به گزارش خبرگزاری شبستان، هفتمین شماره ماهنامه دینی، اجتماعی، علمی «درسهایی از مکتب اسلام» به صاحب امتیازی مؤسسه تعلیماتی و تحقیقاتی امام صادق (ع) و مدیر مسئولی فرجالله فرجاللهی منتشر شد.
بنابراین گزارش، یادداشت «دو حادثه تلخ و شیرین» به قلم مهدی پیشوایی در خصوص زلزله آذربایجان و برگزاری شانزدهمین اجلاس کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در تهران و مقالاتی همچون «شیوه حکومت اسلامی» از آیتالله جعفر سبحانی، «بازگشت به قرآن» اثر محمود حکیمی، «مائده آسمانی» از فرجالله فرجاللهی و «مسیحیان و غلو در دین» از یعقوب جعفری از جمله مطالب مندرج در این شماره هستند.
همچنین، «خاطراتی از سفر حج و عمره» از آیتالله احمد بهشتی، «فقیهی فرزانه و مرجعی گرانمایه؛ فرازهایی از زندگی آیتالله العظمی گلپایگانی» از غلامرضا گلی زواره، «چالشهای خانواده و مشکلات تربیتی فرزندان» از اسماعیل نساجی، «تیروئید و بیماریهای آن» از منصور و مرتضی اشرفی از دیگر عناوین و مطالب این شماره ماهنامه «درسهایی از مکتب اسلام» است.
این گزارش می افزاید: در مقاله آیتالله سبحانی درباره حکومت اسلامی ابتدا بر این نکته اشاره شده که وجود حکومت در جامعه امری ضروری است و پس از رد نظریه خوارج در خصوص عدم نیاز به فرمانروایی جز الله و همچنین نقد دیدگاه مارکسیستی شکلگیری جامعه بیطبقه و فاقد حاکمیت در آینده، با اشاره به بیان امیرالمؤمنین(ع) نوشتهاند: وجود حاکم، ضروری است حتی حاکم فاجر، چون حاکم فاجر هم به خاطر این که بتواند حکومت کند، امنیت و تا حدی رفاه ایجاد میکند و از تجاوز دشمنان به مملکت جلوگیری میکند.
آیتالله سبحانی سپس به تبیین شیوه حکومت اسلامی پرداختهاند و ضمن رد نظر اهل سنت که معتقدند پیامبر(ص) درباره حکومت و شیوه آن سخنی نگفتهاند، عنوان کردهاند: از مطالعه قرآن و حدیث میفهمیم که حکومت در اسلام جنبه تنصیصی دارد و این تنصیص در زمان حضور به اسم و در زمان غیبت به وصف است؛ به این معنا که در زمان حضور، هر امام، امام بعدی را معین میکند اما در زمان غیبت با تبیین صفات حاکم، از جمله صفات دینی و اخلاقی او، مشخص میشود که حاکم چگونه فردی باید باشد.
همچنین، در ادامه به شرایط مقبولیت و مشروعیت حاکم پرداخته و بیان کردهاند: حکومت اسلامی را به چهار نوع میتوان تصور کرد؛ یکی این که حاکم به عنوان پادشاه بر مردم حکومت کند، دیگر این که فردی از اشراف و ثروتمندان حاکم شود، نوع سوم این است که فردی از برگزیدگان فکری و عقلی حکومت را به دست گیرد و نوع آخر آن است که فردی با دو ویژگی مقبولیت و مشروعیت بر مردم حکومت کند که هم از استبداد به دور بوده و هم مقبول شرع باشد. سه نوع اول مخدوش بوده و نوع چهارم الگوی مورد پذیرش اسلام است.
شایان ذکر است، ماهنامه «درسهایی از مکتب اسلام» به صاحب امتیازی مؤسسه تعلیماتی و تحقیقاتی امام صادق(ع) و مدیر مسئولی فرجالله فرجاللهی منتشر میشود و علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات درباره نحوه اشتراک این نشریه با شماره 7742384 با پیش شماره 0251 تماس بگیرند.
پایان پیام/
نظر شما