به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، بقعه متبرکه زیدبن علی(ع) خرم آباد، در محلهاى به نام این امامزاده در خرم آباد قرار دارد.
بقعه متبرکه این امامزاده که بنا بر متون کتیبه های موجود مقبره متعلق به زیدبن علی بن حسین بن علی بن طالب (ع) است، در غرب مسجد جامع خرمآباد و در مرکز بازار روز این شهر واقع شده است.
حریم مقبره زیدبن علی (ع) خرم آباد شش هزار مترمربع وسعت دارد، این مقبره در سال 404 هجرى قمرى به فرمان بدر بن حسنویه ساخته شده است.
بناى کنونى مقبره به سال 1307 هجرى قمرى مربوط مىشود، در اصلی حرم از چوبی مخصوص و به شکل زیبائی ساخته شده و آیات و کلمات مقدس با خط نسخ و به طور برجسته برآن نقش گردیده است.
مقبره دارای دو گلدسته مدور آجری در دو طرف می باشد که با کاشی های زیبائی که کلماتی مقدس بر آن نوشته شده مزین گردیده است، درهر دو گلدستهٔ مقبره نیز پلههایى براى رفتن به پشت بام کار گذاشته شده است.
بناى مقبره، هشت ضلعى است که چهار ضلع اصلى دارد و هر یک از این اضلاع نیز به ضلعهاى کوچک ترى تقسیم شدهاند، تمام بنای امام زاده زید بن علی خرم آباد از آجر ساخته شده است.
در اصلی حرم این امامزاده از چوبی مخصوص و به شکل زیبائی ساخته شده و آیات و کلمات مقدس با خط نسخ و به طور برجسته بر آن نقش گردیده است.
این بقعه متبرکه که در مرکز بازار شهر خرم آباد واقع شده است، هم اکنون به وسیله مغازه هایی احاطه شده است.
بقعه این امامزاده از دیرباز محل زیارت مردم استان لرستان و استان های هم جواربوده که با توجه به نقش این بقعه متبرکه در توسعه گردشگری استان ضروری است برای توسعه گردشگری مذهبی در خرم آباد گامی اساسی برای آزاد سازی حریم این بقعه برداشته شود.
حجت الاسلام و المسلمین مرتضی محمدیان، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان لرستان گفت: آزاد سازی حریم بقعه متبرکه امامزاده زید بن علی (ع) خرم آّباد جهشی چشمگیر در توسعه صنعت گردشگری مذهبی استان ایجاد خواهد کرد.
وی با بیان اینکه طرح پیشنهادی آزاد سازی اطراف امام زاده زید ابن علی(ع) خرم آباد تدوین شده است، افزود: درصورت توجه مسئولان و تخصیص اعتبار لازم این طرح اجرایی خواهد شد.
حجت الاسلام محمدی اظهار داشت: در طرح آزادسازی حریم بقعه متربکه امامزاده زید بن علی (ع) خرم آباد بخش وسیعی از مغازه های اطراف امامزاده تخریب خواهد شد.
این مقام مسئول اذعان داشت: در حال حاضر تعداد 110 مغازه در اطراف بقعه امامزاده زید بن علی (ع) خرم آباد قرار دارد که باید تخریب شوند.
مدیرک اوقاف و امور خیریه لرستان گفت: درصورت توجه مسئولان به توسعه صنعت گردشگری مذهبی در استان و تخصیص اعتبار لازم این طرح فاز بندی شده و حداکثر ظرف سه سال تکمیل خواهد شد.
حجت الاسلام محمدیان با بیان اینکه بقاع مترکه با توجه به رهنمودهای رهبری باید به اماکن فرهنگی تبدیل شود، افزود: با توجه مسئولان در امر بازسازی و بهسازی بقاع متبرکه سطح استان، این اماکن فرصتی مغتنم برای توسعه برنامه های فرهنگی و مذهبی هستند.
گفتنی است، مدفن 161 امامزاده در استان لرستان وجود دارد که از این تعداد نیمی دارای بقعه مترکه هستند و نیمی دیگر مخروبه هستند که در صورت حمایت های مسئولان و بازسازی بقاع متبرکه جهشی در توسعه صنعت گردشگری مذهبی استان لرستان ایجاد خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما