به گزارش خبرگزاری شبستان، حجتالاسلام مهدی معتمدی با اشاره به ضرورت حفظ نهجالبلاغه، گفت: نهجالبلاغه همان تفسیر قرآن کریم است؛ قرآن کریم در موضوعهایی مانند آفرینش، ملائک، حکومتداری، مرگ و معاد کلیگویی میکند، اما شرح و تفسیر آن را میتوان در نهجالبلاغه یافت.
وی با اشاره به حدیث شریف "انا مدینه العلم و علی(ع) بابها"، خاطرنشان کرد: جای تأسف دارد که نهجالبلاغه که مجموعه فرمایشات بزرگمردی همانند امیرالمؤمنین(ع) را در خود دارد، به شکل شایستهای در دنیای اسلام مورد توجه قرار نگرفته است.
مدیر اداره قرآن و حدیث مجتمع آموزش عالی فقه افزود: حفظ نهجاللاغه برای طلاب غیرایرانی که سفیران دینی کشورهای خود در ایران هستند، فرصتی است تا با کمک آن معارف این کتاب غنی را در بین مردم کشور خویش ترویج دهند.
حجتالاسلام معتمدی با بیان این که نخستین طرح درسنامه حفظ کل نهج البلاغه در کشور را تدوین و به جامعهالمصطفی ارائه کرده ام، گفت: مراحل حفظ نهج البلاغه با حفظ قرآن کریم متفاوت است، چراکه حفظ اجزاء قرآن از نظر سختی و راحتی تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد، اما باید در حفظ برخی از بخشهای سنگین نهجالبلاغه برنامه دقیقی را معین و میزان حفظ روزانه را مشخص کرد.
مدیر اداره قرآن و حدیث مجتمع آموزش عالی فقه اضافه کرد: در قالب این طرح به صورت مستمر و روزانه به حفظ بخشهای نهجالبلاغه پرداخته میشود و تنها در روز جمعه حفظ جدید انجام نمیگردد و به مرور محفوظات اختصاص مییابد.
وی با اشاره به ویژگیهای دیگر این طرح ادامه داد: خطبههای نهجالبلاغه در دوسال، نامهها در هشت ماه و کلمات قصار در چهار ماه حفظ میگردد.
حجتالاسلام معتمدی در پایان تأکید کرد: طلاب با توجه به حدیث شریف ثقلین وظیفه دارند که در مطالعه و پژوهشهای قرآنی خود از مفاهیم گهربار نهجالبلاغه نیز استفاده کنند.
پایان پیام/
نظر شما