به گزارش خبرنگار شبستان، محمداسماعیل مطلق مدیرکل دفتر سلامت خانواده وزارت بهداشت در مراسم رونمایی از سند رشد و تکامل یکپارچه کودک، گفت: دوران کودکی خصوصاً سال های اولیه زندگی حیاتی ترین مرحله تکامل شخصیت و پرورش توانایی ها و استعدادهاست و نیازمند برنامه ریزی با رویکردی، پاسخگوی کلیه نیازهای کودک است.
وی افزود: خانواده اولین و اصلی ترین جامعه مسئول زندگی کودک است و از آنجایی که خانواده نمی تواند به تنهایی نیازهای رشد و تکامل کودک را برطرف کند، دولت ها موظفند با تدوینی سیاست ها و اجرای برنامه های لازم به خانواده ها در این امر کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه باید تجهیزات و زمینه مراقبت و دستیابی برای کودکان یکی از اولویت های برنامه ریزی دولت ها باشد، اظهار کرد: در جمهوری اسلامی از سال 57 به بعد با برنامه ریزی های متعددی که به اجرا درآمده است مرگ و میر کودکان از 145 در هزار تولد زنده به 18 در هزار تولد زنده برای کودکان زیر یکسال و 20 در هزار تولد زنده برای کودکان زیر 5 سال رسیده است.
همینطور مرگ نوزادان نیز به زیر 11 در هزار تولد زنده کاهش پیدا کرده است که نشان از توجه ویژه دولت و جامعه به سلامت کودک است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در بیمارستاها هر کودک بیماری که در بیمارستان ها بستری می شود، ثبت و در صورت مرگ کودک ما از علت مرگ مطلع و پس از آن کمیته مرگ تشکیل و علل مرگ مشخص می شود تا برای پیشگیری از آن در آینده برنامه ریزی صورت گیرد.
پایان پیام/
نظر شما