به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر شهرام رفیع، رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان و معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، پیش از ظهر امروز(15 مهر) در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون کودک، خانواده و جامعه، با بیان اینکه 15 تا 21 مهر به عنوان هفته ملی کودک نامگذاری شده و 17 مهر نیز رو جهانی کودک است، گفت: شعار امسال کودک، خانواده و جامعه است و در این هفته چندین اداره و سازمان با همکاری یکدیگر برنامه های این هفته را گرامی می دارند.
وی با بیان اینکه معاونت بهداشت استان نیز برنامه هایی را در راستای آموزش خانواده ها و جامعه در برخورد با کودکان برگزار می کند تا بیشترین بهره برداری را جهت رشد و نمو کودکان داشته باشیم، افزود: طبق آمار 37 درصد کودکان زیر 5 سال بر اثر ناهنجاری های مادرزادی و 5/24 درصد نیز بر اثر سوانح و حوادث به مرگ و میر دچار می شوند که در مورد نخست بیشتر مواقع نمی توان در آن مداخله کنیم ولی از مورد دوم می توان پیشگیری کرد.
دکتر رفیع، با اشاره به اینکه اگر حوادث و سوانح کودکان را 100 درصد در نظر بگیریم، 70 درصد مربوط به حوادث غیر ترافیکی، تصریح کرد: شایع ترین حوادث غیر ترافیکی مربوط به غرق شدگی با حدود 4/19درصد و رتبه دوم انسداد راه تنفسی با 17 درصد است که می توان در این موارد با آموزش به خانواده ها از بروز این گونه حوادث جلوگیری کرد.
وی اضافه کرد: کشور ایران در مورد حوادث ترافیکی که بیش از 30 درصد مرگ و میرها را به خود اختصاص می دهد جزو رتبه های بالا در جهان قرار دارد که جان بیشتر افراد جامعه اعم از کودکان، نوجوانان و جوانان جان خود را در این گونه حوادث از دست می دهند می توان با بستن کمربند ایمنی برای سرنشینان عقب و استفاده از صندلی مخصوص کودکان، قفل کودک در اتومبیل ها، کاهش سرعت و... از مرگ و میر کودکان بکاهیم.
رئیس مرکز بهداشت خوزستان، موارد حادثه ساز دیگر را برق گرفتگی، سوختگی در خانه، عقرب زدگی، سوار کردن کودکان بر روی موتور و... عنوان کرد و اذعان داشت: یکی از نکات مهم در مورد کودکان، سال های ابتدایی کودک یعنی دوره جنینی تا 8 سالگی است که از اهمیت بالایی برخوردار است و می توان در این سنین با برخورد درست از بسیاری از ناهنجاری های بزرگسالی و بزه کاری ها جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه دین مبین اسلام به تربیت کودکان، مهربانی، نوازش و بوسیدن آنها تأکید بسیاری کرده است، ادامه داد: علاوه بر این ها از بیشترین و شایع ترین علل مرگ و میر و آسیب های کودکان می توان به بیماری های واگیر دار، تنفسی، گوارشی، دهان و دندان و چاقی اشاره کرد که مورد چاقی در روستاها به دلیل استفاده زا غذای سالم تر بسیار کمتر ازکودکان شهری است که از فست فودها استفاده می کنند.
وی با بیان اینکه طبق آمار استان خوزستان به جز شهرستان دزفول که زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان است، دارای 65 هزار و 37 کودک زیر یکسال و 469 هزار و 346 کودک زیر 8 سال می باشد، یاد آور شد: در هفته کودک برنامه هایی از جمله همایش علمی سلامت کودک، نمایشگاه میز غذای سالم برای کودک، پخش بروشور و پکیج در خصوص مسائل بهداشتی کودکان و... برگزار می شود.
پایان پیام/
نظر شما