ازدواج محصول واقع گرایی اسلام نسبت به نیازهای انسان است

وقتی صحبت از ازدواج می شود باید توجه کرد که اسلام انسان و عالم را واقعی دیده است، این انسان مجموعه ای از نیازها دارد که باید در بستر واقعی و با جهت گیری به سمت فلاح و رستگاری دائمی به آنها پاسخ داده شود.

حجت الاسلام فاضل حسامی، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در رابطه با اصول یک ازدواج موفق و خداپسندانه به خبرنگار شبستان گفت: در  مورد ازدواج و البته دیگر مواردی که انسان در زندگی خود با آنها مواجهه دارد، یک اصل اساسی در اسلام تعریف شده و آن واقع گرایی است، به بیان بهتر بر مبنای دین مبین اسلام اموری همچون ازدواج واقعی قلمداد می شود و نگاه وهمی و خیالی نسبت به آنها وجود ندارد.

وی اظهار کرد: انسانی که اسلام معرفی می کند دارای ابعاد جسمی و روحی و عاطفی است، این انسان نیازهایی در حوزه های جسمانی روحی دارد که اسلام از کنار آنها بی تفاوت عبور نکرده است. 

 

ضرورت پاسخ دهی به نیازهای انسان در بستری واقعی

حجت الاسلام حسامی ادامه داد: وقتی صحبت از ازدواج می شود باید توجه داشته باشیم که چون اسلام انسان و کل عالم را واقعی دیده است و این انسان مجموعه ای از نیازها را دارد باید قاعدتا در بستر واقعی به آن پاسخ داده شود؛ از طرف دیگر جهت گیری تامین این نیازها باید به سمت فلاح و رستگار دائمی باشد.

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تصریح کرد: این موارد مجموعه ای از قواعد را تشکیل می دهند که با هم جفت و جور شده اند، یعنی نمی توانیم بگوییم که کسی رابطه جنسی غیر قاعده مند داشته باشد و به فلاح و رستگاری برسد، به این معنا که عاقبت خیر و رستگاری در گروی این است که رفتار جنسی انسان نیز قاعده مند و متناسب با نیازهای روحی و عاطفی جسمی و روحی باشد.

 

انحراف انسان از دو مجرا
وی عنوان کرد: بنابر تفاسیر یاد شده از مسئله ازدواج و نگاه اسلام به این مسئله، معلوم می شود که اسلام به ازدواج جایگاهی ویژه در میان اعمال انسان داده است، به این معنا که هر کسی که ازدواج می کند نصف دین خود را کامل می کند، اما شاید برای برخی این سوال ایجاد شود که چرا با ازدواج نصف دین شخص کامل می شود که در پاسخ این پرسش باید گفت انسان در زندگی مادی از طریق دو عامل منحرف می شود یکی عامل اقتصادی و دیگری عامل جنسی که این دو اهمیت وافری در زندگانی آدمی دارند. 

حجت الاسلام با اشاره به تامین قاعده مند نیازهای واقعی انسان از طریق ازدواج ابراز کرد: اگر کسی ازدواج کرد نیاز روحی و عاطفی و جسمی وی به طور توامان تامین شده و در واقع تسکین می یابد و این آدم استعداد رسیدن به فلاح و رستگاری بیشتری را داراست، از این رو است که در دین ما اکمال نیمی از دین در گروی ازدواج است. 

حجت الاسلام حسامی با بیان اینکه ادیان آسمانی در کلیات مشترک هستند و قطعا دین مسحیت نیز رویکردی مثبت به ازدواج داشته و دارد، به برخی تحریفاتی اشاره کرد که سبب شده ازدواج در نگاه ادیانی مثل مسیحیت زیر سوال برود. 

عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اشاره به آیات قرآن در مورد قوم لوط و همچنین نظر دیگر ادیان آسمانی در مورد ازدواج همجنس با همجنس و محکومیت این عمل شنیع تاکید کرد: با این وصف نمی توان گفت که ادیان آسمانی در مقابل ازدواج موضعی منفی داشته اند، بلکه جریانات متعددی این ادیان را تحریف کرده است.

 

نفی نیازهای واقعی انسان در سایه تحریف ادیان

وی گفت: برای مثال تحریفی که در مسحیت صورت گرفت و ازدواج را برای برخی ممنوع کرد و در توجیه این مسئله می توان گفت انسان باید خود را کاملا در اختیار خداوند بگذارد و ازدواج مانعی در این راه است و از این همین رو است که می بینیم در برهه های مختلف کشیشان به روابط جنسی غیرمتعارف روی آورند؛ چراکه مسیحیت تحریف شده است و در نتیجه نیازهای واقعی انسان در سایه این تحریف نادیده گرفته شد.

 

حجت الاسلام حسامی در ادامه به ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا (س) اشاره کرد و افزود: این خانواده الگو و نمونه کاملی هستند، حضرت زهرا(س) دختر پیامبر(ص) است و حضرت امیر (ع) برگزیده و وصی پیامبر (ص) است و قرار است از پیوند آنها سلاله پیامبر به وجود آید و می بنیم که بهترین ها کنار هم جمع شده اند.

 

وی تاکید کرد: پیامبر (ص) در چنین شرایطی دخترشان را هرگز به ازدواج الزام نمی کند و هر خواستگاری که می آید با حضرت (س) در میان می گذارد و همان طور که می دانیم زهرا(س) به همه خواستگاران جواب رد می دهند تا حضرت علی (ع)؛ که با سکوت خود اعلام رضایت می کنند، این ازدواجی آسمانی است و نکات بسیاری دارد که باید مورد توجه خانواده ها قرار بگیرد از جمله اینکه پیامبر (ص) الزامی به دخترش در امر ازدواج نداشت.

حجت الاسلام حسامی ادامه داد: پیامبر (ص) هرگز دخالتی در امر ازدواج دخترشان نداشتند، خواستگار زیاد می آمد و اگر حتی پیامبر (ص) با آنها موفق نبود ولی با این حال به دخترش می گفت، تا نظر او را بداند و هرگز برای فرزندش تصمیم نگرفته و اجبار نمی کرد.

 

خواستگاری ساده و پذیرش سهل!

این پژوهشگر گفت: نوع خواستگاری حضرت علی (ع) نیز باید مورد توجه قرار بگیرد، ایشان خیلی ساده آمدند و حرف دلشان را به پیامبر(ص) گفتند و پیامبر (ص) با گشاده رویی پذیرفت و اصطلاحا بازی در نیاوردند و برو بیاهای بیهوده در مورد خواستگاران دیگر نیز بدین شکل بود. 

وی با اشاره به جهیزیه ساده حضرت زهرا (س) عنوان کرد: جهیزیه حضرت (س) با فروختن یکی از وسایل جنگی حضرت علی (ع) یعنی زره ایشان تامین می شود و اسما می رود و جهیزیه فراخور آن زمان و به غایت ساده تهیه می کند و یا چنین شرایطی زندگی آنان آغاز می شود اما در زمان حاضر تجملات حرف اول را می زند.

وی خاطر نشان کرد: اگر ازدواج حضرت علی(ع) و حضرت زهرا(س) موفق بود یکی از عوامل اصلی اش در ساده گرفتن امور بود و اینکه قضیه ازدواج را ساده گرفتند.

پایان پیام/

کد خبر 179001

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha