ریشه اصلی شاعرانگی تخیل خلاق است/کاهش حافظ‌پژوهی در سال 90

خسرو سینایی ریشه اصلی شاعرانگی را در تخیل خلاقیت دانست و عنوان کرد: خلاقیتی که مبتنی بر مهارت نباشد حاصل کار جز تزلزل نیست.

به گزارش خبرنگار شبستان، خسرو سینایی، در نشست حافظ به روایت اهل ادب امروز عنوان کرد: در ظاهر سینما و شعر هیچ ربطی به‌هم ندارند اما اگر عمیق بیندیشیم می‌بینیم که شعر، سینما، مجسمه‌سازی، موسیقی و همه هنرها به نوعی به یکدیگر مربوطند.

 

وی ادامه داد: در عالم هنر سه قله می‌شناسم که سباستین باخ در موسیقی، میکل آنژ در حوزه تجسمی و در شعر حافظ در فراز می‌درخشند و این سه برای من ترسیمی از هنر عمیق و واقعی است.

 

وی عنوان کرد: موسیقی باخ همواره روی روح و روان من تأثیر می‌گذاشت و وقتی مجسمه‌های داود را از میکل آنژ می‌دیدم بی اختیار در برابر انسان‌بودن سر تعظیم فرو می‌آوردم و به این نکته می‌اندیشیدم که نباید حقیر زندگی کرد.

 

وی در ادامه خاطرنشان کرد: برای من فردوسی نماد حماسه و حافظ شاعری آشنا که دوست همیشگی من بوده و خواهد بود.

 

وی در ادامه عنوان کرد: اگر شاعر باشی این نوع اندیشه در ذهن تو شکل می‌گیرد و کلام ابزار کار است، بنابراین ما در ارتباط با هنرها می‌توانیم بگوییم که ما موسیقی شاعرانه، سینمای شاعرانه داریم و ریشه همه این شاعرانگی‌ها تخیل خلاق است و خلاقیت اگر بر مهارت مبتنی نباشد حاصل کار دچار تزلزل می‌شود و حافظ در کاربرد کلمات مهارت دارد و کلمات را با مهارت چون توری ظریف به‌هم می‌بافد و به همه نسل‌ها تقدیم می‌کند.

 

کاهش حافظ‌پژوهی در سال 90

همچنین در این نشست، کوروش کمالی سروستانی، به فراز و نشیب‌های حافظ‌پژوهی اشاره کرد و گفت: در سال 90 کارنامه حافظ‌پژوهی با کمی کاهش نسبت به سال‌های قبل روبرو است.

 

وی به ارایه گزارشی از روند حافظ‌پژوهشی پرداخت و عنوان کرد: 225 عنوان کتاب در سال 90 و 267 هزار نسخه کتاب مربوط به دیوان حافظ و برگزیدگان ترجمه‌های آن در سال 90 منتشر شده است که 118 هزار عنوان چاپ اول می‌باشد.

 

وی ادامه داد: کتاب‌ها درباره حافظ، زندگی و نقد و بررسی اشعار اوست و بر اساس این آمارها در کل تیراژ فا‌لنامه حافظ 178 هزار نسخه را شامل می‌شود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 181679

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha