نباید در شعر انقلاب دچار «چه کنم» های روشنفکری شویم

فاضل نظری شعر انقلاب را یک دستاورد خواند و گفت: «شعر انقلاب» عنوان قابل دفاعی است و نباید در این عرصه دچار چه کنم های روشنفکری شویم زیرا اگر آثار با کیفیت آن به مخاطب امروز عرضه شود با استقبال رو به رو می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان ،فاضل نظری شاعر،افزود: اگر حوزه هنری بتواند تشکلات شعری را تقویت کرده و جلسات ادبی موثری با عنوان شعر انقلاب برگزار کند و پای همین عنوان مهم و معتبر که انصافا یک دستاورد است بایستند و پای همین پرچم باقی بماند می تواند حرکت های تاثیرگذاری در این زمینه انجام دهد.

 

نظری درباره برگزاری دومین جشنواره شعر انقلاب گفت: این جشنواره می تواند جشنواره خوب و موفقی باشد به شرطی که به تعریف واقعی و دقیقی از شعر انقلاب رسیده باشد و به آن توجه کند.

 

این شاعر شناخته شده در زمینه تعریف واقعی شعر انقلاب اظهار کرد: به نظر من شعر انقلاب شعری نیست که درباره انقلاب و یا حوادث انقلاب سروده شده باشد، بلکه می تواند به تاریخ انقلاب و ارزش های آن ناظر باشد و مباحث معرفتی و اخلاقی را مورد توجه قرار دهد.

 

وی توضیح داد: شعر انقلاب می تواند ارزش هایی را که بعد از انقلاب مورد تاکید واقع شده و چه در حوزه مباحث معرفتی و چه در حوزه اخلاقی به عنوان دستاوردهای انقلاب به حساب می آید، که البته ممکن است از قرن ها پیش در شعر فارسی وجود داشته، مورد پرداخت قرار دهد. این ارزش ها، امروز به خاطر شکل توجه و رویکرد تازه به آن ها جزء ارزشهای جدی و متعالی انقلاب اسلامی به حساب می آید و شعری که به این محورها می پردازد می تواند در مقوله شعر انقلاب بگنجد.

 

نظری افزود: جشنواره شعر انقلاب می تواند جشنواره موفقی باشد به شرطی که مفهوم شعر انقلاب را با همین توسع و گستردگی به کار ببرد و در اعلام فراخوان و انتخاب آثار و نیز در داوری ها از نگاه تک بعدی پرهیز کند و در عین حال، برخلاف اکثر جشنواره های امروز، گامی برای همراهی مستمر با شاعران جوان بردارد.

 

این شاعر در خصوص اوضاع شعر شاعران جوان کشور گفت: هنگامی که شعر های شاعران جوان را رصد می کنیم، متوجه می شویم که سن بلوغ فکری شاعران ما از گذشته خیلی پایین تر آمده است؛ شعرها را که می شنویم انتظار داریم آن شعر از یک شاعر چهل ساله باشد اما می بینیم که یک شاعر بیست و چند ساله آن را سروده است.

 

وی ادامه داد: امروزه در واقع رگه های پختگی در شعر شاعران جوان و حتی نوجوان ما به چشم می خورد، شاید یکی از دلایل اش این باشد که بعد از انقلاب امکان مطالعه فراگیر حاصل شده و منابع مختلفی برای کسب دانش در روزگار ما بوجود آمده است.

 

نظری خاطرنشان کرد: اینکه می گوییم جنسی از پختگی و حکمت در حرفها و شعرهای نسل جوان ما به چشم می خورد به این معنا نیست که ما شعر های ناپخته نداریم، قطعا سره و ناسره با هم هستند؛ اما پیش از این ما باید خیلی منتظر می ماندیم تا شاعران به چنین درجه ای از پختگی، معرفت و حکمت برسند و رو به گفتن این حرف ها بیاورند.

 

بنا بر گزارش روابط عمومی حوزه هنری ،وی در پایان افزود: به نظر می رسد که دوره جوانی، جسارت های مقدسی به شاعران ما داده که به جای پرداختن به مباحث پیش پا افتاده و دم دستی مربوط به سن خودشان، به مباحث متعالی تر می پردازند.

 

شایان ذکر است «دومین جشنواره شعر انقلاب» به همت مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری، آبان ماه امسال در تهران برگزار می شود.
 

پایان پایم/

کد خبر 180791

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha