اسراییل؛ ناگزیر از عقب نشینی استراتژیک

سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل تابعی از ضعف در نفوذ در کشور های هم پیمان بر سر جلوگیری قاهرانه از فعالیت های هسته ای ایران است که خود نشانگر عقب نشینی استراتژیک از مواضع پیشین خود در قبال با ایران می باشد.

خبرگزاری شبستان: بازتاب رسانه ای سخنان رییس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل، آنقدر گسترده بود که بسیاری از رسانه های مطرح دنیا ایران و مسئله هسته ای آن را مهمترین موضوع و سوژه بررسی شده توسط کشورهای دنیا، تلقی کرده اند. همچنین شیرین کاری بنیامین نتانیاهو رییس جمهور رژیم صهیونیستی در تقابل با مواضع پیشین خود مبنی بر ترسیم و تعیین خطوط قرمز فوری نیز در شکل خود، موضوع هسته ای کشورمان را بیش از پیش پررنگ کرد. بسیاری این اقدام نتانیاهو را همانند یک اقدام غیر متعارف یا کودکانه تلقی کرده اند ولیکن باید در این مورد جانب انصاف را رعایت کرد. در همین رابطه باید تصریح کرد گرچه سخنرانی این شخص خالی از بیان هرگونه راهبرد امنیتی یا استراتژیک بود وعلاوه بر آن نشانگر عمق ناتوانی تراژیک اسراییل در وقفه انداختن به تهدید های هرروزه جنگی است ولیکن باید اذعان داشت این حرکت نمادین در اوج تدبیر وتیزهوشی صورت گرفت زیرا یک سخنرانی میان تهی وکلیشه ای را تبدیل به یک تابلو خبری با موضوع پرتب وتاب و دردسر آفرین با عنوان ایران کرد.
همانطور که برهیچ کس پوشیده نیست تهدید های نظامی وامنیتی اسراییل در مورد ایران، تاکنون پایان پذیر نبوده و در حال حاضر این رژیم جعلی به هرطرقی خواسته است تا جامعه بین الملل وهمچنین قدرت های بزرگ را باخود همراه سازد. این اقدام وعملکرد فعالانه اسراییل در چند ماهه اخیر به اشکال گوناگون نمایان گر شده است. از تهدید موشکی پایگاه های هسته ای ایران گرفته تا ترغیب کشور کانادا ودیگر کشورها برای بلوکه کردن روابط دیپلماتیک با کشورمان وهمچنین فعالیت های تبلیغاتی برای تحت الشعاع قرار دادن اجلاس پرشکوه جنبش عدم تعهد و مجمع عمومی سالانه سازمان ملل متحد...در همین رابطه آنچه که هم اکنون موجب ناکامی ها و شکست های استراتژیک شده است عدم ضمانت اجرا و حمایت های مادی و معنوی دیگ کشورها با طرح های هزینه آفرین و بی صبرانه اسراییل است. به تبع همین شکست هاست که دیگر بی اعتبار بودن اظهارات دولت اسراییل در مورد حملات آتی به ایران واز این قبیل طرح ها بر همگان مفروض است. موید ادعای بالا سرباز زدن اخیر اوباما از فشار های مکرر دولت نتانیاهو می باشد. ریسس جمهور آمریکا در برنامه ای تلویزیونی در پاسخ به خبرنگاران گفت: تحرکات عجولانه اسراییل برای برطرف کردن تهدید ایران در منطقه اثرات زیان باری خواهد داشت که منافع ملی آمریکا را متزلزل می کند. او در ادامه افزود، جامعه بین الملل در این رابطه درک عمیقی دارد(اشاره به اگاهی فزاینده جامعه بین الملل از تبعات جنگ فرامنطقه ای با ایران).
افزون بر این ها وزرای خارجه کشورهای دائم شورای امنیت نیز در هم اندیشی ای در رابطه با ادامه مذاکرات هسته ای با ایران راهکار های تنش زا وتحرک آفرین جنگ را به شدت رد کرده و با اشاره به احتمال درگیری نظامی با ایران در جبهه اسراییل هزینه های جنگ رامتوجه تمامی کشورهای منطقه در شرایط بحران کرده اند. همچنین توصیه به پیگیری ادامه مذاکرات با ایران به نمایندگی کاترین اشتون نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز به عنوان الگویی برای شرایط فعلی در برخورد با ایران تاکید شد. تمامی این داده ها دال بر عدم توانایی اعمال قدرت سیاسی مازاد بر وضعیت فعلی است، به طوری که تنها رویکردی که می توان برای رفتار فعلی در تفابل با ایران لحاظ کرد فشار اقتصادی تحریم های چند جانبه و از سرگیری مذاکرات می باشد. یعنی تنها موردی که خلا تصمیم گیری در رابطه با ایران را پرمی کند الگویی است که با استفاده از فشار های تحریم راه های مذاکره وچانه زنی با ایران هموار تر شود.
تحلیل بالا سعی در افزایش شکاف رویکرد های مواجهه غرب واسراییل با هم است. اگرملاحظه دقیقی در این رابطه صورت پذیرد، نتیجه ای که حاصل می آید برهم ریختگی توازن تصمیم به ضرراسراییل است، همین امر اشاره شفافی به عدم همیاری کشورهای اتحادیه اروپا وآمریکا با اقدامات خودسرانه اسراییل دارد. تمامی این فاکتور ها سبب ساز رویکردی شده است که کارشناسان بین الملل آن را عقب نشینی استراتژیک اسراییل نامیده اند که در آن تمامی راهبرد ها ذیل دوهدف اصلی قرار می گیرند. این دوهدف عبارت اند از اصل صیانت از موجودیت که ناظر بر تامین حداقل امنیت مرزی وسیاسی است و دیگری حفظ شرایط و موقعیت های قدرت و مبارزه منفعلانه مبتنی بر استرداد همیاری کشورهای متحد است که مبتنی بر حفظ وضع موجود به نفع خویش می باشد.
در خلاصه موارد فوق اهمیت از بین بردن تهدید های منطقه و جهانی جای خود را به الگویی داده است که در آن سعی در فروکش کردن معاضدت های بین المللی فعلی داده است که این نشان دهنده ترس و عدم رقابت جویی در رفتار های اخیر است.
پایان پیام/
 

کد خبر 179123

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha