به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، سید سعید اسکویی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین پیش از ظهر امروز (12 مهر) در کارگروه امور بانوان و خانواده استان که در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: برای اینکه بدن سالمی داشته باشیم باید به بحث غذا و تغذیه توجه ویژه ای صورت گیرد، تا آنچه نیاز بدن است، تأمین شود.
وی ادامه داد: در بررسی های انجام شده در کشور ما و استان قزوین، کمبود آهن در افراد وجود دارد به طوری که 30 درصد خانم ها کمبود منابع آهن دارند و هشت تا 12 درصد نیز دچار کم خونی آهن هستند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین اضافه کرد: آهن از جمله منابعی است که در رشد سلول های بدن، مورد نیاز است و کمبود آهن در ضریب هوشی افراد بسیار موثر است به طوری که کمبود آهن بین پنج تا 15 نمره ضریب هوشی فرد را کاهش می دهد و پایین آمدن ضریب هوشی دانش آموز به دلیل کمبود آهن اثرات بسیار نامطلوبی را به دنبال دارد.
وی افزود: یکی از اقداماتی که در راستای تأمین منابع آهن می توان، انجام داد، استفاده از قرص آهن است که از این رو لازم است طرح آهن یاری در مدارس اجرا و قرص آهن برای دانش آموزان مدارس دخترانه در مقاطع راهنمایی و دبیرستان تأمین شود.
اسکویی اعلام کرد: با اجرای این برنامه، دانش آموزان دختر مقاطع راهنمایی و دبیرستان طی 16 هفته، هر هفته یک قرص آهن را مصرف می کنند و این امر در پیشگیری از کمبود آهن بسیار موثر است.
وی توضیح داد: در این طرح 211 دبیرستان دخترانه با 26 هزار و 937 دانش آموز و 195 مدرسه راهنمایی با 24 هزار دانش آموز زیرپوشش این طرح قرار می گیرند که 100 هزار قرص برای این مدارس نیاز است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین یادآور شد: برای اجرای این طرح، با توجه به محدودیت اعتبار، لازم است مساعدتی صورت گیرد و خرید قرص آهن 10 تا 12 میلیون تومان و اقدامات آموزشی و تکثیر سی دی های آموزشی نیز حدود 5 میلیون تومان هزینه دارد و با توجه به اهمیت این طرح، لازم است توجه ویژه ای نسبت به اجرای این برنامه صورت گیرد.
وی با اشاره به غنی سازی نان در استان اظهار کرد: یکی از اقداماتی که در راستای پیشگیری از کمبود آهن در افراد در استان قزوین در حال انجام است، غنی کردن نان به وسیله آهن است به طوری که در کارخانه های تولید آرد، این آهن به روش ویژه ای به آرد اضافه می شود و نانی که در استان توزیع می شود، نان غنی شده با آهن است.
اسکویی تأکید کرد: البته این نان غنی شده، کمبود آهن را از بین نمی برد بلکه موجب می شود فرد دچار کمبود آهن نشود و درمان کننده کم خونی آهن نیست بلکه از ابتلا فرد به کمبود آهن پیشگیری می کند.
وی در ادامه با اشاره به برنامه های هفته جهانی کودک افزود: در سال جاری شاهد برنامه های جامع تری در حوزه کودک هستیم به طوری که دانشگاه علوم پزشکی نیز در این راستا جلسه ای را تشکیل داده و مصوباتی را داشته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین خاطر نشان کرد: یکی از برنامه های دانشگاه علوم پزشکی به مناسبت هفته جهانی کودک، آموزش مهارت فرزندپروری است چراکه تربیت فرزند یک علم است و در دنیای امروز لازم است والدین به این علم خود را تجهیز کنند.
پایان پیام/
نظر شما