به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر سید جعفر حجازی استاندار خوزستان، صبح امروز (18 بهمن)در مراسم تجلیل از رتبههای زیر هزار کنکور سراسری سال 89 و مدال آوران المپیادها که در محل تالار فردوسی اهواز برگزار شد، گفت: یکی از علل عمده عقبماندگیهای استان این است که بدنه تخصصی و کارشناسی صنعت استان متشکل از افراد غیربومی است.
وی افزود: با توجه به جایگاهی که خوزستان در زمینههای کشاورزی، صنعت، تجارت و بخشهایی از خدمات دارد، به لحاظ اقتصادی جزو استانهایی محسوب می شود که در بخش نیروی انسانی کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
دکتر حجازی، اضافه کرد: عدم تناسب نیروی انسانی به نسبت دانشآموزان از جمله موانع کسب رتبههای برتر در کنکور سراسری در استان است، به گونهای که در استان ما به ازای هر 17 و نیم نفر دانشآموز یک معلم وجود دارد، در صورتی که در یزد که دارای رتبه اول قبولی کنکور در سطح کشور است، به ازای هر 10 دانش آموز یک معلم وجود دارد.
استاندار خوزستان، ادامه داد: در راستای تامین منابع مالی برای رفع کمبودها و افزایش انگیزه برای داوطلبان، فعالیتهای خوبی در استان صورت گرفته اما مشکل کمبود نیروی انسانی در بدنه آموزش و پرورش همچنان در این استان باقی است و با توجه به استخدام سهم بالایی از حقالتدریسان در خوزستان، امیدواریم در کنکور سال 90 شاهد حداقل 5 هزار رتبه زیر یک هزار در گروههای مختلف آموزشی در سطح استان باشیم.
وی خانواده را از اساسیترین پایه های موفقیت دانشآموزان در کنکور سراسری دانست و اظهار داشت: خانوادهها به این باور رسیدهاند، که باید برای موفقیت فرزندان خود محیطی آرام را در خانه ایجاد کنند و این گام بسیار بزرگی برای رسیدن به موفقیت است.
استاندار خوزستان، تقویت روحیه خودباوری در دانشآموزان را از دیگر محورهای موفقیت در کنکور سراسری برشمرد و خاطرنشان کرد: رشد 25 درصدی سالانه در رتبههای دو رقمی و رشد 30 درصدی در رتبههای 3 رقمی نشانگر این است، که خوزستان مسیر موفقیت در کنکور سراسری را پیدا کرده و به این قله بلند خواهد رسید.
وی با بیان اینکه کسب 108 رتبه زیر یک هزار برای استان خوزستان کافی نیست و باید در سال آینده این رقم به 5هزار رتبه افزایش یابد، گفت: کشورهایی توسعه مییابند که متکی به افکار و توانمندیهای فکری، علمی، تحصیلات و دانش خود باشند، نه کشورهایی که وابسته به منابع معدنی، زمینی و زیرزمینی باشند، از این رو لازم است به نیروی انسانی به عنوان بالاترین سرمایه یک کشور بیش از این توجه شود.
رحمن فلاحی مدیر کل آموزش و پرورش استان خوزستان، نیز در این مراسم تصریح کرد: برای کنکور سال 1390 به گونه ای هدف گذاری کرده ایم، که بتوانیم کسب رتبه های زیر هزار دانش آموزان خوزستان را به بالای 200 نفر افزایش بدهیم و همچنین درصد قبولی استان را از 34 درصد به 43 درصد تغییر دهیم.
وی بیان داشت: برای تقویت انگیزه و تلاش دانش آموزان کنکوری دعوت از رتبه های برتر کنکور 1389 و حضور در جمع دانش آموزان و بیان دلایل موفقیت از برنامه های در حال اجرای آموزش و پرورش استان خوزستان است.
فلاحی، عنوان کرد: اختصاص پنج میلیارد ریال از اعتبارات دور سوم سفر هیئت دولت و یک میلیارد و 500 میلیون ریال از اعتبارات بنیاد علوی به تشکیل کلاس های کنکور به ویژه در مناطق محروم آغاز شده و همزمان با این کلاس ها 6 جلسه مشاوره و برنامه ریزی درسی نیز پیش بینی و در حال اجراست.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، یادآور شد: اختصاص پنج میلیارد دیگر از اعتبارات فرهنگی استان به تأمین کتابها و منابع مورد نیاز کمک آموزشی و کنکوری به منظور توزیع بین دبیرستانهای استان، برگزاری کنکورهای آزمایشی به صورت رایگان به ویژه در مناطق محروم و اجرای کلاسهای ویژه برای دانشآموزان ممتاز نیز از دیگر برنامههای اجرایی جهت برگزاری کنکور سال 90 است.
گفتنی است، در این مراسم از 108 رتبه زیر هزار کنکور سراسری 89، 6 نفر از مدال آوران المپیادهای علمی(نقره و برنز جهانی) و چهار نفر از مدال آوران برگزیده کشوری با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.
پایان پیام/
نظر شما