خبرگزاری شبستان، فلسطینی ها سالها برای به رسمیت شناخته شدن خود به عنوان کشوری مستقل در سازمان ملل، مطابق با مرزهای تعیین شده قبل از سال 1967 میلادی در تلاش اند.
فلسطین که در حال حاضر در سازمان ملل در وضعیت ناظر قرار دارد، به دنبال ارتقاء وضعیت و کسب عنوان کشور غیر عضو در این سازمان است.
«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اخیرا تلاشهایی را برای ارتقای جایگاه فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل از سطح کنونی ناظر به یک کشور غیر عضو آغاز کرده است.
با این ارتقای جایگاه، فلسطینی ها قادر خواهند بود در مجمع عمومی سازمان ملل صاحب رای شوند و به دنبال عضویت کامل در سازمانهای وابسته به سازمان ملل و همچنین دیوان کیفری بین المللی باشند.
به علاوه این ارتقای جایگاه، اهرم فلسطینی ها را در مذاکرات آینده شان با رژیم صهیونیستی تقویت خواهد کرد. تلاش های فلسطینی ها از طریق شورای امنیت سازمان ملل برای عضویت کامل در سازمان ملل، به علت مخالفت شدید آمریکا و رژیم صهیونیستی تاکنون بی نتیجه مانده است.
برهمین اساس، راشاتودی گفتگویی را با«صائب عریقات» یکی از اعضای کمیته سازمان آزادی بخش فلسطین در این زمینه انجام داده است:
-آخرین تلاشهای فلسطینی ها در سازمان ملل به کجا انجامیده است؟
ما در حال حاضر به دنبال درخواست عضویت در مجمع سازمان ملل نیستیم، بلکه طرحی را ارائه می دهیم که در آن از دبیر کل سازمان ملل متحد می خواهد جایگاه حقوقی فلسطین را به عنوان یک کشور غیر عضو بالا ببرد. آنچه ما هم اکنون به دنبال آن هستیم این است و رایزنی ها میان گروههای عربی و دیگر مجموعه های ژئوسیاسی بین المللی آغاز شده است و کشورهای دوست مانند روسیه و چین از این طرح حمایت می کنند.
-چه مشکلاتی در این راه در برابر شما قرار دارد؟
فشارهای زیادی علیه فلسطینی ها به خاطر صرف نظر کردن از این طرح و وادار کردن آنها به عقب نشینی از آن وجود دارد. آمریکا با پخش نامه هایی میان اعضای سازمان ملل درباره حمایت از این طرح به آنها هشدار داده است و آنها به مفهوم نابودی روند صلح دانسته اند.آمریکا پیگیری این طرح را به معنای قطع کمکها به ملت فلسطین دانسته است.
-دیدگاه شما درباره موضع آمریکا در این زمینه چیست؟
آمریکا باید از این سیاستها دست بردارد. واشنگتن باید قبل از هر چیزی در راستای توقف شهرک سازی رژیم صهیونیستی، اقدامات تجاوزکارانه صهیونیستها و جنایات شهرک نشینان که در حد جنایات جنگی است؛ اقدام فوری به عمل آورد. شهرک نشینان، مساجد و کلیساها را به آتش می کشند که مطابق منشور رم این اقدامات مساوی جنایات جنگی است.
-تصویب طرح ارائه داده شده از سوی شما چه نتیجه ای در بر دارد؟
در صورت تصویب این طرح اراضی فلسطینی همچنان تحت اشغال رژیم صهیونیستی باقی می ماند و شهرک سازی ادامه خواهد یافت؛ اما اتفاقی که از ناحیه حقوق بین المللی می افتد این است که فلسطین بر اساس مرزهای 1967 به پایتختی بیت المقدس شرقی به مثابه کشور تحت اشغال تلقی خواهد شد و رژیم صهیونیستی دیگر نمی تواند آن را سرزمین مورد منازعه بداند و همه اقدامات این رژیم باطل و بیهوده خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما