عدم تحقق بودجه تحقیقات در شرکت های دولتی

دومین جشنواره بین المللی جوایز تحقیق و توسعه ایران با همت انجمن تخصصی مراکز تحقیق و توسعه صنعت، معدن و تجارت و با حمایت معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی رییس جمهور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، دومین جشنواره بین المللی جوایز تحقیق و توسعه ایران عصر روز سه شنبه در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما و با حضور مسئولین صنعت، معدن و تجارت، آموزش و پرورش، علوم تحقیقات و فناوری و سفرای برخی کشورها برگزار شد.

 

این جشنواره در 5 حوزه پژوهشگر، کتاب، پایان نامه، محصول، واحد تحقیق و توسعه و ایده برگزار و برندگان هر بخش معرفی و جوایزی به برگزیدگان جشنواره از سوی هیئت داوران به سرپرستی سید فرهنگ فصیحی اهدا شد.

  

همچنین در بخش برترین ایده ها 10 ایده برتر دانش آموزی، 10 ایده برتر دانشجویی و 5 پایان نامه انتخاب شدند و وعده داده شد که بیشتر این ایده ها با حمایت انجمن تحقیق و توسعه صنایع و معادن و تعدادی از شرکت ها و صنایع خودرو سازی به مرحله تجاری سازی برسند. 

 

برگزیدگان این جشنواره از بین 114 کاندیدا انتخاب شدند. همچنین 2 جایزه در بخش پژوهشگر، 6 محصول برتر، 5 واحد تحقیق و توسعه برتر و 5 جایزه در بخش کتاب اهدا شد.

 

به گزارش دبیر خانه جشنواره در بخش پژوهشگر تعداد 102 فرم، در بخش کتاب 85، پایان نامه 81، محصول 126، واحد تحقیق و توسعه 100 ، ایده 242، ایده دانش آموزی 176 و جمعا 912 فرم دریافت و از این تعداد 412 فرم به تایید رسیده بود.

 

بر اساس همین گزارش بیشترین تعداد شرکت کننده با 34.22 درصد مربوط به حوزه ایده بود.

  

همچنین در طی مراسم این جشنواره حمید طاهباز توکلی دبیر انجمن تخصصی مراکز تحقیق و توسعه صنایع و معادن به اهداف جشنواره پرداخت و گزارشی از عملکرد جشنواره ارائه کرد.

 

وی به سه محور جدید ایده دانش آموزی، ایده دانشجوی و پایان نامه های مورد نیاز در صنعت در این جشنواره اشاره کرد و افزود: امسال با رشد سه برابری در تعداد ثبت نام کنندگان در جشنواره روبرو بودیم.

 

طاهباز توکلی با اشاره به اهمیت تکمیل چرخه ایده تا محصول و حرکت به سمت توسعه صنعتی اشاره کرد و افزود: می خواهیم کاری کنیم که قشر دانشجو ودانش اموز بداند که یک ایده چگونه تبدیل محصول می‌شود و فرآیند 16 مرحله ای ایده تا محصول و بازار چگونه طی می شود.

 

وی با بیان این‌که نیروی انسانی سرمایه اصلی کشور است، گفت: متاسفانه طی چند دهه اخیر هر وقت کشور دچار بحران اقتصادی شده، بودجه تحقیقاتی شرکت‌ها در اولین گام کم شده است.

 

وی افزود: ارزش گردش مالی دنیا بالغ بر 70 هزار میلیارد دلار است که سهم ایران در این رقم به 350 میلیارد دلار می رسد، اما متاسفانه توجه چندانی درکشور به تحقیقات صنعتی نمی‌شود.

 

توکلی با بیان این‌که طبق برنامه پنجم توسعه باید یک تا سه درصد از بودجه شرکت‌های دولتی به تحقیق و پژوهش اختصاص یابد، افزود: متاسفانه آمار نشان می‌دهد این سهم که به حدود 3.5 میلیارد دلار می‌رسد، تاکنون محقق نشده است.

 

دبیر انجمن تحقیق و توسعه صنایع و معادن تصریح کرد: ‌امروز قدرت در دستان کسانی است که روی امواج فن‌آوری نشسته اند، بنابراین ما نیز چاره‌ای جز سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق و توسعه نداریم.


پایان پیام/

کد خبر 179221

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha