به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر حسن امامی رضوی، در برنامه رونمایی از سند رشد و تکامل یکپارچه کودک، با گرامیداشت یاد از دست رفتگان زلزله آذربایجان شرقی گفت: متأسفانه در بین 300 نفر کشته شدگان زلزله اخیر هفت جنین، 4 نوزاد و 21 کودک زیر 5 سال وجود داشت.
وی افزود: برای ارتقای سلامت جامعه برنامههای بین بخشی بسیار مهم است و در حال حاضر هماهنگی دستگاهها برای اجرای برنامههای بین بخشی بسیار مطلوب است.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه کودکان ارزشمندترین سرمایه کشور در جهت نیل به توسعه پایدار هستند، اظهار کرد: این توجه باید رویکرد عدالتمحورانه داشته باشد و به عنوان یک اقدام برای بهبود عدالت بصورت ریشهای که عوامل تعیینکننده سلامت است، لحاظ شود.
وی به رویکرد وزارت بهداشت در این خصوص اشاره کرد و گفت: وزارت بهداشت با رویکرد کلنگر به سلامت کودکان قبل از تولد توجه ویژه داشته و مراقبتهای هشتگانه دوره بارداری و ترویج زایمان ایمن از برنامههای این وزارت است.
وی ادامه داد: در اهداف برنامه هزاره مراقبت طی پنج ساله اول به صورت دو بار ویزیت در بیمارستان به هنگام بدو تولد و توجه به کودکان سالم در جایگاه ویژه قرار گرفته و مراقبتهای ادغامیافته کودک سالم با 15 پایش انجام میشود و در سراسر کشور فعال است.
امامی خاطرنشان کرد: در برنامههای ملی مراقبتهای ادغامیافته کودکان بیمار نیز از 4 سال قبل برنامه سوانح اضافه شد که فعلا در یک شهرستان به صورت پایلوت در حال اجرا است.
معاون درمان وزیر بهداشت افزود: از سال 86 کلیه مرگهای پس از تولد نوزادان علاوه بر ثبت آن مورد برسی قرار میگیرد همچنین در برنامههای مراقبت کودک سالم و مانا 16 میلیون و 700 هزار بار مراقبت کودک زیر 5 سال صورت گرفت.
بیماری های غیر واگیر علت اصلی مرگ کودکان
معون وزیر بهداشت گفت: همچنین انجام معاینات در ورود به مقطع دبستان، راهنمایی و دبیرستان در بسته کامل شناسنامه کودکان انجام میشود که در سال گذشته 11 درصد از دانشآموزان برای مراقبتهای بعد به سطوح بالا ارجاع شدهاند.
وی با مقایسه وضعیت مرگ و میر کودکان در سالهای گذشته و اکنون اظهار کرد: در گذشته 30 تا 40 هزار کودک بر اثر بیماری اسهالی از دست رفتهاند و همچنین علت مرگ و میر نوزادان یک تا 59 ماهه اکثرا در حوزه بیماریهای عفونی و انگلی بود ولی در حال حاضر اکثر مرگ و میرهای نوزدان ناشی از بیماریهای غیرواگیر است.
امامی رضوی خاطرنشان کرد: با توجه به برنامه نظام مراقبت در سال 88 سوانح، ژنتیک و بیماریهای مادرزادی هر کدام 20 درصد، بیماریهای عفونی 10 درصد، بیماریهای تنفسی 15 درصد و بیماریهای قلبی- عروقی 9 درصد مرگ و میرهای کودکان را سبب میشدند.
وی همچنین در خصوص تولد نوزادان با وزن پایین نیز گفت: در سالهای گذشته تولد نوزادان با وزن پایین 7/7 درصد بوده که اخیرا تفاوت چندانی به دلیل گسترش زایمانها در حوزه ناباروری و افزایش افرادی که توسط روشهای کمک ناباروری زایمان کردهاند، بوده است.
وی با اشاره به شاخص تغذیه با شیر مادر اظهار کرد: در سال 84 تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماهه اول زندگی به 23 درصد کاهش یافت که این آمار در سال 89 با انجام اقدامات جدی در این حوزه به 53 درصد رسید.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به فعالیتهای صورتگرفته برای افزایش تغذیه انحصاری با شیر مادر گفت: افزایش مرخصی زایمان از 4 ماه به 6 ماه و پیشنهاد افزایش آن به 9 ماه و همچنین در نظر گرفتن مرخصی 10 روزه برای پدران از جمله فعالیتهایی هستند که برای افزایش این مدت صورت گرفته است.
امامی رضوی با تأکید بر اجرای برنامه جامع و کامل و منسجم برای ارتقای مراقبتهای کودک ادامه داد: با اجرای این برنامه میتوانیم به کاهش مرگ و میر و ارتقای سلامت کودکان دست پیدا کنیم. در برنامه ارتقای مراقبتهای کودک سه مرحله خدمات در نظر گرفته شده که اولین آن شامل نیازهای اولیه و بقای کودک، دوم رشد فیزیکی کودک و سوم ایجاد حداکثر امکانات زندگی و سلامت برای کودک است.
پایان پیام/
نظر شما