به گزارش خبرگزاری شبستان، جمشید خانیان، نویسنده با بیان این مطلب گفت: وجود جشنوارهها و جوایز ادبی را نباید دست کم گرفت چون به مدد تلاشهای همین جشنوارههاست که بازار کتاب و کتابخوانی در کشور رونق دارد، اگرچه این هنوز وضعیت ایدهآل و آرمانی ما نیست.
وی از جایزه ادبی شهید غنیپور به عنوان یکی از جوایز تأثیرگذار در فرهنگ عمومی جامعه یاد کرد.
نویسنده رمان «غوص عمیق» همچنین خواستار گسترش کارگاهها و جلسات نقد و بررسی آثار ادبی شد و تصریح کرد: متأسفانه هنوز جشنوارههای ما به ضرورت این مسئله پی نبردهاند و آنطور که باید و شاید نقد و بررسی آثار را جدی نمیگیرند.
وی با بیان این که داستان در پیشینه ادبی ایران حضور چشمگیری داشته است، یادآور شد: افسانههای پیشین ایرانی از قبیل «سمک عیار»، «امیر ارسلان نامدار» و... سرشار از داستانهایی است که میتوان از آنها به عنوان تجاربی مهم در زمینه داستان بلند و رمان بهره برد.
نویسنده رمان در دست انتشار «عاشقانههای یونس در شکم ماهی» همچنین متذکر شد: کشور ما به لحاظ اجتماعی در مقایسه با آمریکا و جوامع اروپایی از قابلیت بیشتری برای رشد و پرورش رمان برخوردار است، چون جوامع صنعتی و تکنولوژیزده امروز ناگزیر از پرداختن به ژانرهای کوتاهتر هستند.
وی از سردرگمی نویسندگان میان سنت و تکنیکهای داستانی جدید به عنوان مشکل اساسی نویسندگان ایرانی یاد کرد و توضیح داد: نویسندگان ما همواره در کارهای اولیه خود موفقتر ظاهر میشوند، چون در ابتدا برخوردشان با ژانرهای ادبی غریزیتر است اما به محض آن که با تکینکهای جدید و متنوع آشنا میشوند به اشکال برمیخورند.
خانیان با بیان اینکه داوریهای عالمانه در جشنواره شهید غنیپور سابقه خوبی از این جایزه برجا گذاشته است، عنوان کرد: خوشبختانه این جایزه به حوزه داستان رویکرد ویژهای دارد و به گمان من زمان آن رسیده که آسیبشناسی داستانهای کوتاه را هم در چشمانداز خود لحاظ کند.
وی در پایان با مثبت ارزیابی کردن مجموعه فعالیتةای ادبی جایزه شهید غنیپور در ادوار گذشته خاطرنشان کرد: تداوم این جایزه به بسط و گسترش ادبیات داستانی انقلاب و دفاع مقدس کمک میکند.
پایان پیام/
نظر شما