روسیه تا نهایت توان خود از سوریه حمایت می کند

استاد دانشگاه تهران با اشاره به حمایت همه جانبه روسیه از نظام "بشار اسد" گفت: روسیه و آمریکا هیچیک به این سمت که تقابل نظامی داشته باشند، حرکت نخواهند کرد.

دکتر "بهرام امیراحمدیان" استاد دانشگاه تهران و کارشناس مسائل روسیه و قفقاز در پاسخ به این سوال که حمایت روسها از سوریه تا کجا ادامه خواهد یافت گفت: روسیه تا جایی که منافع ملی اش اجازه بدهد به حمایت از سوریه ادامه خواهد داد. این اصلی بین المللی است که هر کشوری در راستای منافع ملی خودش با کشورهای دیگر رابطه داشته و حرکت می کند. اگر مسکو ببیند که ورود به یک مبحثی به منافع ملی اش بر اساس راهبردهایش لطمه زده و یا منافعش را به حد دلخواه تامین نمی کند، طبیعی است که در روش خودش تغییراتی اعمال می کند.
وی در بیان امکان رویارویی نظامی بین آمریکا و روسیه بر سر سوریه اظهار داشت: آمریکا مستقیما در تحولات سوریه حضور نظامی ندارد اما برخی شائبه ها در مورد حمایت این کشور از گروههای مخالف وجود دارد، این مسئله اثبات نشده است و به همین دلیل روسیه نمی خواهد به این دلیل با آمریکا رویارویی نظامی داشته باشد. از دهه 1960 شوروی سابق و آمریکا با هم درگیری مستقیمی نداشته اند، آنها به همپیمانان خود تسلیحات داده اند اما بجز بحران خلیج خوکها که از بیم درگیری اتمی هر دو طرف کوتاه آمدند، رویارویی جدی بین این دو وجود نداشته است.
دکتر امیراحمدیان در ادامه اظهار داشت: حال اگر در سوریه منافع روسیه با منافع آمریکا در تضاد قرار گیرد، هیچکدام از طرفین علاقه نخواهند داشت که رویارویی نظامی داشته باشند چون هزینه های گزافی برای آنها دارد. نکته دیگر این که روسیه که پایگاه نظامی اش در بندر طرطوس سوریه تنها پایگاه این کشور در ماوراء بحار است، مایل به حفظ این پایگاه است. روسیه سعی می کند که وضعیت خودش را تثبیت کند از این رو می کوشد در معادلات سوریه طرفین به یک نوع مصالحه دست یافته و از درگیری که به تغییر نظام این کشور می انجامد، اجتناب شود. مشخص نیست که اگر نظام دیگری در سوریه روی کار بیاید به تعهدات بین المللی بشار اسد پایبند باشد. روسیه و آمریکا هیچیک به این سمت که تقابل نظامی داشته باشند، حرکت نمی کنند. منافع ملی روسیه هم ایجاب می کند که تا درجه نهایت حمایت از سوریه پیش برود.
استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: این در حالی است که مخالفان اصرار دارند بشار اسد کنار برود و موضوع کنار رفتن حکومت سوریه به رهبری حزب بعث مطرح نمی شود. ممکن است این مسئله به این صورت تعبیر شود که نظام اسد می تواند باشد اما خود وی از قدرت کناره گیری کند.

کد خبر 179636

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha