علیرضا شیدا، دبیر کنگره بزرگداشت کلیم کاشانی صبح امروز در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: از بین 1420 آثار رسیده از سراسر کشور به دبیرخانه این کنگره، 90 اثر شعر و مقاله انتخاب شد که از این تعداد آثار راه یافته به کنگره 75 اثر شعر و 15 اثر به صورت مقاله است.
شیدا با اشاره به افزایش 10 درصدی آثار از لحاظ کیفی و محتوا به هشتمین همایش سراسری همسفر با پائیز و کنگره بزرگداشت کلیم کاشانی نسبت به سال گذشته افزود: ارسال آثار به این کنگره با دو بخش شعر در موضوعات آزاد و مقاله با موضوع کلیم انتخاب شده است.
به گفتۀ وی، در این همایش، 24 استان کشور شرکت کرده اند که استان های تهران، اصفهان، فارس،خوزستان، گیلان، لرستان، قم، زنجان، مازندران و مرکزی 10 استانی هستند که نسبت به سایر استان ها بیشترین مشارکت را در این کنگره داشته اند.
دبیر هشتمین کنگره بزر گداشت کلیم کاشانی و همایش سراسری همسفر با پاییز، اعلام فراخوان ارسال آثار به دبیرخانه این کنگره از فرودین تا پایان خرداد را خاطرنشان کرد و گفت: تعامل بیشتر شاعران و انجمنهای ادبی سراسر کشور با یکدیگر، آشنایی و شناسایی بیشتر با این شاعر باندپایه، تجلیل و تکریم این شاعر و ارج نهادن به مشاهیر ادبی ایران از اهداف برگزاری این کنگره و همایش است.
شیدا، برگزاری تورهای یکروزه برای هنرمندان و شاعران مدعو در راستای آشنایی با فرهنگ و هنر کاشان از اماکن تاریخی و مذهبی این شهرستان را، از جمله برنامه های جنبی این کنگره و همایش برشمرد.
کلیم کاشانی معروف به خلاق المعانی، از شعرای نامدار عهد صفویه است که سبک اصفهانی را پایه گذاری کرد و دیوان وی مشتمل بر 8 هزار بیت غزل، مثنوی، رباعی و قطعه است.
کلیم کاشانی معاصر شاه عباس کبیر بود و 2 بار به هندوستان سفر کرد و در آنجا ملک الشعرای دربار شاه جهان پنجمین پادشاه سلسله گورکانیان شد.
این شاعر غزلسرا در سن هفتاد سالگی و در سال 1061 هجری قمری در هندوستان درگذشت و در کشمیر به خاک سپرده شد.
کاشان زادگاه شعرا، هنرمندان علما و فقهای بزرگ دیگری چون محتشم کاشانی ( قرن دهم )، سنجر کاشانی ( قرن دهم ) ، ملامحسن فیض کاشانی ( قرن یازدهم )، قصاب کاشانی ( قرن دوازدهم ) و سهراب سپهری ( معاصر )، کمال الملک، ملا احمد و مهدی نراقی، غیاث الدین جمشید کاشانی، قطب راوندی، بابا افضل مرقی است.
پایان پیام/
نظر شما