معارف اهل بیت(ع) به عنوان شرح و تفسیر قرآن در اختیار بشر قرار دارد

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه معارف اهل بیت(ع) به عنوان شرح و تفسیر قرآن در اختیار بشر قرار دارد، گفت: باید تلاش کنیم این معارف بلند را در تفسیر وارد کرده و از این مبانی بلند غفلت نکنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله صادق آملی لاریجانی، امروز (13مهر) در مراسم افتتاح دانشگاه علوم و حدیث گفت: جهان امروز نیاز بسیار مبرمی به معنویت دارد و بشر در طول قرون اخیر همه راه های معقول عقلانی را پیموده و راه های مختلف را تجربه کرده و دوباره بازگشت به معنویت پدیدار شده است.

 

وی ادامه داد: بشر از کسرت تعلقات مادی و توجهات مادی سرخورده شده و اکنون تشنه معارف حقه است که در این میان قرآن نسخه معتبر الهی در دسترس بشر بوده و کلمات و معارف اهل بیت به عنوان شرح و تفسیر قرآن در اختیار آنها قرار دارد.

 

رئیس قوه قضائیه گفت: باید تلاش کنیم که این معارف بلند آسمانی شناسایی و معرفی شود و راهی به سوی این معارف قرآن و حدیث پیدا کنیم و از معارف بلند آن غفلت نکنیم.

 

آیت الله آملی لاریجانی گفت: حقایق بلند آسمانی در کتب و صحف انبیا موجود بوده و ما باید به این حقایق دست یابیم و در زمان ما طریق آن سنت پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) است.

 

وی تاکید کرد: قرآن تبیان کل شی است و باید به آن توجه کرده و در جامعه نهادینه و از مسائل و مفاهیم بلند آن بهره بگیریم.

 

رئیس دستگاه قضا با اشاره به احادیث بسیار در کتب علمی، گفت: ما به روایات فقط برای احکام نباید مراجعه کنیم بلکه باید برای فهم کتاب خدا هم به آن مراجعه کرده تا مفاهیم آن را دریابیم.

 

آیت الله آملی لاریجانی گفت: معارفی همانند حقیقت شناسی، توحید، انسان شناسی، امام شناسی، قرآن شناسی، اخلاق و... از جمله معارفی است که در روایات آمده و همه این معارف حقه هستند.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: برخی حرف های افراطی در باب عقل گرایی است و از طرف دیگر نقل گرایی هم وجود دارد که راه را برای رسیدن به معارف بسته اند.

 

رئیس قوه قضائیه بیان داشت: حتی برخی حرف ها توسط سکولارها بیان شد که می گویند موضوع عقل همه مسائل را حل می کند و نیازی به معارف و قرآن نداریم.

 

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه دین برای برآوده کردن نیازهای ما آمده است گفت: ما در مواجه با کتاب و سنت با این افراط ها روبرو هستیم و ما می توانیم از یک عقل گرایی معتدل دفاع کنیم.

 

وی تاکید کرد: مراجعه به کتاب و سنت یک اصل است و ما یک امر ضروری برای یافتن طریق برای کمال انسانی می دانیم. برای ما که در جامعه دینی تنفس می کنیم و قرآن و روایات را قبول داریم باید ببینیم که نظر قرآن و روایات در خصوص انسان چیست؟ آیا قرآن و روایات نیز همین مسائل را می گویند که در علوم انسانی وجود دارد؟

 

رئیس قوع قضائیه گفت: چه دلیلی دارد ما به یک علوم انسانی برویم که ریشه بیگانه در آن است و با تصویری غلط از انسان حرکت می کند که البته با تلاش علمای ما در طول قرون کارهای بسیاری انجام شده و خیلی از کارها نیز باقی مانده که باید انجام دهیم.

 

آیت الله آملی لاریجانی با تاکید بر نظام اخلاقی معقولی، گفت: این امر ضروری است و ما هنوز نظام اخلاقی معقولی را از کتاب و سنت استخراج نکرده ایم.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری افزود: استفاده معرفتی از آیات و روایات باید داشته باشیم و اگر بخواهیم در علوم انسانی تحول ایجاد کنیم باید روایات و آیات را برای این علوم معرفی کنیم.


پایان پیام/

کد خبر 179841

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha