به گزارش خبرنگار شبستان، در این مراسم که عصر روز گذشته در سالن اجتماعات موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد، امیر احمدی، مشاور ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به قرائت پیام سید محمد حسینی پرداخت و گفت: هنرمند تجسمی مسیح خصلت است و اگر هنر وی ریشه در اصالت داشته باشد، مرده را زنده میکند. به رنگ، مرکب، گل ساده و هر ماده بیجان، جان میدهد و عالمی از آن میآفریند.
وی افزود: هنرهای سنتی تجسمی با هزینه کم اما بسیار پرارزش تولید میشوند. این برخلاف بسیاری از هنر صنعتها است که بسیار پرهزینه و وقتگیر هستند. این هنرها به دلیل قدمت و کرامت بینیاز از حمایت هستند زیرا ذات هنرشان از تفکر است و به کسی نیازشان نیست بلکه دیگران به ایشان نیازمند است.
همچنین در این متن آمده بود: شایسته است مرکز هنرهای تجسمی بیش از این نقش استادان را در ارتقاء کیفیت آثار به ظهور برساند و حدود و حقوق را در کنار عزت و احترام تقدیم ساحت پرقدرت این عزیزان کند.
حسینی با اشاره به تجلی فرهنگ ایرانی در آثار ارسالی به جشنواره چنین بیان کرده بودند: در اکثر رشتههای این جشنواره توجه به آفتاب هنر ایرانی مشاهده میشد کهتناوری این درخت در سایهگستری علمباوری چونان همیشه رخ مینماید. دنیا تشنه هنر ایرانی است. عرصه بینالمللی آثار فاخر این جشنواره که اهتمام جدی بر آن خواهیم کرد شاهد این مدعا خواهد بود.
در پایان آمده بود: قطعا هنر این مردم بیش از هر چیز، هنر انقلابی است که شراره آن 32 سال است هیمه دلهای عاشق را درنوردیده است و آتش زیر خاکستر آن همانطور که میبینیم در جهان اسلام به هر شکل رخ مینماید.
پس از آن نیز محمود شالویی، رییس مرکز هنرهای تجسمی و سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران گفت: این جشنواره را همانطور که انتظار میرفت در حالی در میان خیل عظیم مشتاقان آغاز کردیم که عملا تفاوتهای فراوانی با دو دوره گذشته دارد. این دوره برگزاری جشنواره به تهران و پنج مرکز استان محدود نشد بلکه امروزه بیش از 20 مرکز همزمان میزبان هستند و هماکنون که ما در تهران هستیم چندین کشور خارجی نیز آغازگر جشنواره خواهند بود.
وی افزود: همچنین در این دوره علاوه بر رشتههای گذشته دو شاخه خیالینگاری و هنر جدید افزوده شده است. ارسال 22 هزار اثر از شش هزار هنرمند بسیار قابل تحسین است. همچنین برای اولین بار کتاب جشنواره همزمان با روز افتتاح آن آماده عرضه است و این نشان از تلاش دستاندرکاران آن دارد.
وی در پایان گفت: امید است نمایش آثاری از هنرمندان انقلاب اسلامی که برای برای اولین بار به نمایش درآمده است بتواند لحظات خوبی را در گالریهای تهران ایجاد کند. همچنین مجموعه صبا، نیاوران، آزادی و خانه هنرمندان میزبان آثار برگزیده و سایر بخشهای این جشنواره هستند.
سیدعباس میرهاشمی، دبیر کل سومین جشنواره فجر نیز گفت: تلاشهای بسیاری از دستاندرکاران این جشنواره که شبانهروزی به فعالیت مشغول بودند سبب آن شد که جشنواره امسال بدون وقفه و بسیار باشکوه آغاز شود.
وی افزود: سعی بر آن شده است تا فضای خوبی ایجاد کنیم و در سایه آن شاهد رشد هنرمندان باشیم. فعالیتهای پرثمر مسئولان باعث شده است که از همین دوره برای دورههای بعد برنامهریزی انجام شود و از همین رهگذر به تعامل ما هنرمندان معاصر جهان بپردازیم.
میرهاشمی کل شرکتکنندگان جشنواره راهنمای بخش مقالات 5088 نفر با 21000 اثر عنوان کرد و سپس به ارایه آمار این جشنواره پرداخت که بخشی از آن ذکر میشود: در بخش نقاشی از 1129 هنرمند، 108 اثر به بخش مسابقه راه یافت. در خوشنویسی 326 نفر با 1801 اثر شرکت کردند که 160 اثر از 115 هنرمند پذیرفته شد. در نگارگری 325 هنرمند با 751 اثر به رقابت پرداختند که از آن میان 222 اثر از 159 نفر پذیرفته شد. در رشته گرافیک نیز 890 نفر با 3200 اثر شرکت کردند که 70 نفر با 92 اثر در جشنواره پذیرفته شدند.
همچنین در ادامه حمید شاهآبادی، معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این سومین جشنواره هنرهای تجسمی است اما در قالب سومین جشنواره ظاهر نشده است بلکه همانطور که در سی و دومین سالگرد پیروزی انقلاب شاهد برپایی بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر و بیست و دومین جشنواره موسیقی فجر هستیم این جشنواره نیز در قامت همانها و بدون هیچ کم و کاستی حضور یافته است.
وی افزود: این جشنواره فرصتی است تا هنرمندان تجسمی بتوانند نسبت خود را با جامعه هنری کشور بسنجند و کسانی که به هر دلیل فرصت حضور در این جشنواره را نداشتند از شرکت در یک آزمون مهم که میزان و معیار هنرهای تجسمی کشور است، غافل ماندند.
شاهآبادی خاطرنشان کرد: باید طوری عمل کنیم که افقهای پیش روی ما، بین المللی شدن جشنواره و یافتن هوادارانی از سرتاسر جهان برای این جشنواره باشد طوری که حضورشان در ایران را با برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی فجر تنظیم کنند و اگر چنین معیاری را برای خود در نظر بگیریم باید برنامهریزیهای فراوانی داشته باشیم. حضور در عرصههای بینالمللی برای هنرهای تجسمی کشور و این جشنواره امری ضروری است و باید این آثار به طور مستقل در سراسر جهان مورد ارایه قرار بگیرند.
پایان پیام/
نظر شما