ثبت ۳۰۰۰ وقف توسط بانوان/ نقش‌آفرینی حوزه خواهران در کاهش آسیب‌ها

پنجمین همایش «حورا انسیه (رسالت زن در تحولات جهانی)» با تأکید بر نقش بانوان و ثبت ۳۰۰۰ وقف توسط زنان با نیات مختلف و اثرگذاری‌های تاریخی همچون وقف بانو گوهرشاد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه دین و اندیشه خبرگزاری شبستان، پنجمین همایش بین المللی «حورا انسیه (رسالت زن در تحولات جهانی)» امروز (چهارشنبه، هفتم خرداد ماه) در سازمان اوقاف و امور خیریه  برگزار شد.

بنابر این گزارش، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی در این همایش با اشاره به آیه‌ای از سوره ممتحنه، اظهار کرد: خداوند در این آیه از بیعت زنان با پیامبر(ص) سخن می‌گوید و به اتفاقات پس از صلح حدیبیه اشاره می کند.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ا اشاره به ماجرای صلح حدیبیه گفت : پیامبر اکرم(ص) از مدینه برای عمره خارج شدند، بدون سلاح، اما مشرکان راه را سد کردند. در این شرایط، پیامبر(ص) زیر سایه درخت نشستند و از یاران خواستند برای حفظ انسجام امت، بیعت کنند. این اقدام راهبردی نشان داد که برخی راه‌پیمایی‌ها و تجمعات برای تقویت وحدت بسیار مؤثر است.

حجت الاسلام خاموشی گفت: پس از ورود پیامبر(ص) به مکه، مردم برای بیعت آمدند و قرآن به طور خاص از بیعت زنان یاد می‌کند. این بیان قرآنی جایگاه زن را در امنیت، فرهنگ‌سازی، اقتصاد و حیا بسیار برجسته می‌سازد، زنان مسلمان همواره آغازگر جامعه توحیدی‌ بوده اند و اگر حیا و عفاف از بانویی فاصله بگیرد، در هر جایگاهی قرار بگیرد، اختلال ایجاد می‌شود. بانوان باحیا و تربیت، بنیان‌های جامعه را حفظ می‌کنند.

وی ابراز کرد: قرآن کریم برای بیعت زنان با پیامبر(ص) ۶ شرط قرار داده، اما برای مردان چنین شرایطی ذکر نکرده است. این نشان‌دهنده جایگاه خاص زن و دقت ویژه اسلام در تنظیم مسئولیت‌های اجتماعی بانوان است. در فقه ما هم، حتی جنین دارای حق است. قرآن می‌فرماید: شما وظیفه تربیتی دارید، نه اینکه نسل را نابود کنید.

وی با اشاره به نگاه کلان به موضوع تمدن‌سازی گفت: اگر از ما بپرسند پیامبران فرهنگ آوردند یا تمدن؟ باید بگوییم آنها فرهنگ اصیل آوردند امروز ما وظیفه داریم که بر اساس این فرهنگ، تمدنی متعالی بنا کنیم چرا که زن مسلمان باید بر اساس دین و فطرت حرکت کند و الگویی بی‌بدیل برای تحول در جهان امروز باشد.

در این همایش حجت الاسلام غلامرضا عادل با اشاره به  نقش بانوان در گسترش سنت حسنه وقف گفت: بسیاری از مدارس علمیه خواهران و برادران موقفه هستند و وقف این ظرفیت را دارد از منابع پایدار برای پشتیبانی حوزه علمیه باشد، یکی از بزرگترین موقوفات کشور توسط بانو گوهرشاد در مشهد در جوار مضجع امام رضا(ع) ایجاد و در وقفنامه آن به نوسازی مدارس و ارتقای علم و فرهنگ تاکیده شده است.

معاون فرهنگی و اجتماعی اوقاف با اشاره به ثبت ۳۰۰۰ وقف توسط بانوان گفت: در پویش ایران همدل، بانوان در جمع آوری طلا پیشگام بودند و دیدیم که همواره در انجام وقف های بزرگ یک زن پشتیبان مردان بوده است.

وی با اشاره به خدمات بانوان فاضل، بقعه بی بی شطیطه در نیشابور را از جمله بقاع متبرک با محوریت یک زن برشمرد و گفت: این بانوی مومنه و فاضل در زمان حضرت موسی بن جعفر (ع) زندگی می کرد و ارادت خاصی به  حضرت(ع) داشت، گفته شده حضرت موسی کاظم(ع) هدیه‌ای از او پذیرفت و چون شطیطه درگذشت، امام به نیشابور وارد شدند و بر پیکر او نماز گزاردند. و امروز آرامگاه او در شهر نیشابور میعاد مومنین است.

وی در پایان ظرفیت های وقف در گسترش علم آموزی و فرهنگ را ظرفیت بی نظیری دانست.  

این گزارش می‌افزاید: حجت الاسلام مجتبی فاضل، مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور نیز با قدردانی از دست اندرکاران همایش بین المللی حوراء انسیه(س) گفت: صحبت از موقعیت زن در تحولات جهانی با نشناختن و نپرداختن به شرایط تحلیلی ناتمام است، اسلام در شبه جزیره عربستان در حالی شکل گرفت که در آن روز اگر به مردی خبر می دادند، همسرش دختر به دنیا آورده از شدت غضب خشمگین می شد و  زنده به گور کردن دختران مرسوم بود و اکنون نیز برخی سنت های جاهلیت مردان عرب تعداد پسرانشان را ذکر می کنند و دختران را جزء اولاد محسوب نمی کنند.

ثبت ۳۰۰۰ وقف توسط بانوان/ نقش‌آفرینی حوزه خواهران در کاهش آسیب‌ها


حجت الاسلام فاضل افزود: در چنین جامعه ای اسلام ظهور کرد و به نیکی و نیکویی فرمان داد و رفع تبعیض و عدالت را در جامعه محقق نمود و بالاترین شعار پیامبر(ص) بعد از توحید دعوت به عدالت خواهی بود. اسلام در مواجهه با بعضی از آسیب های اجتماعی و زدودن بعضی از پدیده هایی که سنت های منحوس و نامبارکی هستند، برخورد معقول و صحیح داشت.


مدیر حوزه های علمیه خواهران کشور ابراز کرد: برده داری در قبل از اسلام مرسوم بود که این با روح اسلام همخوانی نداشت، اسلام به انسان کرامت داده و بنای اسلام بر تکریم و بزرگداشت و مقام انسانیت است.


وی با اشاره به ایام حج گفت: در حج نمادها و برخوردهای نمادینی را داریم که در آنجا زن تکریم شده است. در مسعی که سعی بین صفا و مروه است، جاهایی مستحب است که حاجی با هروله برود، این کار به احترام یک زن  یعنی هاجر همسر حضرت ابراهیم(ع) که به دنبال آب برای فرزندش بود، انجام می شود.

حجت الاسلام عادل ادامه داد: پیامبر(ص) نسبت به ساحت حضرت فاطمه(س) رفتارهایی از خود بروز می داد که در جامعه آن روز و اطرافیان ایشان قابل هضم نبود و گاهی اوقات مورد اعتراض قرار می گرفت که حضرت دست دخترشان را می بوسند و می فرمایند: «پدرش به قربانش» و «زهرا پاره تن من است». پیامبر(ص) پسر هم داشت و کنیه ایشان ابوالقاسم است اما این رفتار را نسبت به یک دختر و زن روا داشتند.

وی ابراز کرد: قریب به سه دهه از تاسیس حوزه های علمیه خواهران می گذرد و مدارس علمیه خواهران کشور امروز در کاهش آسیب های اجتماعی یاری رسان هستند امروز باید با شناخت دنیای پیرامونی و بررسی از وضع موجود به سمت پیشرفت برویم و بتوانیم نقش آفرینی بیشتری داشته باشیم.

همچنین صیادی، رئیس پنجمین همایش بین المللی حورا انسیه هم در ابتدای این همایش گفت: ۵۰۰ مقاله از پژوهشگران خارجی و داخلی به این همایش ارسال شد و سطح علمی مقالات بالا بود.

وی افزود: از کشورهای عراق، سوریه، لبنان، آذربایجان به این همایش مقاله ارسال شده است.

کد خبر 1820237

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha