به گزارش خبرگزاری شبستان، در این برنامه حجت الاسلام محمد پویا به عنوان کارشناس به این سوال که آیا آیه «قُلْ إِنَّ اللَّهَ یُضِلُّ مَنْ یَشاءُ وَ یَهْدِی إِلَیْهِ مَنْ أَنابَ» (رعد/27) با عدل الهی منافات ندارد؟ پاسخ می دهد.
بر اساس تعالیم دینی، جهان آفرینش بر اساس عدالت بنا شده است. خداوند به هر موجودی به اندازه شایستگی هایش مواهب و نعمتهایی ارزانی داشته است.
عدل الهی از آموزه های بنیادین و اساسی در گسترة مباحث مربوط به مبدأ و معادباوری بر شمرده می شود، که همواره در طول تاریخ اسلام، بحث و فحص فراوانی را به خود اختصاص داده و موجب پیدایش و رشد گرایش های ناهمگون اعتقادی در عالم اسلام شده است.
ترجمه آیه6 سوره رعد این است که: «بگو در حقیقت خداست که هر کس را بخواهد بیراه میگذارد و هر کس را که (به سوی او) بازگردد به سوی خود راه مینماید.» و آیاتی دیگر در قرآن وجود دارد که انسان را مختار میداند؛ «إِنَّا هَدَیْناهُ السَّبِیلَ إِمَّا شاکِراً وَ إِمَّا کَفُوراً» ما راه را به او نشان دادیم، یا سپاسگزار خواهد بود یا نا سپاس.
با توجه به این دو آیه، همیشه اعمال و کردار انسان نتایج و ثمرات و بازتاب خاصی دارد از جمله اینکه؛ اگر عمل نیک باشد، نتیجة آن روشن بینی و توفیق و هدایت بیشتر به سوی خدا و انجام اعمال بهتر است چنانچه میفرماید: «یا ایها الذین آمنوا ان تتقوا الله یجعل لکم فرقاناً» (ای کسانی که ایمان آوردهاید! اگر تقوا و ترس از خدا داشته باشید خداوند بشما فرقان بخشد.
برنامه "حریم ایمان" به سردبیری و مجری کارشناسی مریم کلانتری و تهیه کنندگی فاطمه سالمی روزهای زوج از ساعت8:35 به مدت 20 دقیقه از شبکه رادیویی قرآن بر روی آنتن می رود.
پایان پیام/
نظر شما