نگاه رسانه ها به تنش مرزی ترکیه-سوریه

رسانه ها و کارشناسان با اشاره به تنش مرزی میان ترکیه و سوریه دامن زدن به آن را برای منطقه خطرناک دانسته اند.

تنش های میان آنکارا و دمشق با حملات توپخانه ای طرفین وارد فاز جدیدی شده است.
در حالی که سوریه اعلام کرده است که درباره گلوله های شلیک شده از خاک این کشور به داخل ترکیه که چند کشته و زخمی برجای گذاشت تحقیق می کند اما ترکیه سیاست تندتری اتخاذ کرده است.
ترکها در واکنش به حمله توپخانه ای سوریه مناطقی را در داخل خاک این کشور گلوله باران کردند که حاصل آن برجای ماندن شماری کشته و زخمی بود.
در کنار این واکنش نظامی ترکها پارلمان این کشور نیز طرح اردوغان برای اجرای عملیات در خارج کشور را تصویب کرد تا دو کشور بیش از قبل خطر جنگ را احساس کنند.
تنش مرزی میان ترکیه و سوریه مورد توجه رسانه ها و محافل خبری واقع شده است به طوری که دیلی تلگراف در مطلبی به قلم کوغلین نوشته است: ترکیه بیش از یکسال است که در اقدامات علیه نظام بشار اسد نقش مهمی بازی می کند.
ترکیه به همراه برخی کشورهای حوزه خلیج فارس همانند عربستان و قطر از هیچ اقدامی برای سرنگونی نظام بشار اسد و علویان خودداری نکرده است.
این روزنامه ضمن هشدار به کشورهای غربی و ناتو برای درگیر کردن خود در سوریه آنرا کمکی به طرحهای اسلامی اردوغان توصیف کرده است.
روزنامه فایننشال تایمز نیز می نویسد: حادثه فرود آمدن چند گلوله توپ به منطقه آکاکالی ترکیه و کشته شدن چند نفر نباید مقدمه ای برای جنگ میان سوریه و ترکیه باشد.
این روزنامه بیان کرد: واکنش ترکیه به این حملات خطر جنگ داخلی مخرب در سوریه را گسترش می دهد و منطقه خاورمیانه را در معرض جنگ منطقه ای قرار می دهد.
روزنامه فوق گزارش داد: درگیری محدود مرزی نباید به جنگ منجر شود زیرا به نفع ترکیه و سوریه نیست که وارد جنگی تمام عیار شوند به ویژه که ترکیه از مخالفتهای مردمی در قبال هر جنگی علیه سوریه آگاه است.
این روزنامه می افزاید: احدی در منطقه خواستار جنگ ویرانگر جدیدی نیست و راهکار این موضوع نیز پایان خشونتها در سوریه است.
اما محمد ایوب استاد دانشگاه میشگان در مطلبی در روزنامه گاردین نوشته است: ترکیه نباید خود را وارد باتلاق سوریه کند.
وی می افزاید: ترکیه با توجه به اینکه در همسایگی سوریه قرار دارد نمی تواند همانند آمریکا و عربستان از باتلاقی که انتظار آن را می کشد بگریزد.
ایوب می نویسد: دولت ترکیه امیدوار بود که نظام بشار اسد خیلی زود از پای درآید اما با گذشت زمان این انتظار به یاس مبدل شد.
ایوب می افزاید: دولتمردان ترکیه با همراهی برخی کشورهای حوزه خلیج فارس برای به زانو درآوردن نظام سوریه از هیچ کوششی فروگذاری نکردند.
وی می نویسد: اردوغان با این امید که نظام بشار اسد سرنگون می شود و می تواند دولتمردان جدید در سوریه را در کنار خود داشته باشد و نیز بدست آوردن رضایت آمریکا خود را وارد بحران سوریه کرد اما عدم سقوط نظام اسد ترکیه را وارد چالش کرد.
وی بر ضرورت بازنگری مقامات آنکارا در قبال مواضع خود در قبال دمشق به منظور جلوگیری از فرو رفتن در باتلاق آن هشدار داد.

 

کد خبر 179874

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha