10 هزار خانوار زلزله زده را از زیر چادر به سقف مطمئن منتقل می‌کنیم

بیگی با اشاره به اینکه تلاش‌ دارند 10 هزار خانواری که از زلزله متأثر شده‌اند را از زیر چادر به سقف مطمئن منتقل کنند، گفت: قرارداد ما برای تحویل این واحدها تا مرحله سفت‌کاری است.

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، علیرضا بیگی، استاندار آذربایجان شرقی در حاشیه جلسه استانداران با رییس‌جمهور که امروز دوشنبه 17 مهر در تالار وزارت کشور برگزار شد، در مورد روند بازسازی مناطق زلزله‌زده این استان در جمع خبرنگاران گفت: خوشبختانه مرحله آمارگیری در این مناطق با موفقیت انجام شد و همزمان با آمارگیری ساخت و ساز نیز در حال انجام است و از 680 واحدی که برای تحویل‌دادن آماده بوده است از روز چهلم بعد از زلزله به تدریج واگذار شده‌اند که آخرین واگذاری نیز ششصد و هشتادمین واحدی بود که واگذار شد.

وی اظهار کرد: قرارداد ما برای تحویل این واحدها تا مرحله سفت‌کاری است و ما مرحله نازک‌کاری و ظریف‌کاری را نداریم و تمام تلاش‌مان این است که بتوانیم 10 هزار خانواری که از زلزله متأثر شده‌اند را از زیر چادر به سقف مطمئن منتقل کنیم.

بیگی ادامه داد: برای هفته آینده نیز به این 680 واحد 1600 واحد دیگر نیز اضافه می‌شود و هفته‌های بعد نیز سرعت واگذاری آنها ادامه پیدا می‌کند تا زمانی که بتوانیم نهایتا تا 25 آبان برای مردم سقف‌های ثابت را آماده کنیم.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی‌های لازم برای معیشت مردم نیز انجام شده است، گفت: پیش‌بینی‌های لازم برای محل‌های نگهداری دام و همچنین محصولات کشاورزی به صورت سازه‌های پیش‌ساخته انجام شده است و این سازه‌ها به محل‌ها انتقال یافته است و در حال حاضر نیز بیش از 2400 و سازه‌های مخصوص نگهداری دام در نقاط مختلف مناطق زلزله‌زده نصب شده است و برنامه ما این است که اتاقک‌ها را تا 12 هزار اتاقک برای ذخیره‌سازی دام و علوفه افزایش دهیم.

استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: در این زمینه قراردادهای لازم که منعقد شده است که بیش از هفت هزار واحد را سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متقبل شده است که در حال انجام تعهدات خودش است و سازمان‌های مختلف که این کار را انجام می‌دهند و از جهت اینکه به سرمای زمستان مواجه شویم ما نگرانی داریم که برای همین منظور نیز اتاقک‌های مخصوص نگهداری محصولات کشاورزی که از سازه‌های پیش‌ساخته در محل و در سکوهای کنار خانه‌های مردم ساخته‌ایم به عنوان یک حاشیه امنیت منظور می‌کنیم، حاشیه امنیتی که به ما این امکان را می‌دهد که اگر زمان اجازه نداد بتوانیم از این کانکت‌ها و اتاقک‌های پیش‌ساخته استفاده کنیم.

بیگی گفت: ریل‌گذاری مناسبی هم از بعد معیشت و هم از بعد فراهم‌کردن شرایط زندگی در این منطقه صورت گرفته است و ما الان به سمت ایجاد امکانات لازم برای اسکان ثابت مردمی که در این خانه‌ها می‌خواهند مستقر شوند، هستیم که این مردم نیازمند لوازم خانگی هستند که این لوازم خانگی را با توجه به کمکی که دولت پیش‌بینی کرده است یعنی رقم 500 هزار تومان کمک بلاعوض علاوه بر کمک‌های بلاعوضی که در گذشته بوده است، انجام می‌دهیم.

وی یادآور شد: مبلغ یک میلیون تومان دولت به عنوان کمک معیشت و دو میلیون تومان نیز به عنوان کمک برای آوار و تخریب در اختیار زلزله‌زدگان قرار داد و این 500 هزار تومان نیز برای تهیه لوازم خانگی است.

وی اضافه کرد: برای اینکه بتوانیم این لوازم خانگی را با قیمت‌های مناسب در اختیار زلزله‌زدگان قرار دهیم از تولیدکنندگان در آذربایجان شرقی خواسته‌ایم که بازار مخصوصی را در منطقه برقرار کنند و محصولات خودشان را با قیمت تمام‌شده و با تخفیف به زلزله‌زدگان ارایه کنند تا زلزله‌زدگان بتوانند نیازمندی‌های خودشان را با کمترین سختی و کمترین قیمت فراهم کنند که امیدواریم کارنامه درخشانی را دولت جمهوری اسلامی ایران بتواند در خصوص فراهم‌کردن مسکن مثبت و کمک به زلزله‌زدگان از خود ارایه دهد.

بیگی با اشاره به کارنامه درخشان دولت در بحث امداد و نجات زلزله‌زدگان آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: رکوردی که در موضوع امداد و نجات در این مناطق زده شده یک رکورد بی‌نظیری بود و ما توانستیم بیشترین خدمت را در حوزه امداد و نجات و اسکان اضطراری انجام دهیم که امیدواریم اسکان ثابت ما نیز کارنامه درخشانی دریافت کند.

وی تصریح کرد: بهره‌مندی از کمک‌های خیرین چه در مقطع امداد و نجات و چه در مرحله اسکان اضطراری برای ما حایز اهمیت بود.

وی ادامه داد: ما در حال اداره‌کردن 120 هزار نفر در این منطقه در زیر چادرها هستیم که بخشی از نیازمندی‌های این افراد از سوی خیرین تأمین می‌شود.

وی با اشاره به برگزاری همایش خیرین تحت عنوان «مهر ایران مرهم آذربایجان» گفت: در حال حاضر بنا داریم کمک و همت خیرین را به سمتی هدایت کنیم که زیرساخت‌های توسعه در این منطقه بیشتر مورد توجه قرار گیرد و با توجه به اینکه دولت در حال احداث بزرگراه تبریز- اهر و تبریز- ورزقان است امیدواریم بتوانیم به توسعه این زیرساخت‌ها کمک کنیم.

استاندار آذربایجان شرقی همچنین یادآور شد: ما در حال تلاش هستیم تا بتوانیم یک فرودگاه‌ اختصاصی را برای منطقه ارسباران ایجاد کنیم که در وهله اول وظیفه امداد را برای آن منطقه به عهده بگیرد و در وهله دوم کمک به توسعه منطقه از باب گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های منطقه باشد.

وی تأکید کرد: از خیرین خواسته‌ایم به جای اینکه به موضوعاتی نظیر احداث خانه و مواردی از این دست که ما در حال حاضر از آنها عبور کرده‌ایم بپردازند به توسعه اماکن عمومی نظیر مدرسه، کتابخانه و سالن‌های ورزشی اهتمام بورزند.

وی همچنین در پاسخ به سؤالی که به بحث مدرسه‌سازی در این مناطق اشاره داشت، بیان کرد: بحمدالله فضاهای آموزشی در منطقه امتحان خوبی را پس داده‌اند و از بعد تخریب فضاهای آموزشی ما کمترین تخریب را شاهد بودیم و آنهایی نیز که تخریب شده‌اند مرمت آنها را به سرعت انجام داده‌ایم و وزیر آموزش و پرورش نیز سه هفته قبل از شروع سال تحصیلی با حضور در منطقه این اطمینان خاطر را دادند که همزمان با فصل مدارس در کشور می‌توانیم شاهد تحصیل در مدارس این مناطق نیز باشیم و این موضوع نیز انجام شد.

وی تأکید کرد: در جاهایی که امکان مرمت و بازسازی وجود نداشت ما با استفاده از سازه‌های پیش‌ساخته این مدارس را تجهیز کردیم و اکنون کار آموزش در حال انجام است.

بیگی تصریح کرد: قبل از زلزله نیز در برخی از این مناطق آسیب‌دیده مدارس ما و کلاس‌های آموزشی ما در کانکت‌های مرتبی بوده است که از قبل وجود داشته است و آنها نیز در حال حاضر در حال فعالیت هستند.

پایان پیام/ 

 

کد خبر 181253

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha