به گزارش خبرگزاری شبستان، «آیت الله محسن اراکی» دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در نشست خبری که به مناسبت بیست و دومین سالروز تاسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی امروز چهارشنبه برگزار شد؛ با اشاره به شرایط امروز جهان اسلام، گفت: به نظر ما برجسته ترین شاخص مرحله کنونی تاریخ بشر تحولی است که در جامعه بشری در حال رخ دادن است. این تحول به سمت و سویی حرکت می کند که بشارت دهنده پیدایش قدرتی نوینی در جهان بشر است، این قدرت نوسن در آینده ای نه چندان دور به قدرت اول جهان تبدیل خواهد شد و این قدرت نوین همان قدرت امت اسلامی واحده اسلامی است.
آیت الله محسن اراکی افزود: به نظر ما بیداری اسلامی کنونی آغازی برای این پیدایش نو و شروع تحولی نوین است. بیداری اسلامی به معنای جوانه زدن امت واحده اسلامی از درون جوامع اسلامی معاصر است. پدیده بیداری اسلامی جوانه ای است که بشارت دهنده پیدایش این قدرت نوین است و مستکبران و سلطه گران چه بخواهند و چه نخواهند قوانین حاکم به سمت تحول جوامع و پیدایش امت واحده اسلامی در حال حرکت است.
آیت الله محسن اراکی تصریح کرد: پیدایش امت واحده اسلامی به این معناست که پیدایش امتی با حدود دو میلیارد مسلمان ساکن کره خاکی با هویت، فرهنگ و قرآن واحد و الگو پذیری از شخصیت پیامبر گرامی اسلام و بهره گیری از اندیشه های گران سنگ و پربار قرآن کریم که در عرصه شناخت انسان و ارایه هدف های زندگی برای انسان و الگوی زندگی مبتنی بر عدل است، فراهم می شود.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی تاکید کرد:این امت واحده اسلامی فراگیر در همه جای کره زمین حضور دارد، در شرق و غرب عالم با فرهنگ، الگو ی زندگی، کعبه و کتاب واحد زندگی می کنند و به طور قطع به عنوان قدرت اول جهان آینده بشر متولد خواهد شد و در حال تولد است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب با اشاره به اهانت های اخیر به ساحت پیامبر گرامی اسلام و قرآن کریم، گفت: آنچه امروز از هجوم به قرآن کریم و پیامبر اکرم(ص) مشاهده می می کنیم،هجوم برنامه ریزی شده از سوی دشمنان به منظور جلوگیری از پیدایش امت واحده اسلامی است. هجوم به قرآن برای این است که این کتاب آسمانی متضمن تئوری الگوی زندگی امت واحده اسلامی و زندگی انسان جدید است و هجوم به پیامبر گرامی اسلام برای است که رسول الله(ص) الگوی زندگی انسان ارزشمند، عادل، کامل و برخوردار از فضیلت و تقوا است.
وی ادامه داد: قرآن کریم، رسول اکرم(ص) را به عنوان الگوی برتر زندگی معرفی می کند، زیرا پیامبر (ص) الگوی زندگی برتر و قران کریم منبع تئوری این الگوی زندگی است؛ به همین دلیل هدف آماج حملات افرادی قرار می گیرند که با زندگی بهتر و برتر انسان مخالفند و نمی خواهند الگوی مبتنی بر تقوا، راستی، فضیلت،صداقت، ایثار و رحمت که از معانی ارزشمند درزندگی بشر هستند، برای انسان معرفی شود؛ اما واژه رحمت برتر از واژه عشق ،مهر ،عدل و فضیلت است و همه این واژه ها را در بر می گیرد؛ قرآن، رسول اکرم(ص) را به عنوان رحمت «انا ارسلناک رحمة للعالمین» و قرآن کریم را کتاب رحمت برای زندگی انسان ها معرفی کرده و زندگی آینده بشر بر مبنای ارزش های قرآنی مبتنی بر رحمت و ایثار خواهد بود.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی گفت: امیداریم که خدای متعال دل های انسان ها را به یکدیگر نزدیک و بدخواهان را از جامعه بشر دور نگاه دارد و شاهد زندگی مهر و رحمت و شاهد روزی باشیم که الگوی زندگی مهر و رحمت شناخته شده و مورد عمل قرار گیرد
آیت الله اراکی در بخشی از سخنان دیگر خود با اشاره به اهداف مجمع تقریب، گفت: هدف این مجمع ایجاد زمینه پیدایش امت واحده اسلامی مبتنی بر الگوی وحدت و رحمت است.
وی با اشاره به پیام رهبر معظم انقلاب به ایشان در ابتدای مسئولیت خود دراین مجمع، افزود: ایشان دراین پیام چشم انداز امت واحده اسلامی و استراتژی وحدت را به عنوان راهبرد این مجمع معرفی کردند، بنابراین هدف مجمع تقریب مذاهب اسلامی نیز در این راستا شکل گرفت. راستای پیدایش امت اسلامی و جنبش بیداری اسلامی است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی ادامه داد: این مجمع این هدف دیگری را نیز دنبال می کند که آن فراهم کردن زمینه های آشنایی اقوام و ملت های اسلامی با یکدیگر است، این مجمع می کشد که جدارها و دیوارهای تیره دشمنی، جنگ و کینه و بی مهری از بین جوامع و مذاهب اسلامی را بردارد و دل های اتباع رسول اکرم (ص) را به یکدیگر نزدیک نماید و هویت واحده اسلامی را عملی کند. امت واحده اسلامی در راستای پیروی از الگوی رفتاری پیامبر(ص) گام بردارد.
وی با اشاره به الگوی رفتاری پیامبر اکرم(ص) که رحمة للعالمین یعنی رحمتی برای همه جهانیان است، افزود: مسلمانان باید با الگوی رفتاری پیامبر(ص) پیام رحمت را به همه جهان برساند و گفتمان وحدت را در راستای روابط رحمت دنبال کنند .
آیت الله اراکی با اشاره به فعالیت 22 ساله مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، خاطرنشان کرد: در طول دو دهه و اندی که از عمر این مجمع می گذرد؛ موفقیت های بزرگی در عرصه های تولید، تدوین و تبین اندیشه های تقریب و ایجاد زمینه های تقریبی، تشکیل گردهمایی های فراوان، گردهم آوردن سران و رهبران مذاهب مختلف، واداشتن اتباع و سران مذاهب مختلف به همنوایی، هم اندیشی و همدستی و مبارزه با جنگ های فرقه ای و تفرقه آمیز در جهان اسلام به دست آورده و فعال بوده است.
دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با قدردانی از تلاش های آیت الله «واعظ زاده خراسانی» و آیت الله «تسخیری» در مسئله تقریب مذاهب اسلامی، گفت: این دو بزرگوار با تلاش های خود و بهره گیری از رهنمودهای مقام معظم رهبری گفتمان تقریب را در سراسرجهان گسترش دادند. در همان زمانی که نظام سلطه بر ایجاد تفرقه و فتنه میان جوامع اسلامی و مذاهب اسلامی با جنگ افروزهای مدام خود در جهان اسلام علیه ایران، افغانستان، عراق و سوریه و خلیج فارس اصرار داشت و آتش جدال بین اقوام اسلامی را برمی افروخت، تنها نهادی که در تقابل با همه توطئه ها و آتش افروزی ها و ستیزه جویی ها قد علم کرد، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بود.
آیت الله اراکی با اشاره به برنامه های مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در آینده، گفت: ما برنامه های گسترده ای برای مجمع تقریب داریم و دوران جدید با دوران قبل متفاوت است، تاکنون مجمع در زمینه های تئوریکی فعالیت های زیادی انجام داده، اما از این پس مجمع به خاطر ورود جوامع اسلامی به مرحله جدید و بیداری اسلامی، می خواهد از قالب تئوری به صحنه عمل وارد شود و مشارکت های عملی در عرصه های فعالیت های میدانی، اجتماعی،تقریبی و ورزشی و بازرگانی و ... خواهد داشت و به همین دلیل از ظرفیت همه نخبگان، بازرگانان، مبتکران و سایر اقشار جامعه استفاده خواهیم کرد.
پایان پیام/
نظر شما