هنرنمایی بر روی دیوارهای قاهره

تصاویر گرافیکی بر دیوارهای کوچه ها و خیابان ها، از قدرتمندتری ابزارهای هنری برای مخالفان مصری در طول انقلاب بوده است که طی این دو سال، هنوز تداوم داشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از آسوشیتد پرس، برای مدتی نزدیک به دو سال، شعارها، پرتره ها و آثار هنری که با اسپری های رنگی بر دیوارهای قاهره نقش گرفته بود، به سرعت در حال پاک شدن است. اما جوانان انقلابی این کشور که هنوز به همه خواسته های خود دست پیدا نکرده اند، در گوشه و کنار قاهره و اسکندریه به ابراز عقاید خود از طریق هنر می پردازند.
در این میان، گروهی از عکاسان، هنرمندان و ناشران خلاق، تصمیم گرفته اند به منظور حفظ این آثار هنری، این آثار را ثبت کنند تا به عنوان بخشی از تاریخ انقلاب در تاریخ این کشور باقی بماند. به تازگی نیز یک کتاب 650 صفحه ای که حاوری تصاویری منحصر به فرد از نقاشی ها و طرح های گرافیکی انقلابی است، در قاهره انتشار یافته که علاقه مندان بسیاری را به سوی خود جلب کرده است.
در جریان انقلاب مصر در سال 2011،جوانان این کشور بیشترین نقش را در مبارزه با رژیم محمد حسنی مبارک ایفا کردند. این جوانان، متعلق به گروه های مختلف سیاسی بودند که هر کدام خواهان دست یابی به حقوق خود بودند. اسلام گرایان، سکولارها، کمونیست ها، ناسیونالیست ها، فمنیست ها و دیگر گروه ها با صف کشی در برابر هم خواهان برداشت سهم بیشتری از انقلاب بودند.
هر انقلابی، به دنبال خود فرهنگ، خاطرات، هنر و نوستالژی مخصوص به خود را به همراه می آورد. انقلاب مصر که با انقلاب اسلامی ایران در روز 22بهمن مصادف گشت، حاوی ذخیره عظیمی از تجربیات است. مصر به عنوان فاخر ترین کشور عربی همواره پیشینه طولانی در حفظ و بسط آثار هنری دارد که در میان کشورهای منطقه به صورت سمبل اعراب درآمده است. این کشور بزرگ عربی، هم اکنون به وسیله اسلام گرایان میانه رو که مهمترین گروه سیاسی آن ها اخوان المسلمین است، اداره می شود.
چالش جدیدی که مردم انقلابی و پر هیجان مصر با دولت جدید این کشور پیدا کرده اند، به همین مسئله نقاشی های خیابانی بر می گردد. دولت محمد مرسی استدلال می کند که انقلاب به پیروزی رسیده و اسلام هم اکنون مرجع قوانین کشور است. در این راستا اقدام به حذف و محو نقاشی ها و شعارهای خیابانی کرده است که با مقاومت برخی گرو ها و جوانان همراه شده است. خبرنگار آسوشیتد پرس در گوفگو با برخی جوانان مصری این گونه بیان داشت که آن ها از لزوم مقاومت علیه خواسته های ضد انقلابی دولت سخن می گویند. این جوانان خواهان حفظ خاطرات و نوستالژی های انقلابی در تمام قاهره و دیگر شهرها هستند. به گونه ای که، اگر ماموران شهرداری قاهره، تصاویری را بر روی دیوارها پاک کنند، شب هنگام جوانان قاهره همان تصویر را بازسازی می کنند.
آن چه که در این رابطه مسلم است، هر انقلابی برای تداوم و حیات اجتماعی خود، نیزمند تولید فرهنگ مخصوص به خود است تا همواره روح انقلاب در میان توده های مردم در جریان باشد. اقدام نابخردانه مسؤولان مصری، تنها به کمرنگ شدن انقلاب در بطن سیاسی جامعه می انجامد.
 

کد خبر 180988

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha