به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و اجتماع خبرگزاری شبستان،کتاب« روزهای خدا» به نویسندگی محمود خیری، غلامرضا محسنی به همت پژوهشکده باقرالعلوم(ع) منتشر شد.
«محمود خیری» در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگ و اجتماع خبرگزاری شبستان پیرامون محتوای این کتاب گفت: کتاب«روزهای خدا» درسنامه ای است که برای مناسبت های دینی برای کودکان و نوجوانان کاربردی است و معلمان، مبلغان امور تربیتی و مربیان کانون های مساجد می توانند از این کتاب برای امر تبلیغ استفاده نمایند.
نویسنده کتاب«روزهای خدا»بیان کرد: این کتاب برای مناسبت هایی مذهبی به جز ولادت و شهادت ائمه اطهار(ع) همانند ولادت و شهادت حضرت زینب(س)، حضرت ابوالفضل(ع)، عیدغدیرخم،عید قربان و... تولید نموده است و هر درس شامل مقدمه، موضوع در قالب سوال و جواب و معما، بازی با کلمات، متن کوتاه، مسابقه و شعر و داستان است.
کتاب دیگری که به قلم محمود خیری و سیده زینب موسوی و به همت انتشارات پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم(ع) تالیف شده است کتاب «چم و خم مسابقه» تجربهنگاری برگزاری مسابقات تبلیغی برای کودکان و نوجوانان» است.
خیری خاطر نشان کرد: در فرهنگ غنی اسلام، تفریح از مراحل و اجزای سیر تکاملی و رشد شخصیت فردی و اجتماعی انسان به حساب میآید و تفریحی مناسب است که با اصول تعلیم و تربیت اسلامی و رشد استعدادهای روانی و شخصیتی مغایرت نداشته باشد و باعث آزار و اذیت دیگران نشود. یکی از تفریحات خوب در اجرای برنامههای کلاسی و اردویی و جمعهای خانوادگی، اجرای مسابقه و تهیه جایزه از طرف والدین، معلمان و دستاندرکاران امور تعلیم و تربیت، برای انجام مسابقاتی مانند معلومات عمومی، پرسش و پاسخ، تکرار جمله با سرعت، مشاعره، لطیفهگویی و ورزش (مانند پرتاب توپ در سبد یا گلدان و پرتاب تیر یا دارت) است.
وی ابراز کرد: از آنجا که بیشتر پیامهای مبلّغان فرهنگی و دینی است، مسابقه یکی از ابزارهای بسیار مؤثر و کارآمد و ساده، برای آموزش، تربیت و انتقال پیام و مفاهیم دینی به شمار میرود و در عین جذاب بودن، میتواند پیامهای خود را به سادگی به مخاطبان برساند و با القاء غیرمستقیم، پیامهای فرهنگی و دینی را ارسال کرده و مخاطب بدون مقاومت و جبههگیری و با میل و رغبت زیاد، آنها را دریافت و جذب کند.
خیری تصریح کرد: با بررسی روش کاری برخی مربیان و مبلّغان، بهخصوص مبلّغان کودک و نوجوان، میتوان دریافت که استفاده از ابزارهای مسابقه نتایج بهتری حاصل کرده و حتی تحسین و تشویق دیگران را به دنبال داشته است. مبلّغ میتواند مطالب موردنظر خود را در قالب مسابقه ریخته و در اختیار مشارکتکنندگان در مسابقه قرار دهد. حتی میتوان مباحث دشوار و مشکل مذهبی، علمی و فرهنگی را به مسابقه تبدیل کرد تا مشارکتکنندگان به راحتی و آسانی پذیرای مطالب و مباحث باشند.
این اثر در سه فصل «مسابقه، کاری ساده تا حدی پیچیده»، «چارچوبهای برگزاری مسابقه» و «دانستنیهای مسابقه» تدوین شده است که نویسنده در فصل نخست آن پس از ارائه مقدمهای کوتاه، درباره ابعاد مختلف اجرای مسابقه و نحوه تنظیم این کتاب سخن گفته و به بیان مباحثی همچون مسابقه، ابعاد و لوازم مسابقه، ایده، طراحی و برنامهریزی، اجرا یا شکل مسابقه و ویژگیهای یک مسابقه پرداخته است.
فصل دوم کتاب در سه بخش پیش از اجرا، نکات اجرایی مسابقه و مدلهای اجرای مسابقه تنظیم شده است که مخاطب را با زمینههای ورود مبلّغ به برگزاری مسابقه، ابزارها و لوازم تهیه محتوا برای مسابقه موفق، بایدها و نکات آموزشی پیش از اجرا، نکات آموزشی در اجرای مسابقه، توجه به مشکلات اجرای مسابقه و مدلهای اجرای مسابقه آشنا میکند.
فصل سوم کتاب نیز شامل دو بخش «نکات کلی و عمومی» و «پاسخگویی به سئوالات پژوهش» است که به بررسی پنج مبحث دانستنیهایی درباره ضرورت و اهداف مسابقه برای کودکان و جوانان، ویژگیهای مسابقات موفق و سالم، تقویت بُعد عاطفی و رفتاری، تقویت حس مثبت با پاسخگویی به هیجان و کنجکاوی مخاطب و مسابقه روشی برای انتقال مفاهیم میپردازد.
نظر شما