلسه ستاد مدیریت بحران کردستان که با حضور سرپرست سازمان مدیریت بحران کشور در سنندج، برگزار شد، اظهار داشت: متأسفانه استان کردستان در مقایسه با استانهای همجوار خود امکانات و زیرساختهای کمتری در حوزه راه دارد.
وی افزود: بیشتر راه های کردستان دوبانده و کم عرض بوده و دارای گردنه های خطرناک است.
وجدی تصریح کرد: شبکه راه های زمینی کردستان مستعد انواع آسیب ها بوده و با 26 گردنه خطرناک و عدم دستگاه ها و تجهیزات برف روبی مناسب و مورد نیاز بر این مشکلات افزوده است.
وی خاطر نشان کرد: با استعلام از هواشناسی و دستگاههایی مرتبط با امر در زمستانی که در پیش داریم باز هم شاهد برف سنگین و بارندگی در استان خواهیم بود که بیم و نگرانی ما را برای وقوع بحران های جاده ای و گرفتار شدن مسافران در استان همچون سال گدشته بیشتر می کند.
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان اعلام کرد: در حال حاضر بیش از 722 کیلومتر از عملکرد شریانی کردستان را راه های ملی تشکیل می دهند و کریدور شمال به جنوب که از میاندوآب تا کرمانشاه و استان های جنوبی کشور وجود دارد از کردستان عبور کرده و 722 کیلومتر این شریان ملی در استان است.
وجدی خاطر نشان کرد: شریان ملی سنندج به مرز رسمی باشماق مریوان به عنوان سومین مرز ترانزیتی و اصلی کشور نیز بر اهمیت و ضرورت توجه به زیرساخت های حوزه راه استان افزوده است اما متأسفانه شاهد ضعف های بسیاری برای مقابله با بحران ها و مشکلات در حوزه راه های استان هستیم که امید است با نگاه ویژه مسئولان ستاد بحران کشور بتوان بخشی از این مشکلات را رفع کرد.
محممود اسفندیاری سرپرست مدیریت بحران استانداری کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: خشکسالی، سیل، زلزله، برف و یخبندان و آلودگی هوا و ریزگردها از جمله مهمترین آسیبها و بحرانهایی است که در کردستان با آنها مواجه هستیم.
وی افزود: از سال 1960 تا سال 2001 میلادی فقط 29 روز آلوده از لحاظ مواد ریزگرد در هوا در کردستان داشتیم که متأسفانه در طی سالهای 2005 تا 2010 به 130 روز در سال رسیده است.
اسفندیاری، منشأ اصلی ورود ریزگردها در کردستان را از کشور عراق دانست و افزود: شرایط جغرافیایی استان نیز بر این مهم افزوده است.
وی خاطر نشان کرد: از سال 83 تا پایان سال 90 بیش از 368 میلیارد تومان در حوزه مدیریت بحران استان هزینه شده است اما برای رفع موانع و مشکلات نیازمند اعتبارات بیشتری هستیم.
پایان پیام/
نظر شما