به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، دهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز، از 8 الی 14 مهر ماه امسال در تبریز برگزار شد و مورد استقبال پرشور عموم به خصوص دانشجویان و دانش آموزان قرار گرفت؛ اما آنچه که امسال از جمله مشخصه های بارز این نمایشگاه محسوب می شد، افتتاح غرفه حجاب و عفاف، حریم ریحانه و مد و لباس است که بخشی از سالن استاد شهریار را به خود اختصاص داده و در کنار مطبوعات و خبرگزاری ها خود نمایی می کرد.
آنچه که امروزه در نمایشگاه های بین المللی به چشم می خورد و نیازمند پرداختن بیش از پیش مطبوعات، رسانه ها و مسئولان و صاحب نظران می باشد، بحث حجاب و عفاف است.
بخش عفاف و حجاب نیز که در این نمایشگاه به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، کمیته فرهنگی تبلیغی کارگروه ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری، سازمان تبلیغات اسلامی، میراث فرهنگی استان، اداره کل ورزش و جوانان و صدا و سیمای مرکز آذربایجان شرقی دایر شد، طی این یک هفته میزبان شهروندان و فرهنگدوستان و دینپژوهان بوده است.
در این بخش از نمایشگاه کتاب، غرفه حجاب و عفاف، حریم ریحانه و همچنین هفت غرفه فروش و طراحی لباس نیز با عنوان « بانوی مهر» به همت امور بانوان شهرداری تبریز دایر شده بود که علاوه بر فروش در آشنایی جوانان با البسه اسلامی و چادرهای ملی، بسیار تاثیر گذار بود، هر چند عدم وجود بحث های کارشناسی در خصوص موضوع مهم و محوری حجاب و عفاف در کنار سایر نشست ها و بحث ها که در خصوص رسانه، ازدواج، خانواده و چند مبحث محوری دیگر برگزار شد، کاملا به چشم می خورد و ضروری به نظر می رسید.
نسرین پیرسمساری، مدیرکل امور بانوان استانداری آذربایجانشرقی، در خصوص برپایی این غرفه ها، به اثرات مثبت و سازنده حجاب در جامعه، اظهار کرد: برپایی نمایشگاه عفاف و حجاب همزمان با نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز حرکت مطلوبی است که میتواند در زمینه آگاهی بخشی به جوانان نقش بسزایی داشته باشد.
وی میزان استقبال اقشار مختلف مردم از این نمایشگاه را خوب توصیف کرد و افزود: برپایی این نمایشگاه در کنار محصولات فرهنگی، اقدامی شایسته برای معرفی حجاب به عنوان ابزاری فرهنگی در برابر تهاجم دشمنان است.
پیرسمساری، خواستار آسیبشناسی مساله حجاب و عفاف در جامعه شد و گفت: نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب نیازمند عزم ملی و نهضتی عمومی است و مسوولان باید با رصد مشکلات و نیازهای این عرصه زمینه را برای نشر فرهنگ حجاب فراهم نمایند.
وی خواستار انجام کارهای پژوهشی در این راستا شد و گفت: جوان پسند بودن و تنوع در ارائه محصولات در حوزه پوشش اسلامی باید مهمترین هدف طراحان مد و لباس باشد.
آنچه مسلم است، تبیین فرهنگ حجاب و عفاف در نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز که بیشترین مخاطبان آن قشر دانشجو و دانش آموز بودند امری اجتناب ناپذیر بود که متاسفانه گنجاندن بحث کارشناسی حجاب و عفاف در این نمایشگاه مورد غفلت واقع شده و اثرات برپایی این غرفه ها آن گونه که باید متجلی و نمایان نگشته،هر چند وجود خود غرفه ها به تنهایی نیز خالی از تاثیر نبوده است.
در غرفه حریم ریحانه نیز با استفاده از عکس، نوشته و پوستر سیر تاریخی پوشش و عفاف در جهان و ایران، بررسی تحلیلی ماجرای کشف حجاب، عفاف و حجاب در شعر پارسی، پوشش و عفاف در ادیان الهی در معرض دید عموم قرار گرفته است و بیشتر به تبیین پوشش بزرگ زادگان در کشورها و فرمانروایی های مختلف جهان پرداخته است که همیشه با پوشش در انظار عمومی ظاهر می شدند و هر چه طبقه اجتماعی و حکومتی بالاتر می رفت لباس ها بانوان نیز پوشیده تر و معقول تر می شد.
محمد هادینیا، مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی هنری مساجد استان آذربایجان شرقی نیز در ادامه این مباحث به تبیین غرفه حریم ریحانه پرداخته و از برپایی و حضور موفق غرفه حجاب و عفاف با عنوان «حریم ریحانه» همزمان با برپایی دهمین نمایشگاه بینالمللی کتاب و مطبوعات در سالن شهریار نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز ابراز خرسندی کرد.
وی ادامه داد: دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان در طول سال با برگزاری نمایشگاه های مختلف عفاف و حجاب در سطح کانون های فرهنگی هنری مساجد و در سطح مدارس تبریز و شهرستان ها، مراکز عمومی و پررفت و آمد سعی در گسترش فرهنگ حجاب و عفاف بالاخص در میان قشر جوان دارد، و غرفه حجاب و عفاف با نام نمایشگاه حریم ریحانه همزمان با افتتاح نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز برپاشد و تا اختتامیه این نمایشگاه دایر و میزبان حضور جوانان و عموم مردم بوده است.
وی، با بیان اینکه در بخش دیگری از این غرفه فرازی از متنهای وصیتنامه های شهدا در زمینه حفظ و تقویت حجاب و عفاف نیز در معرض دید عموم قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: این نمایشگاه با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیرخانه هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان، با هدف توسعه فرهنگ حجاب و عفاف در جامعه و آشنایی بیشتر نسل جوان با این مهم بر پا شده است.
هر چند به گفته وی تاکنون بیش از 10 نمایشگاه عفاف و حجاب در سطح کانون های مساجد استان برگزارشده اما سطح عمومی جامعه و محیط دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی بیش از مساجد مستعد برپایی این گونه نمایشگاه ها می باشند.
در غرفه مد و لباس نیز برگزیده ای از انواع چادر های موجود در جامعه را به نمایش گذاشته شده بود که این محصولات به صورت فروش نیز به بازدیدکنندگان عرضه می شد.
امسال برپایی غرفه های بانوی مهر، حریم ریحانه، حجاب و عفاف و مد و لباس آغازی برای حضور این گونه غرفه در کنار نمایشگاه های که با استقبال بیش از پیش جوانان برگزار می شود، بود که با تحلیل، بررسی و دقت کارشناسان در سال های بعد گنجانده شدن بحث های کارشناسی با حضور کارشناسان برجسته کشوری و منطقه ای نیز برگی دیگر بر تبیین و تفسیر و گسترش فرهنگ والای عفاف و حجاب خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما