به گزارش خبرنگار شبستان از اصفهان، حجتالاسلام دکتر ناصر رفیعی، در مراسم سنتی- مذهبی قالیشویان شهید اردهال در آستان امامزاده سلطان علی بن محمد باقر (ع) در مشهد اردهال گفت: حضور اهالی فین با چوبدستیهایی که به نماد سلاح دفاعی در حمایت از امامشان به دست دارند مجاهدت، جانفشانی و ولایتمداری 72 تن از یاران امام حسین (ع) در واقعه کربلا در روز عاشورا را تداعی میکند.
وی افزود: همانطور که یاران امام حسین (ع) در کربلا امامشان را تنها نگذاشتند و تا آخرین قطره خون در حمایت از دین خدا و ولایت جانفشانی کردند اهالی فین کاشان نیز هنوز بعد از 1300 سال با تکرار مراسم نمادین نحوه خاکسپاری شهید اردهال فداکاری، مجاهدت و شهادت در دفاع از اسلام و اهل بیت را به گوش همگان میرسانند.
به گفته وی، مجاهد فی سبیل الله، مهاجر از وطن، مبلغ دین خدا و شهید زنده از خصایص حضرت سلطان علی بن باقر (ع) میباشد که مورد تکریم و احترام بزرگان و علمای دین است.
این کارشناس مذهبی برنامه سمت خدا با تأکید بر اهمیت بالای شهادت در ارزش و اعتبار آن در نزد انبیا و ائمه گفت: سلطان علی علی بن باقر (ع) شهیدی دور از وطن است که قبل از ورود امام رضا (ع) برای ارشاد مردم و تبلیغ دین خدا از وطناش هجرت کرد و با مجاهدت در مقابل دشمنان دین خدا را حمایت کرد.
رفیعی با اشاره به اعطای هفت پاداش خداوند به مقام شامخ شهدا در زمان ریختن اولین قطره خون شهید به زمین افزود: بالاترین پاداش شهید نظر به وجه الله و عظمت خدا است.
به گفته وی، شهادت فرهنگ عالی در مضامین ملی ما دارد که پیام جهاد، ولایتمداری و جانفشانی را به ارمغان میآورد.
این محقق و کارشناس مذهبی در ادامه با تأکید بر پیروی شیعیان از رفتار، گفتار و کردار ائمه اطهار (ع) اظهار داشت: معرفت، محبت خالصانه و بیریا، تقرب به خدا با توسل به اهل بیت، عمل به گفتار اهل بیت و ترک نواهی و منهیات پنج ویژگی مؤمن و شیوه رهروی اهل بیت است.
رفیعی با تأکید بر معرفت و شناخت واقعی از شیوه عملی ائمه اطهار برای شیعه گفت: مطالعه و شناخت منابع دینی به ویژه کتب نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه، مضامین خطبه غدیر و دیگر موارد مذهبی برای شیعیان ضروری است.
وی با انتقاد از کمبود معرفت درونی و عرفان معنوی ما نسبت به اهل بیت افزود: معرفت ما از اهل بیت نباید محصور به شناخت مکان زیارتگاه آنها باشد بلکه تفکر، تدبر و تأمل در اخلاق و رفتار ائمه و عمل به آن باید از اولویتهای زندگی ما باشد.
به گفته وی، شناخت ما از وقایع کربلا در نمایشگاه مصائب آن حضرت در روز عاشورا متوقف شده است، در حالی که اخلاق، سخاوت، فرزندداری، همسرداری و شخصیت والای آن حضرت از دیدگاه ما مغفول مانده است.
رفیعی با اشاره به اینکه تکریم و معرفت ائمه منوط به زمان و مکان و مناسبت خاصی نیست، افزود: برگزاری مراسم سنتی- مذهبی قالیشویان شهید اردهال در آیینی هزارساله نشان از محبت و معرفت درونی و معنوی اهالی فین، خاوه و مردم دارالمؤمنین کاشان به اهل بیت است.
وی برگزاری این مراسم و حضور مردم در آن در این بقعه را عامل افزایش توحید، معرفت و محبت به ائمه دانست و گفت: زایران به ویژه جوانان با حضور در این مراسم معنوی در جوار بقعههای متبرکه آلودگیهای قلبی و ناپاکیهای اخلاقی را از وجود خود پاک میکنند.
به گفته وی، بشریت در حال حاضر حتی در غرب و اروپا به این نتیجه رسیده است که برای رسیدن به آرامش روحی و معرفت درونی مظاهری از زیارتگاهها را درست کند تا در آن مکانها با انجام برنامههای مذهبی و معنوی به نشاط روحی، آرامش قلبی و معرفت باطنی برسد، به گونهای که در بیشتر کشورهای خارجی در حال حاضر برای رسیدن به این آرامش یادمانی با عنوان مقبره سربازان گمنام جنگهایشان را احداث کردهاند.
رفیعی تقرب به خدا توسط توسل به اهل بیت و امامزادگان را به عنوان یکی دیگر از ویژگیهای شیعیان در عمل به رفتار اهل بیت یادآور شد و گفت: برگزاری مراسم اقامه عزای اهل بیت و همین مراسم قالیشویان شهید اردهال نمونهای از توسط به اهل بیت و تقرب به درگاه خداوند میباشد، چرا که زیارتگاههای ائمه و نوادگان آنها ملجأ، پناهگاه و مایه آرامش برای متوسلان، درماندگان و دلسوختگان است.
وی اظهار داشت: زیارتگاهها و آستان امامزادگان در اقصی نقاط ایران و تجمع مؤمنان و علاقهمندان ولایتمدار در این زیارتگاهها مایه استواری دین و حفظ روحیه مذهبی و فضیلتهای اخلاقی در بین آحاد جامعه به ویژه قشر جوان است.
مراسم قالیشویان شهید اردهال امروز با حضور 700 هزار زایر و هیئتهای مذهبی از کاشان به ویژه اهالی منطقه فین و روستای خاوه از این شهرستان و شهرستانهای دلیجان، قم و اصفهان همراه با مراسم عزاداری و سوگواری در شهادت سلطان علی بن باقر برگزار شد.
گفتنی است، مراسم سنتی- مذهبی قالیشویان تکرار نمادین مراسم تشییع پیکر امامزاده سلطان علی بن باقر (ع) توسط مردم فین کاشان و خاوه در 1314 سال قبل به عنوان تنها مراسم مذهبی ایران است که به تاریخ هجری شمسی برگزار میشود.
امامزاده حضرت سلطان علی بن محمد باقر (ع) در قرن دوم هجری قمری بنا به دعوت مردم ولایتمدار کاشان و اهالی فین و به امر پدر بزرگوارش حضرت امام محمد باقر (ع) برای ترویج و تعلیم شریعت مقدس اسلام عازم کاشان شد که پس از سه سال ارشاد و هدایت مردم در منطقه اردهال کاشان گرفتار مزدوران ظالم هشام بن عبدالملک مروان شده و پس از یک جنگ نابرابر به طور ناجوانمردانه و مظلومانه مانند جد بزرگوارش امام حسین (ع) به شهادت میرسد.
مشهد اردهال در 45 کیلومتری غربی کاشان واقع شده است.
پایان پیام/
نظر شما