به گزارش خبرگزاری شبستان، محمود احمدینژاد عصر سهشنبه در دیدار سفرای جدید جمهوری اسلامی ایران در کشورهای دانمارک، آذربایجان، قرقیزستان، کره شمالی، مالزی، عمان، قطر، تانزانیا، سیرالئون و مالی با بیان اینکه از منظر جمهوری اسلامی ایران همه کشورها و ملتها دارای اهمیت هستند، گفت: سفرای جمهوری اسلامی باید به این موضوع که نماینده ملتی پرآوازه در جهان هستند باور و اعتقاد قلبی داشته باشند و از این منظر سطح برخورد، نوع نگاه و ادبیات سفرا متأثر از تاریخ، عظمت، فرهنگ، جایگاه و تمدن ملت ایران خواهد بود.
وی با بیان اینکه سفرا باید در مأموریت خود به این نکته توجه داشته باشند که از طرف دولتی مأموریت دارند که در دنیا به نوع خاصی از ادبیات، نگاه و اندیشه شناخته شده که مورد استقبال عموم قرار گرفته است، گفت: ادبیات دولت نهم و دهم برای اندیشه و قلوب ملتها، نگاه و تفکری مطلوب است و باید سفرای جمهوری اسلامی در شأن نگاه این دولت که نگاهی جهانی است کار و فعالیت کنند.
رییسجمهور با بیان اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران برای همه دولتها و ملتها احترام قائل بوده و این جدای از مرسومات تشریفاتی، نگاهی عمیق و محتوایی است، گفت: جمهوری اسلامی ایران به همه کشورهایی که آنها را به رسمیت شناخته و در نزد مردم آن کشور مشروعیت دارند، احترام گذاشته و به آنها علاقه دارند.
احمدینژاد اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران هرگز به دنبال فریبکاری، سلطه و چپاول ثروت سایر ملتها نبوده و از پیشرفت و رفع مشکلات دیگر ملتها خوشحال خواهد بود و این یک موضوع اعتقادی است.
وی با بیان اینکه باید از صمیم قلب خواهان سعادت و رفاه ملتها باشیم، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران خواستار سعادت، رفاه و پیشرفت برای همه ملتهاست و ملتها باید در نگاه ما صداقت و لطف و محبت حقیقی را مشاهده کنند و این نگاه برگرفته از راه و رسم پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت(ع) است که خواستار عدالت، کمال و رفاه برای همگان بودند.
احمدینژاد تصریح کرد: سفرای جمهوری اسلامی ایران باید به گونهای اعتمادسازی واقعی داشته باشند که همگان باور داشته باشند که ایران اسلامی از عزت، پیشرفت و استقلال آنها خرسند خواهد بود.
وی سفرای جمهوری اسلامی ایران را به داشتن نگاه جهانی در مسائل و موضوعات مختلف توصیه و خاطر نشان کرد: اگر در مسائل گوناگون جهان نگاه جامع و کلان وجود نداشته باشد، نمیتوان تجزیه و تحلیل و در نتیجه رفتار درستی داشت.
رییسجمهور افزود: در یک نگاه جهانی عاقلانه اگر همه کشورها مستقل، آزاد و پیشرفته باشند، این به نفع ما خواهد بود چرا که در این شرایط برآیند تصمیمات فطری ملتها مثبت است. سفرا باید به حدی با کرامت و صداقت برخورد کنند که همه ملتها را به راه و منش جمهوری اسلامی باز گردانند.
احمدینژاد یکی دیگر از عرصههایی را که سفرا میتوانند اقدامات مثبت و تأثیرگذاری در آن داشته باشند، فعالیت در حوزه فرهنگی دانست و گفت: برگزاری هفتههای هنر، فیلم و برپایی نمایشگاههای میراث فرهنگی در دیگر کشورها میتواند علاوه بر معرفی فرهنگ متعالی ملت ایران به دیگر ملتها، منافع اقتصادی نیز داشته شود.
وی همچنین با تأکید بر لزوم اقدامات فرهنگی در زمینه شناساندن جاذبههای گردشگری ایران، اظهار داشت: بسیاری از مردم جهان با تبلیغات نادرستی که وجود دارد، حقیقت ایران را نمیشناسند بنابراین باید به گونهای برنامهریزی شود که آنها بتوانند با حضور در ایران این حقایق را از نزدیک مشاهده کنند.
رییسجمهور با اشاره به ریاست جمهوری اسلامی ایران بر جنبش عدم تعهد وظیفه سفرا را در طول این دوران بسیار سنگین دانست و گفت: باید از این فرصت به بهترین شکل ممکن استفاده کرد تا جنبش عدم تعهد از ساختار و نهادهای مستحکمی برخوردار شده و کشورهای عضو ملت ایران را دلسوز خود بدانند.
احمدینژاد رسیدگی به امور ایرانیان مقیم خارج از کشور را از دیگر وظایف و مسئولیتهای سفرا در دوران مأموریتشان برشمرد و تصریح کرد: جمع کثیری از ایرانیان خارج از کشور همراه و موافق آرمانهای جمهوری اسلامی ایران هستند به گونهای که در موضوع هستهای، غربیها خلع سلاح شدهاند و نتوانستند از آنها علیه کشورمان استفاده کنند.
وی با تأکید بر اینکه باید دلسوز همه ایرانیها باشیم، گفت: نباید حلقه اتصال دل ایرانیان با ایران و آرمانهای انقلاب قطع شود و آنها در هر کشوری صرف نظر از هرگونه اندیشه و تفکر، سفارت ایران را پناهگاه اصلی خود بدانند و این مسئولیتی است که سفرا عهدهدار آن هستند.
احمدینژاد در ادامه این جلسه در خصوص چگونگی تعامل و گسترش سطح مناسبات جمهوری اسلامی ایران و کشورهایی که سفرای جدید جمهوری اسلامی ایران قرار است دوران ماموریت خود را در آنجا آغاز کنند، توصیهها و راهکارهایی را ارائه کرد.
پایان پیام/
نظر شما