خبرگزاری شبستان: یکی از بخش های پر مخاطب سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم که گویا مورد استقبال مردم قرار گرفته است، بخش مشاوره قرآن بنیان این نمایشگاه است. این بخش در ۱۷ حیطه متنوع و در دو رشته مشاوره و روانشناختی به مراجعین خدمات ارائه می دهد. و البته در دو بخش ویژه بانوان وآقایان. در همین رابطه خبرگزاری شبستان با مدیر این بخش گفت وگویی داشته است که در ادامه می خوانید؛
حجت الاسلام «علی اکبر شوروَرزی» مدیر بخش مشاوره قرآن بنیان سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در گفت گو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری شبستان ضمن تشریح فعالیت های این بخش در نمایشگاه اظهار کرد: یکی از کارهای ارزشمندی که در سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم رخ داده، مشاوره های قرآن بنیان است. شاید برخی تصور کنند که مشاوره هایی که در نمایشگاه ارائه می شود چندان قابل اعتبار نیست در حالی که کسانی که سال های قبل از این خدمات استفاده کرده اند تصدیق می کنند که اینگونه نیست.
وی تصریح کرد: ما هر شب ۱۷ میز مشاوره با حضور اساتید متخصص آقا و خانم (با مدرک کارشناسی ارشد یا دکترا) داریم که در رشته های مشاوره و روانشناسی فعالیت می کنند. برای ملاقات هر یک از این اساتید در مراکز مشاوره بیرون از نمایشگاه شما باید یک ماه در نوبت باشید اما بحمدالله به برکت قرآن و ماه مبارک رمضان، این عزیزان لطف کرده و دعوت ما پذیرفتند و در نمایشگاه حاضر شدند.
حجت الاسلام شورورزی خاطرنشان کرد: مشاورینی که برای حضور در این بخش انتخاب شده اند ویژگی هایی دارند. ویژگی اول تخصص آنهاست. در این رابطه من از این تعبیر استفاده می کنم که این عزیزان «عمه درمانی» نمی کنند و در حوزه و حیطه فعالیتی خود افرادی متخصص هستند.
وی با اشاره به حیطه های تخصصی که در این بخش فعال هستند گفت: مشاوران ما در این بخش درحیطه های مختلف از جمله «کودک»، «نوجوان»، «ازدواج»، «خانواده»، «مشاوره تحصیلی»، «روانشناختی»، «استعداد سنجی»، «مشاوره حفظ قرآن» به شکل تخصصی به مراجعین خدمات ارائه می دهند. یعنی میزی که در آن مشاوره کودک ارائه می شود دیگر در زمینه خانواده مشاوره نمی دهد. بلکه هر یک کاملا در حیطه کار و تخصص خود فعالیت می کنند.
شورورزی در ادامه به اهمیت مشورت و ضرورت رعایت برخی موارد در مشورت گرفتن و ویژگی های فرد طرف مشورت اشاره کرد و افزود: روایتی از حضرت رسول (صلوات الله علیه) داریم که حضرت فرمودند: «هیچ محکم کاری ای مانند مشورت گرفتن نیست.» این روایت اهمیت مشورت گرفتن را می رساند. اما سوال اصلی این است که از چه کسی مشورت بگیریم؟ آیا هر کسی که صرفا دکترای روانشناسی داشت جایز است از او مشورت بگیریم؟ آیا همین مدرک داشتن کافی است؟ مسلما اینگونه نیست.
مدیر مراکز مشاوره سماح خاطرنشان کرد: در روایات فراوانی ویژگی هایی برای فردی که طرف مشورت ما قرار می گیرد، بیان شده است از جمله می فرمایند افرادی را برای مشورت انتخاب کنید و طرف مشورت خود قرار دهید که افرادی باخدا باشند، امین باشند، رازدار باشند، از همه مهم تر عاقل باشند و از مشورت با جاهل به شدت نهی شده است. این یعنی فرد طرف مشورت شما در درجه اول باید متخصص باشد و نسبت به موضوع جاهل نباشد.
وی تصریح کرد: برداشت من این است که این ویژگی ها را می توان در یک جمله خلاصه کرد و آن این جمله است «کسی که هویت دینی داشته باشد». یعنی اگر فرد طرف مشورت من، در کنار تخصص «هویت دینی» هم داشته باشد ما می گوییم این فرد، «مشاور خوبی» است و می تواند گره های زندگی من را باز کند. و ما سعی کردیم مشاوران این بخش از نمایشگاه بین المللی قران کریم این ویژگی ها را دارا باشند
شورورزی تصریح کرد: حالا که بخش مشاوره قرآن بنیان سی و دومین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم به مراکز مشاوره سماح حوزه های علمیه سپرده شده امیدواریم در پایان کار شرمنده مردم و مراجعین عزیز نباشیم. ۱۷ میز مشاوره ما از ساعت ۱۶ تا ۲۲ فعال هستند و برای هر مراجعه کننده به شکل متوسط بین ۳۰ تا ۴۵ دقیقه زمان در نظر گرفته شده است.
وی ارزیابی مشاوره های ارائه شده را یکی از مهم ترین فعالیت های این بخش برشمرد و گفت: در بخش مشاوره یک ناظر حضور دارد که وظیفه نظارت بر کیفی سازی مراحل مشاوره را برعهده دارد ما برگه های نظرسنجی را در اختیار مراجعین قرار می دهیم تا نظر خود را در باره روند و فرآیند کار اعلام کنند که ناظر بخش این نظرات را رصد و جمع بندی و منتقل می کند.
حجت الاسلام شورورزی تاکید کرد: نکته جالبی که امسال شاهد آن بودیم این است که گاهی مراجعه کنندگانی داریم که سال های قبل از مشاورین این بخش استفاده کرده بودند و امسال هم مراجعه کرده و سراغ همان مشاور را می گیرند. این نشان می دهد که الحمدلله اشتیاق لازم برای بهره مندی از مشاوره های قران بنیان وجود دارد.
وی یادآور شد: مرکز مشاوره سماح ۲۷ شعبه در سطح کشور دارد که با همین دو رویکرد یعنی هویت دینی و تخصصی و با تفکیک جنسیتی یعنی آقایان به شکل جدا و بانوان به شکل جدا خدمات مشاوره ای ارائه می کنند. عزیزانی که نیاز به خدمات مشاوره دارند می توانند با مراجعه به سایت این مرکز(مرکز مشاوره سماح) آدرس و اطلاعات دفاتر مورد نظر خود را پیدا کنند.
نظر شما