سینما بهمن سنندج، یک مجتمع تفریحی و رفاهی

سینما بهمن سنندج پس از بازسازی در زمینی به ابعاد 50 در 30 متر به سه طبقه تبدیل شده و در ضلع جنوب شرقی دارای زیرزمینی به مساحت 60 متر مربع است و می توان گفت این پروژه به یک مجتمع تفریحی و رفاهی تبدیل شده است.

خبرگزاری شبستان// سنندج


یکی از بزرگترین و قدیمی ترین سالن های سینما در استان کردستان، سینما بهمن سنندج واقع در نقطه مرکزی  شهر سنندج است.


به نقل از قدیمی های شهر سنندج، زمین سینما بهمن امروز، باغ زیبایی با درختان گیلاس مربوط به فردی به نام عبدالحمید معرفت بوده است.


عملیات خاک برداری و پی کنی این باغ زیبا برای ساخت سینما از سال 1348 آغاز و سال 49 کار ساختمانی آن آغاز شد.


 

پیمانکاری و عملیات ساخت سینما را مهندس فرقانی اهل تهران بر عهده داشت و مرحوم مهندس شیخ عطاری به عنوان مهندس ناظر در این پروژه همکاری داشته است.


این سینما بعد از پیروزی انقلاب با نام سینما قدس و در ابتدا توسط بنیاد مستضعفان و جانبازان وقت و سپس در سال 68 پس از انجام مراحل قانونی و توافق با صاحب سینما و انتقال سند آن، در مالکیت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و با نام سینما بهمن فعالیت خود را ادامه داده و در خدمت شهروندان سنندجی بوده است.


در سال 74 ودر پی سیاست های وقت مدیران مجتمع خدمات سینمایی حوزه هنری مبنی بر استفاده بهینه سالن ها و بهره برداری از فضاهای موجود در طبقه فوقانی سینما اقدام به ساخت سالن کوچک با گنجایش 150 صندلی کرد، این سالن هم با نام محلی سیروان در اول مهرماه سال 76 با اکران فیلم گبه فعالیت خود را اغاز کرد.


از ابتدای خرداد ماه سال 86 عملیات تجهیز و بازسازی سینما بعد از 40 سال با مشارکت استانداری کردستان و موسسه سینما شهر آغاز شد و هم اکنون با مساحت کل دو هزار و 850 متر مربع در سه طبقه شامل سه سالن نمایش با ظرفیت 760 صندلی سینمایی و کاربری مختلف، گیم نت، کافی شاپ، گالری به مساحت 200 متر مربع، کلاس های آموزشی با پیشرفته ترین امکانات صوتی و تصویری، سیستم های سرمایشی و گرمایشی آماده ارائه خدمت به شهروندان می باشد.


سینما بهمن سنندج با وجود قرار گیری موانع و مشکلات زیاد بر سرراه پروژه و تاخیر در اجرایی شدن آن به یکی از بهترین مجموعه های سینمایی کشور تبدیل شده است.


این گفته را نه طراحان پروژه بلکه موسسه های سینمایی معتبری همچون موسسه سینما شهر و سازمان توسعه سینمایی سوره پس از بازدید از پروژه اظهار کرده اند.


علیرغم موجود بودن پروژه و نه اینکه یک طراحی از ابتدا و در زمین خالی باشد، تمامی استانداردها و ضوابط موجود در ارتباط با طراحی سینما در این پروژه رعایت شده است.


مساحت کل مجموعه بالغ بر 2850 متر مربع ، مساحت طبقه همکف 1500 متر مربع، مساحت طبقه اول 800 متر مربع و طبقه دوم نیز 550 متر مربع می باشد.


 

با توجه به اینکه این پروژه یک پروزه بازسازی بود با مشکلات عدیده ای با لحاظ طراحی معماری مواجه بود، از جمله اینکه باید فضاهای جدید با توجه به وضع موجود و عدم تداخل با سیستم سازه ای و سیستم تاسیساتی موجود طراحی می شد.


لذا طراحی فضاهای این پروژه با محدودیت های زیادی مواجه بوده و زمان و انرژی بسیار زیادی صرف شد تا نهایتا به استخوان بندی فضاهای جدید دست یافته شود.


این مجموعه در ابتدا فقط دارای دو سالن نمایش، یک لابی اصلی و یک راهروی خروجی طولانی به عرض 4 متر بود که معمولا برای نمایشگاههای صنایع دستی و کتاب و ... استفاده می شد.


تصمیم نهایی که تیم طراحی در این زمینه گرفت این بود که دیوار سالن نمایش اصلی را 4 متر به درون سالن جابجا کرده تا این سالن کمی کوچکتر شده اما در عوض عرض فضای جانبی سالن تبدیل به 8 متر شود که در طول 50 متر مساحت مناسبی جهت طراحی فضاهخای جانبی در سه طبقه در کنار سالن اصلی نمایش بوجود آورد و در میان این فضای طویل یک ووید برای نورگیری طبیعی فضاها و دو پل برای ارتباط این فضاها در نظر گرفته شد.


نکته مهمی که برای طراحی این پروژه حائز اهمیت بوده است توجه به مردمی بودن آن و ماهیت فضاهای در نظر گرفته شده بوده که به این لحاظ، سیرکولاسیون و نحوه حرکت سیال در روابط مابین فضاها در نظر گرفته شده است تا هم واجد تنوع در فضاهای ارتباطی باشد و هم امکان دسترسی به فضاها را آسانتر کند.


یکی از تصمیمات مهم تیم طراحی در نظر گرفتن ووید مرتفع در مرکز فضاهای جانبی مجموعه بوده است که در طبقات بالایی با طراحی دو پل ارتباط طرفین ووید میسر شود.


همچنین در این پروژه نمای طراحی شده سینما بیشترین انرژی خود را بر روی نور در شب متمرکز کرده است نوارهای افقی مابین شیارهایی در نظر گرفته شده و این نوارهای نوری در شب به فواصل زمانی منظم تغییر رنگ می دهند.


 

به گفته طراحان با این کار دو هدف عمده دنبال شده است: اول اینکه عملکرد مجموعه ای مانند سینما که شب ها نیز زنده و فاعل است بهتر تعریف می شود و دوم اینکه به مردم شهر یاداوری کند ساختمان های ما در شهر سنندج می توانند در شب ها در نمای خود دارای نور مصنوعی باشند تا زندگی در شب نیز معنا و مفهوم خاص خود را پیدا کند.
 

پایان پیام/

کد خبر 179694

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha