به گزارش خبرگزاری شبستان، وزرای ایران و ترکیه در پایان هفتمین کمیسیون مشترک همکاری های حمل و نقلی در آنکارا، سند همکاری حمل و نقل هوایی، دریایی و زمینی امضا کردند. این سند در پایان مذاکرات دو روزه (پنجشنبه و جمعه) هفتمین کمیسیون مشترک حمل و نقل ایران و ترکیه به امضای علی نیکزاد وزیر راه و شهرسازی کشورمان و بینالی یلدریم وزیر راه و ارتباطات ترکیه رسید.
نیکزاد که به دعوت وزیر راه و ارتباطات ترکیه برای شرکت در هفتمین کمیسیون مشترک حمل و نقل ایران و ترکیه به آنکارا سفر کرده بود گفت: این سفر فرصتی بود که درباره مدل های حمل و نقل گفت و گو کنیم؛ البته بررسی این موضوع در سفر فروردین ماه نخست وزیر ترکیه به تهران آغاز و در این سفر پی گرفته شد.
معاونان حوزه بندری، جاده ای و ریلی و هوایی وزارت راه و شهرسازی، برای مذاکرات مقدماتی دو روز زودتر به ترکیه سفر کردند.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در این سفر مذاکراتی درباره توسعه همکاری در بخش حمل و نقل هوایی صورت گرفت و در باره خرید شش فروند هواپیما از شرکت هواپیمایی ترکیش ایر ترکیه توافق حاصل شد.
هم اکنون پروازهایی از طرف شرکت های هوایی ترکیه به ایران برقرار است و شرکتهای هوایی دولتی و خصوصی ایران نیز به ترکیه پروازهایی دارند.
نیکزاد افزود: بحث دیگر استفاده از تجارب یکدیگر و خواهر خواندگی بنادر بوشهر و مرسین بود که مذاکره و توافق شد و همچنین در موضوع حمل و نقل ریلی، طرح قطارهای تندرو ترکیه را که بخش فعال شده آن در مسیر آنکارا به اسکی شهر وجود دارد، از نزدیک بررسی کردیم و در سفری به این شهر عملکرد خط را از نزدیک شاهد بودیم.
ترکیه یازده هزار کیلومتر راه آهن دارد و در صدد توسعه شبکه راه آهن خود است و قصد دارد مسیر قطارهای تندرو این کشور را افزایش دهد.
وزیر راه و شهرسازی گفت: در ایران یازده هزار کیلومتر طرح ریلی در دست اجرا داریم که برای طرف ترک جالب توجه بود و مباحث قطار تندرو از جمله برقی کردن قطار تهران – مشهد که 250 کیلومتر در ساعت سرعت دارد و قطار اصفهان - قم – تهران – مشهد با سرعت 150 کیلومتر مطرح شد.
وی افزود: درباره خرید 120 هزار تن ریل از ترکیه توافق شد تا در طرح های ریل گذاری مورد استفاده قرار گیرد؛ درباره حمل و نقل جاده ای و تردد از مرز بازرگان، سرو و رازی هم مذاکرات خوبی صورت گرفت و در باره مباحث حمل و نقلی و ترانزیتی هم با طرف ترک توافق حاصل شد.
پایان پیام/
نظر شما