به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، قطب الدین صادقی پژوهشگر و مدرس تئاتر، ظهر امروز(19 مهر) نشست تخصصی " آسیبشناسی کارگردانی و بازیگری تئاتر کودک و نوجوان" گفت: کمرنگ بودن عنصر طنز یکی دیگر از کمبودهای تئاتر کودک و نوجوان ایران است.
وی افزود: کودک نیازمند تئاتری پر تحرک است زیرا تماشاگر کودک نمی توانند مانند بزرگترها در سکوت روی صندلی بنشیند.
وی تصریح کرد: وجود گرایش های تجاری، ایدئولوژی زدگی، حضور افراد بی تجربه و اجرای نمایش توسط افرادی که بدون در نظر گرفتن شرایط جامعه و تنها بر اساس مطالعاتشان نمایش کودک اجرا می کنند از بزرگترین آسیب های تئاتر کودک در ایران است.
وی گفت: تفکر یکی از ارکان اساسی بازیگران در اجرای تئاتر است که باید ایده هایی جدید آمیخته با وجود عوامل اجرای تئاتر شود.
صادقی تصریح کرد: وجود گرایش های تجاری باعث اجرای آثاری سطحی و شتابزده در تئاتر کودک می شود و عده ای این گونه نمایشی را به عنوان نان دانی مورد استفاده قرار می دهند.
پژوهشگر و مدرس تئاتر گفت: تئاتر کودک خلاقیتی مبتنی بر پیشرفته ترین روش های آموزشی است که درس پرورش تخیل، کار و خلاقیت جمعی و مسئولیت می دهد.
قطب الدین صادقی با اظهار تاسف از نبود تشکیلاتی برای مهندسی تئاتر کودک در ایران، خاطرنشان کرد: در تمام کشورها فرهنگستان هنر، معیارها و روش ها را مهندسی می کند اما در ایران چنین اتفاقی نمی افتد که باعث دلسردی و بی انگیزگی آنها می شود.
وی در ادامه از کمبود امکانات سخت افزاری به عنوان دیگر مشکلات تئاتر کودک و نوجوان نام برد و گفت: تا زمانیکه از شرایط و امکانات لازم برخوردار نیستیم، نمی توانیم انتظار نمایش های با کیفیت داشته باشیم.
این استاد دانشگاه درباره مشکلات کیفی نمایش های شرکت کننده در این دوره از جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، گفت: در بسیاری از نمایش ها امر ارتباط گیری و مشارکت با مخاطب مورد بی توجهی قرار گرفته بود در حالیکه این دو فاکتور جزء مهمترین اصول تئاتر کودک هستند.
نوزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان از 16 الی 22 مهر در همدان در حال برگزاری است.
پایان پیام/
نظر شما