صنعا گرفتار آینده نامعلوم است

یمن از دیرباز و با پایان جنگ جهانی دوم محل درگیری قدرت های بزرگ بوده و اکنون و با توجه به نهضت های بیداری اسلامی خود را برای یک جهش سیاسی و اجتماعی آماده می کند .

یمن کشوری عربی در جنوب غربی آسیا و در جنوب شبه جزیره عربستان واقع در خاورمیانه و پایتخت آن شهر صنعا است.یمن تا قبل از سال 1990 میلادی این بخش کوچک جغرافیایی پیش از یکپارچگی در آخرین دهه قرن 20 به دو جمهوری یمن شمالی و جنوبی تقسیم شده بود که یکی تحت حاکمین اردوگاه کمونیست ها و دیگری در اختیار غرب قرار داشت .
در سال 1990 طی پیمانی این دو کشور با هم متحد شدند و جمهوری یمن بوجود آمد اما در سال 1994 جنگ خونینی میان دو طرف رخ داد که سرانجام شمالی ها بر جنوبی ها چیره شدند و اتحاد پابرجا ماند.
همزمان با اوج قیامهای مردمی در کشورهای عربی در سال 2011 مردم یمن نیز از قافله عقب نماندند و علیه دیکتاتوری علی عبدالله صالح به پا خاستند.
عبدالله صالح همانند دیگر دیکتاتورها به درخواستهای انقلابیون توجهی نمی کرد اما مردم یمن به مبارزات خود ادامه دادند. در این میان پیوستن برخی نظامیان به انقلابیون کار را برای عبدالله صالح سخت تر کرد.
آمریکا و عربستان سعودی که همپیمان مهم خود در مصر یعنی حسنی مبارک را از دست رفته دیده بودند برای مقابله با زیان بیشتر در یمن دست به کار شدند.
آمریکا مدتها با بهانه سرکوب القاعده در یمن حضور پیدا کرده بود و عبدالله صالح نیز همپیمان خوبی بود اما واشنگتن نمی خواست که منافع خود را از دست رفته بداند وضعیت عربستان سعودی نیز مشابه بود.
سعودی ها که قبلا با اعزام نیرو به بحرین قیام مردم آن کشور را به همراه آل خلیفه سرکوب کرده بودند برای اینکه تبعات انقلاب یمن به داخل عربستان سرایت نکند طرحی را در قالب طرح کشورهای حوزه خلیج فارس آماده کردند.
عبدالله صالح در ابتدا با امضای این طرح مخالفت کرد و هر بار به بهانه ای آن را امضا نمی کرد تا اینکه حادثه مسجد النهدین در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری در یمن رخ داد.
پس از این انفجار عبدالله صالح که به شدت زخمی شده بود به همراه برخی از ارکان رژیمش به عربستان منتقل شدند و سرانجام پس از کش و قوسهای فراوان تن به امضا این طرح که شرایط را برای فرارش از محاکمه فراهم می آورد امضا کرد.
این در حالی بود که هنوز مردم یمن خواستار محاکمه عبدالله صالح بودند و از این طرح چندان راضی نبودند اما سناریوی آمریکا و سعودی بالاخره اجرا شد و عبد ربه منصور هادی معاون صالح جانشین وی شد.
عبد ربه منصور هادی از همان ابتدا نشان داد که نوکر خوبی برای آمریکایی ها و مجری سیاستهای آنها در این کشور فقیر و فلک زده است.
این تغییر و تحولات سیاسی نفعی به حال مردم یمن نداشته است و نتوانسته است اندکی از فقر روز افزون آنها بکاهد. این در حالی است که مردم یمن جدای از مشکلات حاد اقتصادی با مشکل دیگری به نام هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا که هر از گاهی برخی از آنها را به کام مرگ می فرستد دست و پنجه نرم می کنند.
همانطور که اشاره شد عبد ربه منصور هادی پس از روی کار آمدن تمام تلاش خود را برای کمک به منافع آمریکا به کار گرفت. و گواه این مدعا اظهارات و ادعاهای وی درباره دخالت ایران در یمن و نیز اطلاع وی و در واقع هماهنگی وی با آمریکایی ها درباره حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در یمن است.
این موضع گیری با واکنش محافل داخلی یمن از جمله گروه الحوثی روبرو شد.
گروه الحوثی در بیانیه ای اعلام کرد: اظهارات عبد ربه هادی منصور درباره موافقت با حملات هواپیماهای بدون سرنشین در یمن محکوم است.
در این بیانیه آمده است: اظهارات وقیحانه عبد ربه هادی منصور درباره موافقت با حملات هواپیماهای بدون سرنشین در یمن وقیحانه و به مفهوم واگذاری ملت و کشور به اشغالگران آمریکایی است.

الحوثی بیان کرد: این اظهارات به آمریکایی ها این بهانه را می دهد تا با خیال آسوده هر جنایتی را مرتکب شوند. عبد منصور در واقع با این اظهارات خود به سیاستهای واشنگتن خدمت کرده و به ملت یمن دهن کجی کرده است.
گروه الحوثی این موضع گیری عبد ربه هادی منصور را نقض حاکمیت مستقل یمن و مغایر با اهداف انقلاب یمن است.
در این بیانیه ضمن تاکید بر پایبندی بر گزینه انقلاب تا پایان سیطره آمریکا بر یمن و اخراج مزدوران آنها و جلوگیری از تبدیل یمن به افغانستانی دیگر تاکید شده است.


 

کد خبر 180588

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha