خبرگزاری شبستان: مسجد غمامه، از مساجد تاریخی مدینه است که به فاصلۀ 500 متری غرب مسجدالنبی، مقابل باب السلام در منطقۀ «مناخه» قرار دارد. این مسجد به نامهای «مسجدالمصلّی» و «مسجد عیدین» نیز خوانده شده و رسول اکرم(ص) و بعد از وی نیز خلفاء، نماز عید را در این محل اقامه می کردند.
در وجه تسمیۀ آن به غمامه ( ابر) نقل است که زمانی به هنگام نماز رسول الله(ص) در این محل، ابرهایی بر سر آن حضرت و نمازگزاران سایه افکنده است و به این مناسبت مسلمانان از آن تاریخ این محل را که به مسجدی تبدیل گردید به این نام خوانده اند. برخی نیز پوشش ابر را بر اثر اجابت دعا و نماز باران پیامبر(ص) در این محل دانسته اند.
بنای فعلی مسجد غمامه دارای 6 گنبد با ساختمانی به سبک معماری مساجد عثمانی به مساحت 773 متر مربع با دیوارهای سنگی جلوۀ زیبایی در مدینه دارد. این بنا متعلق به عهد سلطان عبدالمجید عثمانی (1255ق ـ 1277ق) است.
بنای نخست آن در زمان عمر بن عبد العزیز و در همان محلی بوده که رسول خدا (ص) نماز عید را برگزار کرده است. این مسجد بارها باز سازی شده و از آن رو که مورد استفاده عامه مسلمانان بوده عنایت بیشتری نسبت به آن صورت می گرفته است.
طول مسجد 26 متر، عرض آن در حدود 13 متر و مساحت کل آن 338 متر بوده است. این مسجد اکنون توسعه یافته و به سبکی نو ساخته شده است. در این محیط اکنون سه مسجد دیگر با نامهای مسجد امام علی (ع) ، مسجد ابو بکر و مسجد عمر وجود دارد که گویا جدید الاحداث است. تازه تر از آنها مسجد عثمان است که در فاصله ای میان این مساجد و مسجد بلال ساخته شده است.
پایان پیام/
نظر شما