به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، امیر عبدوس، مدیر کل محیط زیست گیلان در جلسه مدیریت پسماند استان که در استانداری برگزار شد، گفت: امروزه زباله های عفونی یکی از پیچیده ترین معضلات زندگی شهری محسوب می شوند که اگر مدیریت دقیق بر روی آنها اعمال نشود می توانند به بحران انسانی وسیعی تبدیل شود.
وی با بیان اینکه مدیریت بر پسماندهای عفونی و بیمارستانی در گذشته کم بود، افزود: براساس اظهارات وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی؛ پسماندهای عفونی بیمارستان های سراسر کشور تا پایان امسال و فاضلاب های بیمارستانی طی 2 سال آینده از سوی وزارت بهداشت مدیریت می شود.
عبدوس با تاکید بر لزوم ساماندهی زباله های عفونی مراکز درمانی، کلینک ها و مطب های خصوصی، خواستار نظارت دانشگاه علوم پزشکی و شهرداریها بر وضعیت تولید زبالههای پزشکی در مطبها و مراکز درمانی خصوصی شد.
وی ادامه داد: محیط زیست، شهرداریها و دانشگاه علوم پزشکی باید با همکاری یکدیگر بر وضعیت پسماندهای پزشکی این مراکز نظارت داشته باشند و ضمانت اجرایی آن بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است زیرا پروانه فعالیت این مراکز توسط دانشگاه علوم پزشکی صادر می شود.
مدیر کل محیط زیست گیلان با اشاره به تهیه دستگاه زباله سوز توسط این مراکز بیان کرد: تهیه دستگاه زباله سوز توسط مراکز درمانی که نوع بدون دودکش آن توسط یکی از مخترعان پارک علم و فناوری گیلان تولید و مورد تایید سازمان محیط زیست کشور قرار گرفته علاوه بر رفع مشکل پسماندهای عفونی موجب حمایت از مخترعان داخلی نیز می شود.
عبدوس تصریح کرد: این زباله سوز در منطقه سراوان رشت نصب شده که زباله های بیمارستانی شهر به آنجا منتقل می شود.
مدیر کل حفاظت از زیست گیلان اظهار کرد: بیشتر این زباله به طور کامل بی خطر سازی شده و پس از آن یا به مکان های دفع حمل می شوند و یا در محل بیمارستان ها امحاء می شوند.
وی تاکید کرد: این دستگاه در شهرستان ها نیز متناسب با ظرفیت هر منطقه، در اختیار بیمارستان ها قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما