حضرت حمزه، نمادی از شجاعت و وفاداری در صدر اسلام است

حجت الاسلام سروری گفت:حضرت حمزه، نمادی از شجاعت و وفاداری در صدر اسلام است و به‌عنوان یکی از شجاع‌ترین و وفادارترین یاران پیامبر اسلام (ص) شناخته و با رشادت‌هایش، نقش بزرگی در تثبیت اسلام داشت.

حجت الاسلام حجت الله سروری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان کرمانشاه با اشاره به اینکه حمزه سید الشهدا به‌عنوان الگوهای معرفتی و رفتاری است، گفت: ایشان  نه‌تنها نزد رسول خدا صلی‌الله‌علیه‌وآله و اهل‌بیت علیهم‌السلام از مقام و منزلت بالایی برخوردار است، بلکه مقام قربش نزد خدای سبحان نیز زیاد است.

سرپرست ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه افزود: یکی از شخصیت های بزرگ در تاریخ اسلام، که در راه قرآن و دفاع از اسلام فداکاری و ایثار را به حدّ اعلی رسانید و در شرایطی که توحید در مقابل شرک و خداپرستی در مقابل بت پرستی تمام قد با تمام توان قرار گرفته بود و پیامبر اسلام به یاران صدیق و حامیان مخلص و دلسوز نیازمند بود، به یاری اش شتافت، حضرت حمزة بن عبدالمطلب بود که مانند امیرمؤمنان، علی علیه السلام در مقابل پرچم شرک، لوای توحید را برافراشت و تعهّد و ایمان خویش را در صحنه های جنگ متجلّی ساخت.

وی خاطر نشان کرد: حمزه سیدالشهدا به تعبیر قرآن کریم : وَالَّذِینَ آمَنُوا وَهَاجَرُوا وَجَاهَدُوا فِی سَبِیلِ اللّه ِ وَالَّذِینَ آوَوا وَنَصَرُوا أُوْلَئِکَ هُمْ الْمُؤْمِنُونَ حَقّا لَهُمْ مَغْفِرَةٌ وَرِزْقٌ کَرِیمٌ  به عنوان مصداق مؤمنان حقیقی باید یاد کرد وایمان آوردن در وضعیت سخت، یاری کردن و پناه دادن به رسول خدا در مقابل دشمنان، آنگاه که همه مشرکان و دشمنان بر علیه او بسیج شده بودند.

حجت الاسلام سروری اظهار کرد: حمزه سیدالشهدا، در سخت ترین و خطرناک ترین وضعیت جنگ، که حتی بعضی از یاران نزدیک پیامبر معرکه را ترک کرده، به قلّه کوه ها و شیار درّه ها پناه می بردند، دلیرانه مقاومت نمود، نه با یک دست که با دو شمشیر و با هر دو دست از رسول خدا دفاع کرد و با سپر قرار دادن وجود خویش، حملات پیاپی دشمن را که متوجه جان آن حضرت بود، درهم شکست تا اینکه با فجیع ترین وضع به مقام ارجمند شهادت نایل شد و در تاریخ به عنوان یکی از بزرگترین سرداران و مجاهدی مقاوم از مجاهدان شجاع و با اخلاص و از مدافعان و شهدای نامی اسلام و به صورت عالیترین الگو و سرمشق متجلّی شد.

سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه با اشاره به اینکه حمزه در قرآن مجید و در احادیث و روایات، مورد تقدیر و تجلیل فراوان قرار گرفته است، گفت: مدال پرافتخار «سید الشهدا» از سوی رسول خدا نصیب حضرت حمزه شد و لقب زیبای «اسداللّه» و «اسدالرسول» بر او داده شد.

وی گفت: یکی دیگر از القاب مهم ایشان حمزه سیدالشهداء است. تعبیر زیبایی علامه شهید مرتضی مطهری دارند که، لقب سیدالشهداء را برای حضرت حمزه، مقید و برای امام حسین علیه السلام مطلق می شمارد و بر این نکته تاریخی تأکید می ورزد که این لقب قبل از عاشورا مخصوص حمزه بود ولی بعد از عاشورا لقب امام حسین(ع) شد. به عبارت دیگر حمزه سیدالشهدای زمان خودش است ولی امام حسین(ع) سیدالشهدای همه زمان ها است.

حجت الاسلام سروری  افزود: ائمه هدی علیهم السلام با شخصیت و فداکاری او، در مقابل مخالفان مناظره و احتجاج و در میان پیروانشان مباهات و افتخار نموده اند و در اثر ترغیب و تشویق رسول خدا صلی الله علیه و آله بر زیارت قبر حضرت حمزه، قبر و حرم آن بزرگوار در طول تاریخ مورد توجه مسلمانان قرار گرفت و زیارت او را مانند زیارت رسول خدا صلی الله علیه و آله برخود لازم دانستند و در ساختن حرم و گنبد و بارگاه بر روی قبر او، مانند حرم پیامبر صلی الله علیه و آله و ائمه علیهم السلام به همدیگر سبقت می جستند و از این رو قبر شریف آن بزرگوار دارای مجموعه ای از حرم و رواق و گنبد و بارگاه بود که قدمت و پیشینه آن، به قرنهای اول اسلام می رسید ولی نزدیک به یکصد سال قبل، این حرم شریف مانند سایر بقاع و حرمها در مدینه و مکه، به وسیله وهابیان تخریب گردید و اینک از این بقعه پاک، بجز یک قبر خاکی و ساده چیزی باقی نیست.

سرپرست ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه با اشاره به شخصیت بارز حضرت حمزه سیدالشهدا، اظهار کرد: مجاهدت و فداکاری و حضور حماسی او در صحنه های جنگ، حمایت و دفاع وی از مقام شامخ نبوت در سال های اول بعثت و پس از هجرت و شهادت مظلومانه و شجاعانه اش ایجاب می کرد که یاد او و ذکر فضایل و معرفی شخصیت او، به صورت بزرگترین و زیباترین الگو و سرمشق می توان اشاره کرد.

وی تصریح کرد: حضرت حمزه و همچنین  حضرت عبدالعظیم حسنی که از نوادگان امام حسن مجتبی هستندکه خصوصیات مشترکی همچون ولایت پذیری پیروی از امام زمان خود،  دفاع از دین این دو بزرگوار در هر شرایطی از دین خود دفاع کرده و در این امر استقامت داشتند که امام هادی (ع) همواره عبدالعظیم حسنی را در کنار خود جای می داد و به او احترام می گذاشت. هر دو برای دین خود هجرت کردند همچنین هر دو مورد تأیید ائمه (ع) هستندو زیارت هر دو این بزرگواران به ما سفارش شده است.

کد خبر 1812502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha